Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääpaikka

Täydellisen hääpaikan jäljillä

hääpöydät hääjuhlapaikalla

Kuva Mitchell Lawler / Unsplash

Miten löydät omiin tarpeisiin sopivan juhlatila häihisi? Mitä yrittäjä toivoisi hääparien pitävän mielessään etsiessään täydellistä hääpaikkaa? Mihin kaikkeen tulisi kiinnittää huomiota juhlapaikkaa valitessa? Onko täydellistä hääpaikkaa olemassakaan? Kurkista sekä hääparin että hääyrittäjän ajatuksiin, mitä on hyvä tiedostaa täydellistä hääjuhlapaikkaa etsiessä.

hääpari Jante ja Iia

Kuva Henna Heikkala

Hääpari Iia ja Jante juhlivat keväisiä häitään 40 häävieraan kanssa. He vuokrasivat Kehla Stallin juhlatilan Kirkkonummelta ja valitsivat cateringin erikseen hoitamaan tilaisuuden ruokapuolen.

– Aluksi ajattelimme, että juhlapaikan löytäminen on melko helppo juttu. Huomasimme kuitenkin, että oli yllättävän vaikea löytää paikkaa, joka kolahtaisi kunnolla ja täyttäisi kaikki toiveemme!

Iian ja Janten vinkit hääpaikkaa etsivälle hääparille

Valmistautukaa henkisesti siihen, että joutuu tekemään paljon taustatyötä etsiessään sopivaa juhlatilaa. Kaikista juhlatiloista ei välttämättä löydy kunnolla kuvia tai vuokrahintoja.

Ottakaan huomioon, ettei ole itsestäänselvyys, että häätilaa pääsee somistamaan jo perjantaina!

Hääpaikan siivoaminenkaan ei välttämättä kuulu pakettiin! Meille oli mahtava juttu, ettei tilaa tarvinnut itse erikseen siivota ja avaimet sai luovuttaa sunnuntaina vasta neljältä iltapäivällä.

Me yllätyimme siitä, että monessa hääjuhlapaikassa juhlat olisi pitänyt lopettaa jo klo 24. Me pidimme tärkeänä sitä, että saimme juhlia pidemmälle kuin puoleen yöhön.

Jos haluatte häiden jatkuvat pitkälle yöhön, muistakaa varmistella potentiaaleista hääpaikoista tietoa kulkuyhteyksistä lähimpiin majoituspaikkoihin.

 

 

Anni Holmström ja Tea Lindberg

Helsingissä sijaitsevan Villa Furuvikin yrittäjä Tea Lindberg on ollut mukana lukuisten häiden toteuttamisessa yhdessä pehtooritar Anni Holmströmin kanssa. Molemmat tietävät, että nopeat ja kattavat vastaukset hääparien tiedusteluihin ovat avainasemassa.

Anni kehottaa hääpareja kysymään aivan kaiken mitä mieleen juolahtaa, sillä juhlatilan yrittäjät ovat heitä varten. Lisäksi palautteen antaminen ja tarkentavien kysymysten lähettäminen auttavat heitäkin parantamaan palvelujaan ja nettisivujaan.  

Tean ja Annin vinkit hääjuhlatilasta pareille

Miettikää minkä tyylinen paikka sopii juhliinne ja kuinka valmiita ratkaisuja haluatte.

Tarjouspyyntöön kannattaa heti merkitä ensisijainen päivämäärätoive ja kaikki muut mahdolliset vaihtoehtoiset päivät. Sitäkin voi pohtia, olisiko joku muu sopiva päivä kuin kesälauantai, sillä arkipäivisin tilat ja suurimman osan palveluista saa edullisemmin ja helpommin. 

Usein on oltava ajoissa ja valmis tekemään nopeita päätöksiä. Jos pari tarvitsee ekstrapäivän juhlatilan koristelua varten, kannattaa se miettiä jo etukäteen valmiiksi. Kesäviikonloput ovat todella suosittuja ja tilat ovat tauotta myynnissä useammalla foorumilla. Ekstrapäivän varaaminen jälkikäteen voi olla mahdoton tehtävä.

Tarjouspyyntöön toivoisimme tiedon siitä, mitä lisäpalveluita pari haluaa, kuten esim. cateringin, somistuspalvelun, tuolihuput, vene- tai bussikuljetuksen. 

Suuntaa antava budjetti auttaa tarjoamaan budjettiin sopivaa päivää. Meillä päivät hinnoitellaan vuodenajan mukaan. 

Järjestelyistä saattaa helposti unohtua varata riittävästi järjestely- ja purkuaikaa. Aamun valmistelut haukkaavat ison osan juhlapäivän aamusta, eikä kovin moni jaksa saati halua yöllä häiden loputtua keskittyä siivoukseen. Siksi on hyvä miettiä heti ennakkoon riittävä tilavuokrauksen aloitus- ja loppumisaika.

Villa Furuvikissa ja varmasti monessa muussakin paikassa ilman lisäpalveluiden ostamista asiakas tekee pääsääntöisesti kaikki juhlien järjestelyt ja purut itse. Toki auttamista ja joustamista löytyy aina, mikäli se on mahdollista.

Pariskunnalle voi olla edukasta ajan- ja rahankäytön kannalta huomioida, että usein juhlatilan yrittäjällä on yhteyksiä lukuisiin kokeneisiin juhlapalvelujen tarjoajiin, jotka ovat jo toimineet kyseisessä tilassa. 

Täydellista hääpaikkaa etsiessäsi varmista ainakin nämä asiat!

Sisältääkö tila loppusiivouksen

Järjestely- ja purkuajat

Kylmälaitteiden käyttö

Juhlien lopetusaika

Rajoitteet koristeluissa, esimerkiksi kynttilöiden polttaminen

 
Etsi teille sopiva juhlatila Häät.fin Hääpalvelut -hakemistosta! 

Häät.fi >>

Lue lisää vinkkejä täydellisen hääpaikan valintaan Häät.fistä

Miten valitsen parhaan hääpaikan? Lue vinkit Häät.fissä >>

Hääpaikka ABC – parhaat vinkit juhlapaikan valintaan ja pari lisätärppiä parhaiden juhlien järjestämiseen. Lue ja katso video Häät.fissä >>

Teltta tai puutarha ovat mainioita paikkoja järjestää häät. Lue vinkit Häät.fistä >>

Muokattu: 9.4.2024

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Häät ulkona - kahdeksan vinkkiä telttahäihin

Ulkona juhlittavissa häissä on monta erityispiirrettä, joita ei sisätiloissa juhliessa tarvitse edes...

Tytyri – Kaikkea muuta kuin tavallinen hääpaikka!

Onko Tytyrin Elämyskaivos Suomen uniikein hääpaikka? Miltä kuulostaisi hääjuhla 100 metrin syvyydess...

Järjestetään yhdessä unohtumattomat häät Kalastajatorpalla

Suunnittelet sitten isoja hääjuhlia tai intiimimpää tilaisuutta läheistesi kesken, tiedämme, kuinka ...

Ylläsjärven maagisten hääunelmien toteuttajat – anna Lapin taikojen tehdä tehtävänsä

Ystävysten omistama boutique-hotelli Aurora Estate hemmottelee vieraansa päästä varpaisiin. Täa...

Miten valita täydellinen juhlatila häihin? Kysy nämä kysymykset häätilalta!

Sopivaa häätilaa etsiessä kannattaa jo heti alussa ottaa tiettyjä asioita huomioon. Näin helpotat mu...

Krapi tekee hääunelmista totta – timanttinen valttikortti takaa stressittömät juhlat

Juhlahovimestari Karoliina Helenius tiimeineen tietää mitä tekee. Lukuisia häitä järjestäneellä Karo...

Mainos: Visit Lohja

Tytyri – Kaikkea muuta kuin tavallinen hääpaikka!

Tytyrin Elämyskaivos juhlapöytä

Onko Tytyrin Elämyskaivos Suomen uniikein hääpaikka? Miltä kuulostaisi hääjuhla 100 metrin syvyydessä maan alla?

Hääjuhlien järjestäminen on yksi elämän suurimmista tapahtumista, ja monilla hääpareilla on visio unelmahäistään jo pitkään ennen suuren päivän saapumista. Haluaisitko kuitenkin ravistella hieman tätä visiota?

Tytyrin Elämyskaivos sali

Kaikkea muuta kuin tavalliset ja helposti unohdettavat häät

Hääjuhlien avainelementti on kiistatta ainutlaatuinen ja mieleenpainuva ympäristö. Lähes 100 metrin syvyydessä maan alla sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos tarjoaa kaikkea muuta kuin tavallisen ja helposti unohdettavan miljöön.

Maanalaiset tilat luovat tunnelmallisen ja mystisen ilmapiirin, joka erottuu varmuudella perinteisistä juhlapaikoista. Kaivos symboloi vahvasti kestävää rakkautta tehden siitä myös symbolisesti täydellisen paikan hääjuhlille.

Lisäksi, hääjuhlien vieraat voivat hyödyntää kaivoksen kokonaistarjontaa sillä kaivoksessa on juhlatilan ohella upea taidegalleria, kaivoshistoriallinen näyttely sekä jännittävä lapsiperheille suunnattu teemaluola.

Upea kuvauksellinen miljöö

Kuvittele siis kuinka hääpari sanoo tahdon erittäin kuvauksellisen ja jylhän kallioseinämän tai tippukivien edessä samalla kun häävieraista pienemmät seikkailevat jännittävässä peikkoluolassa.

Tunnelmallinen valaistus varmistaa, että kuvat onnistuvat ja miljöö ei varmasti unohdu yhdeltäkään häävieraalta. Juhlatilaan pääsee järjestelyiden helpottamiseksi kätevästi autolla ja muutoin lämmitetyssä juhlatilassa on kaikki juhlaan tarvittava valmiina.

Tunnelmallisesti valaistu Tytyri-Sali vanhassa kalkkikaivoksessa vain 30 minuuttia Helsingistä voisi siis olla jotain hyvin uniikkia ainutlaatuisen hääjuhlan järjestämiseksi enintään 100 hengelle.

Tytyri Elämyskaivos

Kuilukatu 42, LOHJA
044 369 1309
tourist@lohja.fi
 
Tytyri.fi

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä VISIT LOHJA

Muokattu: 7.6.2024