Täydellisen hääpaikan jäljillä

hääpöydät hääjuhlapaikalla

Kuva Mitchell Lawler / Unsplash

Miten löydät omiin tarpeisiin sopivan juhlatila häihisi? Mitä yrittäjä toivoisi hääparien pitävän mielessään etsiessään täydellistä hääpaikkaa? Mihin kaikkeen tulisi kiinnittää huomiota juhlapaikkaa valitessa? Onko täydellistä hääpaikkaa olemassakaan? Kurkista sekä hääparin että hääyrittäjän ajatuksiin, mitä on hyvä tiedostaa täydellistä hääjuhlapaikkaa etsiessä.

hääpari Jante ja Iia

Kuva Henna Heikkala

Hääpari Iia ja Jante juhlivat keväisiä häitään 40 häävieraan kanssa. He vuokrasivat Kehla Stallin juhlatilan Kirkkonummelta ja valitsivat cateringin erikseen hoitamaan tilaisuuden ruokapuolen.

– Aluksi ajattelimme, että juhlapaikan löytäminen on melko helppo juttu. Huomasimme kuitenkin, että oli yllättävän vaikea löytää paikkaa, joka kolahtaisi kunnolla ja täyttäisi kaikki toiveemme!

Iian ja Janten vinkit hääpaikkaa etsivälle hääparille

 • Valmistautukaa henkisesti siihen, että joutuu tekemään paljon taustatyötä etsiessään sopivaa juhlatilaa. Kaikista juhlatiloista ei välttämättä löydy kunnolla kuvia tai vuokrahintoja.
 • Ottakaan huomioon, ettei ole itsestäänselvyys, että häätilaa pääsee somistamaan jo perjantaina!
 • Hääpaikan siivoaminenkaan ei välttämättä kuulu pakettiin! Meille oli mahtava juttu, ettei tilaa tarvinnut itse erikseen siivota ja avaimet sai luovuttaa sunnuntaina vasta neljältä iltapäivällä.
 • Me yllätyimme siitä, että monessa hääjuhlapaikassa juhlat olisi pitänyt lopettaa jo klo 24. Me pidimme tärkeänä sitä, että saimme juhlia pidemmälle kuin puoleen yöhön.
 • Jos haluatte häiden jatkuvat pitkälle yöhön, muistakaa varmistella potentiaaleista hääpaikoista tietoa kulkuyhteyksistä lähimpiin majoituspaikkoihin.

Anni Holmström ja Tea Lindberg

Helsingissä sijaitsevan Villa Furuvikin yrittäjä Tea Lindberg on ollut mukana lukuisten häiden toteuttamisessa yhdessä pehtooritar Anni Holmströmin kanssa. Molemmat tietävät, että nopeat ja kattavat vastaukset hääparien tiedusteluihin ovat avainasemassa.

Anni kehottaa hääpareja kysymään aivan kaiken mitä mieleen juolahtaa, sillä juhlatilan yrittäjät ovat heitä varten. Lisäksi palautteen antaminen ja tarkentavien kysymysten lähettäminen auttavat heitäkin parantamaan palvelujaan ja nettisivujaan.  

Tean ja Annin vinkit hääjuhlatilasta pareille

 • Miettikää minkä tyylinen paikka sopii juhliinne ja kuinka valmiita ratkaisuja haluatte.  
 • Tarjouspyyntöön kannattaa heti merkitä ensisijainen päivämäärätoive ja kaikki muut mahdolliset vaihtoehtoiset päivät. Sitäkin voi pohtia, olisiko joku muu sopiva päivä kuin kesälauantai, sillä arkipäivisin tilat ja suurimman osan palveluista saa edullisemmin ja helpommin.   
 • Usein on oltava ajoissa ja valmis tekemään nopeita päätöksiä. Jos pari tarvitsee ekstrapäivän juhlatilan koristelua varten, kannattaa se miettiä jo etukäteen valmiiksi. Kesäviikonloput ovat todella suosittuja ja tilat ovat tauotta myynnissä useammalla foorumilla. Ekstrapäivän varaaminen jälkikäteen voi olla mahdoton tehtävä.  
 • Tarjouspyyntöön toivoisimme tiedon siitä, mitä lisäpalveluita pari haluaa, kuten esim. cateringin, somistuspalvelun, tuolihuput, vene- tai bussikuljetuksen.   
 • Suuntaa antava budjetti auttaa tarjoamaan budjettiin sopivaa päivää. Meillä päivät hinnoitellaan vuodenajan mukaan.   
 • Järjestelyistä saattaa helposti unohtua varata riittävästi järjestely- ja purkuaikaa. Aamun valmistelut haukkaavat ison osan juhlapäivän aamusta, eikä kovin moni jaksa saati halua yöllä häiden loputtua keskittyä siivoukseen. Siksi on hyvä miettiä heti ennakkoon riittävä tilavuokrauksen aloitus- ja loppumisaika.  
 • Villa Furuvikissa ja varmasti monessa muussakin paikassa ilman lisäpalveluiden ostamista asiakas tekee pääsääntöisesti kaikki juhlien järjestelyt ja purut itse. Toki auttamista ja joustamista löytyy aina, mikäli se on mahdollista.  
 • Pariskunnalle voi olla edukasta ajan- ja rahankäytön kannalta huomioida, että usein juhlatilan yrittäjällä on yhteyksiä lukuisiin kokeneisiin juhlapalvelujen tarjoajiin, jotka ovat jo toimineet kyseisessä tilassa.   

Täydellista hääpaikkaa etsiessäsi varmista ainakin nämä asiat!

 • Sisältääkö tila loppusiivouksen
 • Järjestely- ja purkuajat
 • Kylmälaitteiden käyttö
 • Juhlien lopetusaika
 • Rajoitteet koristeluissa, esimerkiksi kynttilöiden polttaminen

 
Etsi teille sopiva juhlatila Häät.fin Hääpalvelut -hakemistosta! 

Häät.fi >>

Lue lisää vinkkejä täydellisen hääpaikan valintaan Häät.fistä

Miten valitsen parhaan hääpaikan? Lue vinkit Häät.fissä >>

Hääpaikka ABC – parhaat vinkit juhlapaikan valintaan ja pari lisätärppiä parhaiden juhlien järjestämiseen. Lue ja katso video Häät.fissä >>

Teltta tai puutarha ovat mainioita paikkoja järjestää häät. Lue vinkit Häät.fistä >>

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääpaikan valinta