Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

| Hääkakku

Leipurin kuusi vinkkiä hääkakun hankintaan

Purppurahelmi hääkakku

Leipuri Hanna Silander Purppurahelmi fantasiakakuista valmistaa yksilölliset täytekakut juhlaan kuin juhlaan. Tässä Hannan neuvot hääkakun tilaajalle.

Koska hääkakku kannattaa tilata?

Jos valinta on hieman tavallisuudesta poikkeava ja pitopalvelunne ei toiveitanne pysty toteuttamaan, silloin kannattaa hyvissä ajoin kartoittaa eri leipomoiden tai leipureiden anti.

 Nykypäivänä tekijöitä, jotka valmistavat toinen toistaan kauniimpia ja näyttävämpiä kakkuja, on ympäri Suomea. Tällaiset erikoiskakkujen tekijät eivät kuitenkaan pysty valmistamaan kovinkaan monia kattauksia yhdelle viikonlopulle, joten kakun varaus saattaa olla aiheellinen jo reilua vuottakin aiemmin. Ole siis ajoissa liikkeellä.

Kakun varaustilanteessa ei tarvitse olla vielä tietoa aivan tarkasti millainen kakun ulkoasun tai makumaailman tulee olla, kunhan paikka teidän päivään kakulle on varattuna.

Miten löydän osaavan kakkuleipurin?

Nykypäivänä on helppo saada tietoa eri tekijöiden taidoista, kiitos netin. Näyttävän kerroskakun kohdalla ei kannata pelkästään luottaa tekijän puheisiin taidoista rakentaa sellainen, vaan nähdä kuvia toteutuneista luomuksista. Ja mikä parhain laatumittari, on puskaradio toisilta hääpareilta ja juhlavierailta, jotka ovat kyseisen firman tuotteita tilanneet.

Purppurahelmi hääkakku

Miten kakun maku valitaan?

Kauniin ulkoasun alla kuitenkin on tärkein; maku! Mausta on mahdollista saada kuvaa caketasting-tilaisuudessa, joita järjestetään joko isommalle ihmismäärälle tai ihan henkilökohtaisesti hääpareille. Itse pidän henkilökohtaisesta palaverista, jossa myös kakun ulkoasu päästään suunnittelemaan parin toiveiden mukaan samalla kertaa.

Sopivan leipurin löydyttyä seuraava etappi on miettiä, minkä tyylinen kakku on toiveissa. Kakun makumaailmassa kannattaa miettiä, onko menu raskas vai kevyt, onko kesän lämpöiset hetket vai syksyn/talven koleat kelit. Runsaan ruokailun jälkeen kuumana kesäiltana monesti raikas kakku on mieluinen, kun taas kylmään vuodenaikaan maistuu tuhdimpi suklaakakku. Palaverissa kyllä löytynee mieluisat maut, joihin hääpari mieltyy.

Miten leipuri osaa tehdä meidän näköisen kakun?

Hääkakun ulkoasun valinnassa värimallit esimerkiksi servetistä, kankaista tai vaikka kutsukortista antavat leipurille osviittaa oikean sävyn löytämiseksi. Mallikuvista saa ideasta kiinni, mikä miellyttää hääparin silmää.

Valmiiden mallikuvien suhteen toki tulee ottaa huomioon, että kakuissa näkyy aina tekijänsä kädenjälki. Palaverissa ei tarvitse olla mietittynä kakun ulkoasua tarkasti, jos sitä ei ole vielä valmiiksi päätetty. Ammattitaitoinen leipuri kyllä ohjaa ja antaa vinkkejä ja ideoita, millaisen kakusta voisi loihtia.

Ammattitaitoinen leipuri myös tuntee rajansa ja osaa sanoa, mihin kykenee ja mihin taidot eivät riitä. Korkean kerroskakun kokoaminen esimerkiksi vaatii todella kokemusta ja satoja työtunteja harjoittelua. Hääkakku kun on juhlapöydän kruunu, jossa virheitä ei voi antaa anteeksi. Työn laatu tulee olla priimaa niin ulkoasun kuin makujenkin suhteen.

Erityisruokavaliot?

Hääparin tulee myös miettiä juhlijoiden mahdolliset ruoka-ainerajoitteet. Olisi toivottavaa, että jokainen vieras voisi nauttia kahvipöydän annista tasaveroisesti. Tähän ratkaisuna voi löytyä esimerkiksi samaan tyyliin toteutettu pikkukakku, jossa makumaailma haetaan niin lähelle pääkakkua, kuin se on mahdollista. Hääkakun valinta ei siis ole mikään pieni juttu, uskalla rohkeasti kysyä askarruttavia asioita valitsemaltasi kakun valmistajalta.

Hääkakun hinta?

Nettipalstoilla on usein keskustelua erikoishääkakkujen korkeista hinnoista. Näitä kakkuja ei voi verrata työmäärältä tai tarvikekustannuksilta perinteiseen mansikka-kermakakkuun, joita isommat leipomot pystyvät tekemään kymmeniä päivässä. Niin hyvää kuin perinteinen mansikkakakku kesällä onkin, niin kaikki eivät sitä halua ja onneksi vaihtoehtoja löytyy varmasti jokaiseen makuun ja kukkaroon sopivasti.

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä PURPPURAHELMI

Muokattu: 30.5.2024

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Makeimpia hääunelmia – 5 x hääkakku

Hääkakku on noussut monen hääjuhlan kuningattareksi, sillä hääkakku ei useinkaan ole enää vain juhla...

Hääkakuksi perinteistä, modernia tai jotain erilaista?

Tänä päivänä moni panostaa hääkakkuunsa, jotta hääpöydässä on makuhermoja helliviä makuja ja myös up...

Miten tilata hääkakku?

Kerroskakku, nakukakku, juustokakku, kuppikakku? Näin teet valinnan!

Hääkakku ja herkkubuffet jokaiseen ruokavalioon

Erikoisruokavaliot, hääkakku ja herkkubuffet - mahdoton yhtälö? Ei suinkaan! Lue kuinka Konditoria P...

Honkimetsän Herkun Rakkaudella-hääkakku on Suomen kaunein

Häät.fin lukijat äänestivät Vuoden Hääkakuksi 2018 lapualaisen Pitopalvelu Honkimetsän Herkun hääkak...

Kakkutrendit vaihtelevat, mutta tietyt asiat säilyvät

Kondiittorimestari Eero Paulamäki Karl Fazer Cafésta Helsingin Kluuvikadulta kertoo, että perinteine...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024