Naimisiin Curacaon paratiisisaarella

Naimisiin Curacaon paratiisisaarella

Karibian matkallani tapasin paikallisen hääsuunnittelijan, Marilse Statie-Teixeira Brazaon. Hänen yrityksensä Celebrations! on sertifioitu hää- ja juhlasuunnitteluyritys, joka auttaa niin yksityisiä kuin yrityksiäkin juhlien suunnittelussa.

Häiden järjestäminen paratiisisaarella vaatii jonkin verran vaivaa ja organisointia, jolloin paikallinen apu saattaa tulla tarpeen. Marilse auttaa kaikessa mahdollisessa, paperitöitä myöten. Parin pitää vain olla ajoissa liikkeellä.

Naimisiin Curacaon paratiisisaarella

– Mahtavaa jos pariskunta olisi meihin yhteydessä ainakin vuotta ennen hääpäivää, mikäli vihkiminen halutaan toimittaa lainmukaisesti. Avioliiton siunaaminen ei vaadi niin pitkiä järjestelyaikoja.
 

Rannalla tai 373 metrin korkeudessa

Kauneimmat paikat vihkimiseen sijaitsevat saaren länsiosassa, jossa melkein koskematon luonto ja upeimmat hiekkarannat odottavat rakastuneita pariskuntia. Jos mielii jotain todella uniikkia, voi vihkimisen suorittaa myös 373 metriä korkean vuoren, Christoffelbergin huipulla. Marilse järjesti vuorella ensimmäiset häät tammikuussa 2013.

– Kokemus oli uskomattoman upea ja tietysti unohtumaton. Patikoimme ylös vuorenrinnettä kaikkien tarvikkeiden ja mekkojen kera. Projekti oli valtava ponnistus mutta mehän teimme sen! Maisemat huipulta ovat sanoinkuvaamattoman kauniit, Marilse muistelee.

Paikalliseen hääsuunnittelijaan voi olla yhteydessä tiedustellakseen ensin hintaa tarvitsemilleen palveluille. Hintaan vaikuttavat häiden yksityiskohdat vierasmäärästä vihkimispaikkaan. Marilsen avulla tosin voi saada mukavia alennuksia saaren juhlatoimijoilta.

Kannattaa huomioida, ettei saarella ole juuri ollenkaan hääpukuliikkeitä tai muitakaan juhla-alan kauppoja. Tärkeimmät ostokset on syytä hoitaa kotimaassa tai yhdistää matkaan shoppailureissu Yhdysvalloissa.

Naimisiin Curacaon paratiisisaarella

Paperiasiat järjestykseen

Jotta Curacaolla voi mennä laillisesti naimisiin niin, että avioliitto on lainmukainen myös Suomessa, on seuraavat asiat hoidettava:

 1. Ilmoitus maistraattiin viimeistään kaksi kuukautta ennen hääpäivää.
   
 2. Suomalaiset henkilöt tarvitsevat esteettömyystodistukset ulkomailla vihkimistä varten. Avioliiton esteiden tutkinta kestää seitsemän päivää ja valmiit esteettömyystodistukset ovat voimassa neljä kuukautta.
   
 3. Ilmoituksen mukana toimitetaan maistraatista pyydetyt syntymätodistukset, todistus siitä ettei ole naimisissa, mahdollinen todistus avioerosta, kopiot sekä pariskunnan että todistajien passeista. Passien viralliset kopiot voi pyytää maistraatin julkiselta notaarilta.
   
 4. Kaikki Suomesta saadut todistukset tulee laillistuttaa Apostille-leimalla, maistraatin julkisella notaarilla. Suomessa hyväksytään vihkitodistus suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Myös käännös tulee laillistaa Apostille-leimalla jos käännös tehdään Curacaolla. Apostillen hinta on 12 euroa kappaleelta.
   
 5. Paikan päällä pitää olla kuusi todistajaa ja heillä mieluiten passit mukana henkilöllisyyden todistamiseksi
   
 6. Kaikkien dokumenttien tulee olla maksimissaan kuusi kuukautta vanhoja.


Lähteenä käytetty Helsingin maistraatin vihkiosaston Anne Vikmanin haastattelua sekä Marilse Statie-Teixeira Brazaon haastattelua.

Jaa juttu