Järjestä unelmien häät ulkomailla!

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Häät ulkomailla - näin onnistut!

Häät ulkomailla lämpimässä ilmastossa on nouseva trendi suomalaisten keskuudessa. Kokoa kutsulistalle lähimmät ihmiset ja järjestä huikeat juhlat!

Moni ajattelee, että häät ulkomailla ovat överikallis unelma. Pelätään myös, ettei juhliin tule kukaan etäisyyksien vuoksi. Heitä nämä ajatukset roskakoriin! Unelmat on tehty toteutettaviksi, eikä niillä tässä tapauksessa ole liian kallista hintalappua.

Hääsuunnittelija avuksi

Paikallinen hääsuunnittelija osaa neuvoa, miten kustannuksissa voi säästää. Lentoyhtiöiltä ja hotelleista saa ryhmäalennuksia, joiden ansioista matka tulee vieraille hieman halvemmaksi. Useissa maissa ruokien ja juomien hintataso on edullisempi kuin Suomessa, mikä vaikuttaa kohteessa kuluvan rahan määrään.

Takuuvarma lämpö on melkein suurin syy siihen, miksi me suomalaiset haaveilemme häistä ulkomailla. Suurin osa destination wedding -pareista haluaakin pitää seremonian ja juhlan ulkona, ja lämpimissä maissa se on helposti tehty.

Häät ulkomailla luovat myös tiettyjä hyviä rajoituksia. Vierasmäärä kutistuu perinteisiin kotimaassa vietettyihin häihin verrattuna. Toisille se on tarpeellinen pointti, sillä muutoin juhlat voisivat muodostua itselle turhan isoiksi.

Kaukohäät ovat todellista elämysmatkailua

Nina Ehrsam järjestää häitä Yhdysvalloissa, missä destination wedding -juhlien pitäminen on nykyään hyvin suosittua. Nina korostaa kaukohäiden suunnittelussa asioiden etukäteen selvittämisen tärkeyttä. Kaukokohteissa lainsäädäntö poikkeaa Suomen lainsäädännöstä eikä asiat tapahdu välttämättä aina yhtä nopeasti. Kun perusasiat ovat selvillä, häiden suunnittelu kaukokohteessa ei paljon eroa Suomessa pidettävien häiden järjestelyistä.

– Parin olisi silti hyvä vierailla paikassa noin vuotta aiemmin ja kertoa asiasta mahdollisimman pian vieraille, jotta he voivat järjestellä lomiaan ja tarvittaessa säästää rahaa matkustamista varten, Nina lisää.

Vieraiden matkasuunnittelua helpottaa ryhmäalennusten lisäksi se, kun heille tarjoaa mahdollisimman paljon yleistä tietoa kohteesta ja hankkii matkatoimistosta kaikille vieraille yhteisen yhteyshenkilön.

Unelmien toteuttajat


Toscanassa häitä järjestävän Lovely Weddingsin Anne Lindholm sanoo suoraan, että pariskunnat, jotka järjestävät häät ulkomailla ovat yleensä niitä, jotka toteuttavat unelmiaan elämässä muutenkin.

– Muutaman tunnustelevan sähköpostin lisäksi tarvitaan yksi Skype-puhelu, jossa keskustellaan parin kanssa juhlakokonaisuudesta ja yksityiskohdista. Puhelun jälkeen hääsuunnittelija räätälöi asiakaspariskunnan tarpeisiin vastaavan kokonaisuuden, Anne kertoo.

Iso osa destination wedding -pariskunnista ovat sellaisia, jotka ovat aiemmin olleet vieraina ulkomailla järjestetyissä häissä.

– Kokemus häävieraana on ollut niin mieleenpainuva, että omista häistä halutaan tehdä yhtä ikimuistoiset, niin itselle kuin vieraillekin, Anne lisää.

Destination wedding

Kuva Sunny September

Anssi ja Jenny järjestivät häät Espanjassa. Lue heidän juhlistaan lisää täältä!

Destination wedding ABC

Lähetä kutsut ajoissa.

Valitkaa kohde yhdessä. Miettikää, voisitteko viettää häämatkan samassa paikassa tai singahtaa helposti lähimaahan kuherruskuukautta viettämään.

Etsikää kohteesta hääsuunnittelija ja tehkää sopimus hänen kanssaan. Varatkaa yhdessä pappi tai muu vihkiseremonian pitäjä sekä juhlapaikka.

Varmistakaa lentoyhtiöltä, miten saatte muhkeat juhlavaatteet, kuten morsiuspuvun, kuljetettua turvallisesti kohteeseen.

Tiedottakaa vieraille häistä ja kohteesta sekä siellä mahdollisesti järjestettävästä muusta ohjelmasta selkeästi. Tiedotusta varten voi perustaa omat häänettisivut.

Järjestäkää vieraille helppo siirtyminen lentokentältä hotelliin / juhlapaikalle.

Varautukaa palautteisiin. Kaikkien mielestä häät ulkomailla eivät ole kiva juttu. Vieraille, jotka eivät pääse matkalle mukaan, voi järjestää Suomessa illallisen tai kahvituksen.

Kuva Sunny September Photography

Teksti Tiina Katriina Tikkanen
Kuvat Sunny September Photography

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2019.

Lue lisää häistä ulkomailla Häät.fistä

Unelmien häät ulkomailla – Destination Wedding nousussa. Lue juttu Häät.fistä >>

Luksushäät tyylikkäällä tavalla Portugalissa. Lue juttu Häät.fistä >>

Muokattu: 9.4.2024