Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääpaikka

Miten valitsen parhaan hääpaikan?

Kuva Michaela Egger / Hey Look

Häiden suunnittelun alkuvaiheessa eniten ongelmia aiheuttaa usein hääpaikan valinta. Mistä juhlapaikkavaihtoehdot löytää ja kuinka valita vaihtoehdoista paras? Häät.fi keräsi vinkkilistan asioista, joita kannattaa huomioida hääpaikkaa etsiessä.

1. Häiden luonne ja tunnelma

Hääpaikan valinta kannattaa aloittaa pohtimalla, minkä tyyppiset häät haluatte. Maalla vai kaupungissa? Kartanossa vai ladossa? Isosti vai pienesti? Erilaisten hääpaikkavaihtoehtojen arviointi on helpompaa kun on jonkin verran reunaehtoja.

Reunaehdoiksi täytyy tietysti asettaa myös häihin kutsuttava henkilömäärä, sijainti ja usein myös hinta. Muista kuitenkin että edullisesta juhlapaikasta voi tulla helposti hintava, kun koristeluun ja "peittelyyn" uppoaa aikaa ja rahaa.

2. Omat kokemukset

Harva suosittelee googlaamista ensimmäisenä hääpaikan etsinnässä. Tulokset ovat usein heikot liian yleisille hakusanoille, kuten hääpaikka Pietarsaari. Voikin olla paljon hyödyllisempää käydä läpi ensin omia tietoja, mielikuvia ja kokemuksia paikkakunnan juhlatiloista. Ja kysykää myös läheisiltänne vinkkejä ja kokemuksia. Google on paras apukeino silloin, kun etsitään lisätietoa.

Jos omat ja lähipiirin tiedot eivät tuota toivotun suuntaisia tuloksia, juhlatiloja kannattaa etsiä nettipalveluista, esimerkiksi Häät.fi Hääpalvelut / Juhlatilat ja catering tai Venuu, josta löydät helposti sopivia juhlatiloja. Moni morsian suosittelee myös hyödyntämään keskustelupalstoja ja hääryhmiä Facebookissa kokemusten etsimiseen.

Kuva Annabelle Antas

3. Tutustu juhlapaikkaan ja sen palveluihin

Potentiaalisiin hääpaikkoihin kannattaa käydä tutustumassa mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman varhain. Juhlapaikalla vieraillessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin näihin asioihin:

Juhlapaikan yleisilme ja sijainti

Miettikää vastaako juhlapaikka sitä mielikuvaa, jonka haluatte häissänne olevan. Ovatko tilat sekä huonekalut siistit ja hyvässä kunnossa? Löytyykö vieraiden autoille tarpeeksi parkkitilaa, ja onko perille helppo löytää? Pystyykö hääpaikalle saapumaan julkisilla?

Juhlatilan koko

Hääpaikan juhlatilan tulee olla riittävän suuri kaikille vieraille, mutta välttäkää myös liian suuren tilan valitsemista. Tarpeettoman suuressa juhlatilassa vieraat voivat tuntea olonsa epämukavaksi.


Hääpaikan maine

Henkilökunta ja palveluasenne ovat tärkeä tekijä viihtyvyyden kannalta häiden kaltaisten perhejuhlien kohdalla. Kokemuksia kannattaakin kysellä muilta, mutta myös paikallapäällä käydessä kannattaa aistia tunnelmaa ja suhtautumista vieraisiin.

Catering

Useissa hääpaikoissa tarjotaan catering-palveluita osana kokonaispalvelua tai sitten niitä tarjotaan optiona. Kannattaa ilman muuta varmistua siitä, että ruuantaso vastaa häidenne luonnetta. Jos hääpaikalla ei ole omaa cateringiä, varmistakaa että löytyykö tilasta mahdollisuudet ruuan esivalmisteluihin, säilyttämiseen ja tarjoiluun. Entä onko astiasto ja ruokailuvälineet.

Hääjuhlan järjestelyt hääpaikan tiloissa

Miten ja missä hääpaikalla onnistuu vieraiden vastaanotto ja onnittelumaljojen tarjoaminen? Tarvitaanko erityisjärjestelyjä ruokailun vaihtuessa ohjelmalliseksi osuudeksi? Mahtuuko hääbändi soittamaan ja hääpari tanssimaan häätanssia? Varmistakaa myös löytyykö tilasta äänentoisto ja mikrofoni, videoprojektori ja valkokangas tai muu pinta mihin heijastaa kuva tarvittaessa.

 

Kun hääpaikat on karsittu loogisin ehdoin muutamaan vaihtoehtoon, kannattaa uskoa omaa tunteeseen ja tehdä valinta rohkeasti. Suosituimpien juhlapaikkojen varauskirjat täyttyvät usein nopeasti, joten liikkeeellä kannattaa olla ajoissa.
 

Etsi teille sopiva juhlatila Häät.fin Hääpalvelut -hakemistosta! 

Häät.fi >>

Lisää vinkkejä hääpaikan valintaa löydät Häät.fistä

Täydellisen hääpaikan jäljillä. Lue Häät.fistä >>

Hääpaikka ABC – parhaat vinkit juhlapaikan valintaan ja pari lisätärppiä parhaiden juhlien järjestämiseen. Lue Häät.fistä >>

Teltta tai puutarha ovat mainioita paikkoja järjestää häät. Lue vinkit Häät.fistä >>

Muokattu: 28.8.2023

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Häät ulkona - kahdeksan vinkkiä telttahäihin

Ulkona juhlittavissa häissä on monta erityispiirrettä, joita ei sisätiloissa juhliessa tarvitse edes...

Tytyri – Kaikkea muuta kuin tavallinen hääpaikka!

Onko Tytyrin Elämyskaivos Suomen uniikein hääpaikka? Miltä kuulostaisi hääjuhla 100 metrin syvyydess...

Järjestetään yhdessä unohtumattomat häät Kalastajatorpalla

Suunnittelet sitten isoja hääjuhlia tai intiimimpää tilaisuutta läheistesi kesken, tiedämme, kuinka ...

Ylläsjärven maagisten hääunelmien toteuttajat – anna Lapin taikojen tehdä tehtävänsä

Ystävysten omistama boutique-hotelli Aurora Estate hemmottelee vieraansa päästä varpaisiin. Täa...

Miten valita täydellinen juhlatila häihin? Kysy nämä kysymykset häätilalta!

Sopivaa häätilaa etsiessä kannattaa jo heti alussa ottaa tiettyjä asioita huomioon. Näin helpotat mu...

Krapi tekee hääunelmista totta – timanttinen valttikortti takaa stressittömät juhlat

Juhlahovimestari Karoliina Helenius tiimeineen tietää mitä tekee. Lukuisia häitä järjestäneellä Karo...

Mainos: Visit Lohja

Tytyri – Kaikkea muuta kuin tavallinen hääpaikka!

Tytyrin Elämyskaivos juhlapöytä

Onko Tytyrin Elämyskaivos Suomen uniikein hääpaikka? Miltä kuulostaisi hääjuhla 100 metrin syvyydessä maan alla?

Hääjuhlien järjestäminen on yksi elämän suurimmista tapahtumista, ja monilla hääpareilla on visio unelmahäistään jo pitkään ennen suuren päivän saapumista. Haluaisitko kuitenkin ravistella hieman tätä visiota?

Tytyrin Elämyskaivos sali

Kaikkea muuta kuin tavalliset ja helposti unohdettavat häät

Hääjuhlien avainelementti on kiistatta ainutlaatuinen ja mieleenpainuva ympäristö. Lähes 100 metrin syvyydessä maan alla sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos tarjoaa kaikkea muuta kuin tavallisen ja helposti unohdettavan miljöön.

Maanalaiset tilat luovat tunnelmallisen ja mystisen ilmapiirin, joka erottuu varmuudella perinteisistä juhlapaikoista. Kaivos symboloi vahvasti kestävää rakkautta tehden siitä myös symbolisesti täydellisen paikan hääjuhlille.

Lisäksi, hääjuhlien vieraat voivat hyödyntää kaivoksen kokonaistarjontaa sillä kaivoksessa on juhlatilan ohella upea taidegalleria, kaivoshistoriallinen näyttely sekä jännittävä lapsiperheille suunnattu teemaluola.

Upea kuvauksellinen miljöö

Kuvittele siis kuinka hääpari sanoo tahdon erittäin kuvauksellisen ja jylhän kallioseinämän tai tippukivien edessä samalla kun häävieraista pienemmät seikkailevat jännittävässä peikkoluolassa.

Tunnelmallinen valaistus varmistaa, että kuvat onnistuvat ja miljöö ei varmasti unohdu yhdeltäkään häävieraalta. Juhlatilaan pääsee järjestelyiden helpottamiseksi kätevästi autolla ja muutoin lämmitetyssä juhlatilassa on kaikki juhlaan tarvittava valmiina.

Tunnelmallisesti valaistu Tytyri-Sali vanhassa kalkkikaivoksessa vain 30 minuuttia Helsingistä voisi siis olla jotain hyvin uniikkia ainutlaatuisen hääjuhlan järjestämiseksi enintään 100 hengelle.

Tytyri Elämyskaivos

Kuilukatu 42, LOHJA
044 369 1309
tourist@lohja.fi
 
Tytyri.fi

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä VISIT LOHJA

Muokattu: 7.6.2024