Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääpaikka

Häät ulkona - kahdeksan vinkkiä telttahäihin

Häät ulkona - kahdeksan vinkkiä telttahäihin

Ulkona juhlittavissa häissä on monta erityispiirrettä, joita ei sisätiloissa juhliessa tarvitse edes miettiä. Näistä keskeisin on tietenkin sää, mutta myös saniteettitilat ja huonekalut joudutaan miettimään tarkkaan. Puutarhajuhlien järjestämiseen täytyykin valmistautua hyvissä ajoin, ja miettiä käytännönjärjestelyitä ihan eri tavalla.

–  Suomessa kannattaa ehdottomasti järjestää häitä ulkosalla. Ihan taivasalla en itse uskaltaisi, mutta teltassa ehdottomasti. Tämän päivän teltat ovat käytöltään lähes verrattavissa kiinteisiin sisätiloihin. Teltan etuna on, että sen voi viedä paikkoihin, joissa ei ole valmiita kiinteitä tiloja. Se antaa paljon uudenlaisia mahdollisuuksia hääpaikan valinnalle, kertoo Laura Kataja Kataja Eventistä.

Häät ulkona - kahdeksan vinkkiä telttahäihin

Ulkona teltassa vietettävät häät ovat myös monien mahdollisuuksien juhlat. Häät ulkona ei välttämättä tarvitse olla ollenkaan sellaiset juhlat, jotka ensimmäisenä tulee mieleen telttahäistä.

–  Toiset haluavat pelkän teltan, toisille riittää pieni vihkikatos ja toiset taas haluavat satsaavat puitteisiin. Jos halutaan viimeisen päälle telttahäät, niin sinne saa lattian päälle vaikka aidot käsin solmitut persialaismatot, ilmastoinnin, lasiseinät, parketin tanssilattialle, sisäkatot, design kalusteet ja kattoon kristallikruunut. Vaihtoja on todella monenlaisia, kuvailee Juha Rönkkö Stopteltoista.

Häät ulkona - kahdeksan vinkkiä telttahäihin

Tässä ammattilaisten vinkit puutarha- ja telttahäiden suunnittelu:

 • Luota ammattilaiseen. He osaavat ottaa huomioon monta sellaista seikkaa, jotka ei välttämättä tule itselle mieleen, ja he osaavat huomioida myös turvallisuus- ja käytännöllisyysseikat. Kaatosateen sattuessa väärin kiinnitetty tai juhlakäyttöön soveltumaton teltta kasaa veden teltan päälle ja tuloksena saattaa olla märät vieraat tai tuuli voi tempaista mukaansa koko teltan.
   
 • Muista mainita kutsussa, että kyseessä on ulkoilmahäät, jotta vieraat osaavat varautua pukeutumisessaan juhlaan luonteen. Muista myös, että kesälläkin illalla viilenee. Huomioi mahdollinen lämmittimien ja huopien tarve.
   
 • Tutustu huolella erilaisiin vaihtoehtoihin! Tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja, ja teltat ovat räätälöitävissä hääjuhlan mukaan niin koon kun muodon puolesta. Vierasmäärä ei rajoita telttahäitä vaan ratkaisuja löytyy kaikenkokoisiin häihin aina pienistä ns. pikapystytysteltoista suuriin festaritelttoihin. Myös esimerkiksi lattia, tai lasipintaiset seinät ja ovet tekevät teltasta kiinteää tilaa vastaavan.
   
 • Teltan lisäksi tarvitset kalusteet. Lähes joka juhlaan tarvitaan pöydät, tuolit, buffetpöydät, wc-tilat, lämmitys, esiintymislava esim. bändille, äänentoisto ja valot. Nämä kaikki on saatavissa useimmilta telttoja vuokraavilta yrityksiltä ns. yhden luukun -periaatteella eli hääparin ei tarvitse tilata kaikkia erikseen.
   
 • Huoltotilat tarvitaan myös. Usein hääparille tulee yllätyksenä, että jos myös ruokailu on teltassa, niin cateringfirma tarvitsee huoltotilaa hääteltan välittömään läheisyyteen.
Häät ulkona - kahdeksan vinkkiä telttahäihin
 • Huomioi myös valaistuksen tarve ja sähkölaitteille tarvittavat sähköpistokkeet. Ulkona käytettävien sähköpistokkeiden tulee olla ulkokäyttöön soveltuvia.
   
 • Teltan pystyttämiseen tarvitaan maanomistajan lupa. Lupa-asian huomioiden telttahäät voi järjestää missä vaan, vain taivas on rajana ideoille. Teltan pystyy rakentamaan melkein minne vain: hääteltan saa halutessaan rinteeseen tai jopa veden päälle.
   
 • Kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Ei ole ollenkaan tavatonta, että maanantaina kysellään telttaa tulevalle lauantaille, kun säätiedotus lupaa sateita. Ajoissa ollessaan saa juuri omiin tarpeisiin sopivaa, ei sitä mitä on jäljellä.


Kuvat Maria Hedengren, Maria Hedengren Photography
Asiantuntijat Juha Rönkkö, Stopteltat ja Laura Kataja, Kataja Event

Muokattu: 15.5.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Tytyri – Kaikkea muuta kuin tavallinen hääpaikka!

Onko Tytyrin Elämyskaivos Suomen uniikein hääpaikka? Miltä kuulostaisi hääjuhla 100 metrin syvyydess...

Järjestetään yhdessä unohtumattomat häät Kalastajatorpalla

Suunnittelet sitten isoja hääjuhlia tai intiimimpää tilaisuutta läheistesi kesken, tiedämme, kuinka ...

Ylläsjärven maagisten hääunelmien toteuttajat – anna Lapin taikojen tehdä tehtävänsä

Ystävysten omistama boutique-hotelli Aurora Estate hemmottelee vieraansa päästä varpaisiin. Täa...

Miten valita täydellinen juhlatila häihin? Kysy nämä kysymykset häätilalta!

Sopivaa häätilaa etsiessä kannattaa jo heti alussa ottaa tiettyjä asioita huomioon. Näin helpotat mu...

Krapi tekee hääunelmista totta – timanttinen valttikortti takaa stressittömät juhlat

Juhlahovimestari Karoliina Helenius tiimeineen tietää mitä tekee. Lukuisia häitä järjestäneellä Karo...

The Hotel Maria – Rakkauden luksusta hotellihäissä keskellä Helsinkiä

The Hotel Maria Helsingissä hemmottelee hääpareja tavalla, jollaista Suomessa ei ole ennen koettu. T...

Mainos: Visit Lohja

Tytyri – Kaikkea muuta kuin tavallinen hääpaikka!

Tytyrin Elämyskaivos juhlapöytä

Onko Tytyrin Elämyskaivos Suomen uniikein hääpaikka? Miltä kuulostaisi hääjuhla 100 metrin syvyydessä maan alla?

Hääjuhlien järjestäminen on yksi elämän suurimmista tapahtumista, ja monilla hääpareilla on visio unelmahäistään jo pitkään ennen suuren päivän saapumista. Haluaisitko kuitenkin ravistella hieman tätä visiota?

Tytyrin Elämyskaivos sali

Kaikkea muuta kuin tavalliset ja helposti unohdettavat häät

Hääjuhlien avainelementti on kiistatta ainutlaatuinen ja mieleenpainuva ympäristö. Lähes 100 metrin syvyydessä maan alla sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos tarjoaa kaikkea muuta kuin tavallisen ja helposti unohdettavan miljöön.

Maanalaiset tilat luovat tunnelmallisen ja mystisen ilmapiirin, joka erottuu varmuudella perinteisistä juhlapaikoista. Kaivos symboloi vahvasti kestävää rakkautta tehden siitä myös symbolisesti täydellisen paikan hääjuhlille.

Lisäksi, hääjuhlien vieraat voivat hyödyntää kaivoksen kokonaistarjontaa sillä kaivoksessa on juhlatilan ohella upea taidegalleria, kaivoshistoriallinen näyttely sekä jännittävä lapsiperheille suunnattu teemaluola.

Upea kuvauksellinen miljöö

Kuvittele siis kuinka hääpari sanoo tahdon erittäin kuvauksellisen ja jylhän kallioseinämän tai tippukivien edessä samalla kun häävieraista pienemmät seikkailevat jännittävässä peikkoluolassa.

Tunnelmallinen valaistus varmistaa, että kuvat onnistuvat ja miljöö ei varmasti unohdu yhdeltäkään häävieraalta. Juhlatilaan pääsee järjestelyiden helpottamiseksi kätevästi autolla ja muutoin lämmitetyssä juhlatilassa on kaikki juhlaan tarvittava valmiina.

Tunnelmallisesti valaistu Tytyri-Sali vanhassa kalkkikaivoksessa vain 30 minuuttia Helsingistä voisi siis olla jotain hyvin uniikkia ainutlaatuisen hääjuhlan järjestämiseksi enintään 100 hengelle.

Tytyri Elämyskaivos

Kuilukatu 42, LOHJA
044 369 1309
tourist@lohja.fi
 
Tytyri.fi

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä VISIT LOHJA

Muokattu: 7.6.2024