Lähde hääyritysten pop-upeihin: Vanilla Love 20.–22.9.2024
Mainos: Miten valita täydellinen juhlatila häihin? Kysy nämä kysymykset häätilalta!
Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.
Leipuri Hanna Silander Purppurahelmi fantasiakakuista valmistaa yksilölliset täytekakut juhlaan kuin juhlaan. Tässä Hannan neuvot hääkakun tilaajalle.
Jos valinta on hieman tavallisuudesta poikkeava ja pitopalvelunne ei toiveitanne pysty toteuttamaan, silloin kannattaa hyvissä ajoin kartoittaa eri leipomoiden tai leipureiden anti.
Nykypäivänä tekijöitä, jotka valmistavat toinen toistaan kauniimpia ja näyttävämpiä kakkuja, on ympäri Suomea. Tällaiset erikoiskakkujen tekijät eivät kuitenkaan pysty valmistamaan kovinkaan monia kattauksia yhdelle viikonlopulle, joten kakun varaus saattaa olla aiheellinen jo reilua vuottakin aiemmin. Ole siis ajoissa liikkeellä.
Kakun varaustilanteessa ei tarvitse olla vielä tietoa aivan tarkasti millainen kakun ulkoasun tai makumaailman tulee olla, kunhan paikka teidän päivään kakulle on varattuna.
Nykypäivänä on helppo saada tietoa eri tekijöiden taidoista, kiitos netin. Näyttävän kerroskakun kohdalla ei kannata pelkästään luottaa tekijän puheisiin taidoista rakentaa sellainen, vaan nähdä kuvia toteutuneista luomuksista. Ja mikä parhain laatumittari, on puskaradio toisilta hääpareilta ja juhlavierailta, jotka ovat kyseisen firman tuotteita tilanneet.
Kauniin ulkoasun alla kuitenkin on tärkein; maku! Mausta on mahdollista saada kuvaa caketasting-tilaisuudessa, joita järjestetään joko isommalle ihmismäärälle tai ihan henkilökohtaisesti hääpareille. Itse pidän henkilökohtaisesta palaverista, jossa myös kakun ulkoasu päästään suunnittelemaan parin toiveiden mukaan samalla kertaa.
Sopivan leipurin löydyttyä seuraava etappi on miettiä, minkä tyylinen kakku on toiveissa. Kakun makumaailmassa kannattaa miettiä, onko menu raskas vai kevyt, onko kesän lämpöiset hetket vai syksyn/talven koleat kelit. Runsaan ruokailun jälkeen kuumana kesäiltana monesti raikas kakku on mieluinen, kun taas kylmään vuodenaikaan maistuu tuhdimpi suklaakakku. Palaverissa kyllä löytynee mieluisat maut, joihin hääpari mieltyy.
Hääkakun ulkoasun valinnassa värimallit esimerkiksi servetistä, kankaista tai vaikka kutsukortista antavat leipurille osviittaa oikean sävyn löytämiseksi. Mallikuvista saa ideasta kiinni, mikä miellyttää hääparin silmää. Valmiiden mallikuvien suhteen toki tulee ottaa huomioon, että kakuissa näkyy aina tekijänsä kädenjälki. Palaverissa ei tarvitse olla mietittynä kakun ulkoasua tarkasti, jos sitä ei ole vielä valmiiksi päätetty. Ammattitaitoinen leipuri kyllä ohjaa ja antaa vinkkejä ja ideoita, millaisen kakusta voisi loihtia. Ammattitaitoinen leipuri myös tuntee rajansa ja osaa sanoa, mihin kykenee ja mihin taidot eivät riitä. Korkean kerroskakun kokoaminen esimerkiksi vaatii todella kokemusta ja satoja työtunteja harjoittelua. Hääkakku kun on juhlapöydän kruunu, jossa virheitä ei voi antaa anteeksi. Työn laatu tulee olla priimaa niin ulkoasun kuin makujenkin suhteen.
Hääparin tulee myös miettiä juhlijoiden mahdolliset ruoka-ainerajoitteet. Olisi toivottavaa, että jokainen vieras voisi nauttia kahvipöydän annista tasaveroisesti. Tähän ratkaisuna voi löytyä esimerkiksi samaan tyyliin toteutettu pikkukakku, jossa makumaailma haetaan niin lähelle pääkakkua, kuin se on mahdollista. Hääkakun valinta ei siis ole mikään pieni juttu, uskalla rohkeasti kysyä askarruttavia asioita valitsemaltasi kakun valmistajalta.
Nettipalstoilla on usein keskustelua erikoishääkakkujen korkeista hinnoista. Näitä kakkuja ei voi verrata työmäärältä tai tarvikekustannuksilta perinteiseen mansikka-kermakakkuun, joita isommat leipomot pystyvät tekemään kymmeniä päivässä. Niin hyvää kuin perinteinen mansikkakakku kesällä onkin, niin kaikki eivät sitä halua ja onneksi vaihtoehtoja löytyy varmasti jokaiseen makuun ja kukkaroon sopivasti.
ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä PURPPURAHELMI
Muokattu: 30.5.2024
Kerroskakku, nakukakku, juustokakku, kuppikakku? Näin teet valinnan!
Hääkakku on noussut monen hääjuhlan kuningattareksi, sillä hääkakku ei useinkaan ole enää vain juhla...
Tänä päivänä moni panostaa hääkakkuunsa, jotta hääpöydässä on makuhermoja helliviä makuja ja myös up...
Erikoisruokavaliot, hääkakku ja herkkubuffet - mahdoton yhtälö? Ei suinkaan! Lue kuinka Konditoria P...
Häät.fin lukijat äänestivät Vuoden Hääkakuksi 2018 lapualaisen Pitopalvelu Honkimetsän Herkun hääkak...
Kondiittorimestari Eero Paulamäki Karl Fazer Cafésta Helsingin Kluuvikadulta kertoo, että perinteine...
Ainutlaatuiset häät avaimet käteen -periaatteella vapauttavat aikaa ja minimoivat stressin. Hääparina pääsette kertomaan kaikki toiveenne, ja Helsingin keskustassa sijaitseva Gillet toteuttaa ne uniikilla tavalla.
Gillet tarjoaakin hääpareille harvinaisen upean mahdollisuuden hääjuhlan järjestämiseen. Ravintolassa on kuusi tilaa, jotka kaikki tarjoavat erilaisen tunnelman. Voit varata vaikkapa vain yhden tilan, tai järjestää suuren hääjuhlan varaamalla kaikki tilat käyttöönne.
Olitpa siis järjestämässä minkä kokoisia häitä tahansa, Gillet on täydellinen valinta! Myös tyylikkäät polttarit hoituvat käden käänteessä.
Cocktail-tilaisuus kuuden metrin korkeuteen yltävien lasiseinien syleilyssä on todellakin wau. Tällaisen ensivaikutelman saat aikaan vain Gilletissä.
Cocktail-tilaisuudesta juhlaväki voi kätevästi siirtyä toisen kerroksen juhlavaan ja klassiseen Festsaliin, jossa ilta jatkuu arvoisessaan tunnelmassa Tynellin kattokruunujen loisteessa muistoja luoden.
Gilletissä kaikki on mietitty viimeiseen asti. Tilojen monimuotoisuus ja yhdisteltävyys takaavat sen, että hääjuhlasta tulee kaiken muun tärkeän lisäksi sujuva.
Kävelyetäisyydellä Gilletistä sijaitsee monta eri kirkkoa, joten vihkipaikalta juhlatiloihin siirtyminen käy vaivatta. Lähihotelleista vieraat varaavat huoneet sopimushinnoin, ja kaikki ruoat, juomat sekä muut palvelut hoituvat juhlatilan puolesta. Hääpari voi siis huoletta jättää kaiken hoidettavaksi heidän puolestaan.
Tiloista ei veloiteta erillistä tilavuokraa. Herkullinen catering juomineen tulee Gilletistä ja se räätälöidään jokaista juhlaa varten erikseen. All inclusive -häät täällä saavat aivan uudenlaisen ja upean merkityksen.
Gilletin ovista sisään astuessasi saavut suoraan upealle Lasipihalle. Kuuden metrin korkeuteen ulottuvat lasiseinät luovat huikean ensivaikutelman, joka vain jatkuu värikkään sisustuksen sekä suuren baaritiskin luoman tunnelman myötä.
Miten huikeaa onkaan juhlistaa tilaisuuden alkua täällä cocktaileja nauttien, tai jammailla jatkoilla bändin tai DJ:n nostaessa tunnelman kattoon?
Katso lisää Lasipiha
Klassisen kauniissa salissa vietetään unohtumattomat häät. Gillet on tunnettu siitä, että sen sisälle kätkeytyy taidokkaasti tyyliltään erilaisia tiloja, joten jokaiseen makuun löytyy jotain. Tynellin kristallikruunut, vaaleat pöytäliinat ja sali täynnä rakkauden tunnelmaa!
Katso lisää Festsal
Helsinki Whiskey -kabinetti on upea tila, jossa onnistuu juhlat aina 20 henkilöön asti. Tilasta on näkymät alakerran Lasipihalle. Tilaan voidaan myös kattaa Festsalenin tilaisuuden noutopöytä kauniiksi ja toimivaksi.
Hartwall-kabinetti on pienempi 10 henkilön tila, jolla on oma sisäänkäynti Festsalenista. Tilassa onnistuu mainiosti pienemmät juhlat, ja tämän lisäksi tilaa voi hyödyntää Festsalenin varauksen yhteydessä vaikkapa lahjapöydän paikkana tai bändin backstagena.
Katso lisää Helsinki Whiskey -kabinetti
Katsi lisää Hartwall-kabinetti
Tempero-salin rustiikkinen, Väli-Amerikan inspiroima sisustus kutsuu viihtymään. Salista saa erotettua oman rauhallisen Lasikabinetin 20 henkilölle, ja tämä on mainio tila esimerkiksi polttariseurueille. Näyttävästi sisustettu tila valoteksteineen luo mahtavan tunnelman.
Katso lisää Tempero-Sali ja Lasikabinetti
Kuva Kati Laszka
Can Can -salissa juhlitaan art deco -hengessä! Tunnelmallisessa tilassa korostuu vihreät kasviseinät, joihin kohdistuu upeasti suunniteltu valaistus, joka on säädettävissä toiveidenne mukaan. Can Caniin on kaksi erillistä sisäänkäyntiä, ja tila luo upeat puitteet 20–60 henkilön juhliin.
Katso lisää Can Can -sali
Kasarmikatu 23, Helsinki
Myyntipalvelu 020 7424210 tai ravintola@gillet.fiIG @ravintolagilletFB @ravintolagillet
Teksti: Tanja HakalaKuvat: Gillet Bar & Bistro
ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä GILLET
Häät-verkkopalvelut (Editus Oy) tarjoavat sinulle laadukasta kotimaista hääsisältöä ja keräävät evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat laitteesi selaimeen. Ne kertovat meille esimerkiksi, millaisella laitteella käytät verkkopalvelua ja oletko vieraillut sivustoillamme aikaisemmin. Näiden tietojen avulla kehitämme sinulle parempia palveluja ja voimme tarjota kohdennettua mainontaa ja markkinointia. Hyödynnämme myös analytiikkaa raportoinnissa sekä kävijämäärien ja mainonnan mittaamisessa. Häät-verkkopalveluille on myönnetty kertova Avainlippu-tunnus.
Valitsemalla ”Hyväksy” annat suostumuksesi siihen, että Häät-verkkopalvelut teknologiakumppaneineen tallentaa ja käyttää tunnisteita edellä mainittuihin tarkoituksiin ja käsittelee niiden avulla kerättyjä tietoja markkinoinnin ja mainonnan kohdentamiseen. Osa Häät- verkkopalveluiden tallentamista tunnisteista on välttämättömiä palvelujen ja kotimaisen hääsisällön tarjoamiseksi. Lupasi koskee palveluita haat.fi ja haamessutnetissa.fi.
Lue lisää evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteesta.
Nämä ovat välttämättömiä sivuston toiminnan kannalta. Näitä tietoja käytetään helpottamaan verkkosivuston käyttöä ja näitä ei voi poistaa.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivuston kävijöiden seuraamiseen, jotta julkaisijat voivat kohdentaa markkinointiaan asiaankuuluvilla ja kävijää kiinnostavilla mainoksilla. Käyttämiämme työkaluja on muun muassa Facebook Pixel.
Keräävät tietoja verkkosivustomme käytöstä, esimerkiksi käynneistä sivuilla tai virheilmoituksista. Nämä tiedot yhdistetään ja anonymisoidaan, ja niitä käytetään verkkosivustomme kehittämiseen. Käyttämämme analytiikka-työkalut ovat : Google Analytics, Hotjar, Clarity ja Insight Pixel.