Kuva Josefin Westin Photo & Film
Andrea ja Max halusivat, että sekä alku- että pääruoka tarjoiltiin hääjuhlissa vieraille pöytään. Heidän hääjuhlansa järjestettiin merellisissä maisemissa Raaseporissa Calliolassa.
Tässä upeassa hääJuhlapaikassa häät ovat aina räätälöityjä, ja juhlapari valitsee itse menun sekä juhlien keston. Häät kestävät Callolassa usein 2–3 vuorokautta. Majoitukset ja juomat eivät sisälly juhlapakettiin.
Kuva Josefin Westin Photo & Film
Andrea ja Max toivoivat juhlatilaan pyöreät pöydät, jotka juhlapaikka vuokrasi muualta. Tärkeää oli sekin, että ruoka olisi maukasta ja raaka-aineet niin lähellä tuotettuja kuin mahdollista. Siksi juhlan menu koostettiin paikallisten tuottajien raaka-aineista.
– Calliolassa myös tehdään kaikki alusta loppuun käsityönä eikä puolivalmisteita käytetä, Andrea mainitsee.
Juhlien vierasmäärä oli melko suuri tarjoilun kannalta, mutta kaikki sujui ammattimaisesti ja jokainen ruokailija sai aterian lämpimänä paikalleen.
Andrea ja Max vinkkaavat, että valitun catering-yrityksen ruokaa olisi hyvä päästä maistamaan ennen juhlia.
– Ja tietenkin oleellista mielestämme on se, että valittu ruoka on parin näköinen.
Illallistarjoilu tuo hääjuhlaan tietyn, viimeistellyn tunnelman. Kaikki saavat ruokansa suurin piirtein samaan aikaan, mikä saattaa hieman helpottaa aikataulun suunnittelua, Andrea ja Max muistuttavat
Kuva Josefin Westin Photo & Film
Vierasmäärä 102
Menun tyyli pöytiintarjoiltu illallinen
Juhlien sijainti Snappertuna, Raasepori
Catering Calliola
Hääkakku The Art of Cakes
Hinta menu oli osa juhlapakettia alkaen 100 € / hlö
Alkuruoka
Sesongin perunoita
paistettua kuhaa
varhaiskaalia, tilliä
Viini: 2018 Kleine Rust, Sauvignon Blanc
Pääruoka
Spelttiä
ylikypsää Herefordin härkää
Viinitarhurin juustoa
kesäporkkanoita
piparjuurta
Gluteeniton vaihtoehto:
vihannespyree speltin tilalla
Vegaaninen vaihtoehto:
Mustapapupihvi lihan tilalla
Viini: 2015 Catena, Cabernet Sauvignon
Jälkiruoka
Hääkakku, kahvi, tee / avec
Teksti Tanja Hakala
Kuvat Josefin Westin Photo & Film
Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2022.
Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.
Jaa juttu