Miten tilata hääkakku?

haakakku

Kuva Camilla Bloom

Hääkakku sovitellaan juhlien teemaan ja pariskunnan makupalettiin. Mutta mistä lähteä liikkeelle, jotta saa unelmien hääkakun?

Pohdi ainakin nämä ennen tilaamista

  1. Budjetin suuruus
  2. Vierasmäärä
  3. Kakun maut ja muoto
  4. Kuorrutteen tyyppi: sokerimassa, kreemi vai kenties naked cake?
  5. Juhlapaikan sijainti ja sen kylmätilat
  6. Kuka hakee kakun vai tilataanko se toimituksen kanssa?
  7. Erikoisruokavalioiden huomioiminen
haakakku

Kuva Camilla Bloom

Kakkujen maistelu auttaa päätöksenteossa

– Ensin käydään asiakkaan kanssa sähköpostikeskustelua, sen jälkeen tavataan koemaistelussa, jotta pari pääsee tutustumaan tuotteisiin paremmin. Samalla suunnitellaan yhdessä kakun ulkonäkö ja sovitaan sen toimituksesta. Valmiiden suunnitelmien jälkeen alkaa konkreettinen leipominen, Timo Beyers Frangipanista kertoo.

Ihan ensin paperille kannattaa kirjoittaa oma budjetti. Miten paljon kakkuun on mahdollista laittaa rahaa? Tilauksesta tehdyt erikoiskakut maksavat vähintään satoja euroja, sillä niihin on käytetty työaikaa kymmeniä tuntia ja ostettu hinnakkaita raaka-aineita.

Millainen hääkakku sinua kiinnostaa?

Lisäksi paperille kannattaa listata toiveet mauista, väreistä, muodoista ja mahdollisesta teemasta. Ennen tarjouspyyntöjen lähettämistä pitää tietää arvio henkilömäärästä sekä se, noudetaanko kakku itse vai toimittaako leipomo sen paikalle.

– Kannattaa myös varmistaa juhlapaikan kylmätilat alkuvaiheessa, jotta tietää minkä verran kakuille on säilytystilaa, vai täytyisikö kakut toimittaa suoraan tarjoilupöytään, Jaana Kakko Makea Taiteesta vinkkaa. 

haakakku

Kuva Camilla Bloom

Mikä hääkakussa maksaa?

– Kakun hinnan suurin osuus tulee aina työn vaihtuvasta määrästä. Marjoilla koristeltu kreemikakku valmistuu paljon nopeammin kuin sokerimassalla päällystetty sisarensa, Timo muistuttaa. Samoilla linjoilla on Royal Bakeryn Mia Tiilikainen.

– Leipomon perusvalikoimissa olevan kakun hääkoristuksilla saa jopa alle viiden euron henkilöhintaan. Jos tahtoo erikoista, suurta ja näyttävää, hinta kipuaa helposti melkein 15 euroon henkilöltä.

Ammattilainen osaa aina kertoa, millaiseen toteutukseen käytettävissä oleva raha riittää ja toiveet voidaan muokata näin ollen juuri sopiviksi kaikille budjeteille.Juttu on julkaistu aiemmin kokonaisuudessaan Häät-lehden numerossa 1/2020. Voit ostaa lehden digiversion täältä.

 

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi
Kuvat Camilla Bloom

Kurkkaa Häät.fistä lisää herkullisen näköisiä hääkakkuja!

Makeimpia hääunelmia – 5 x hääkakku. Katso Häät.fistä >>

Hääkakuksi perinteistä, modernia tai jotain erilaista? Katso Häät.fistä >>

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämenu