Hääkakku ja herkkubuffet jokaiseen ruokavalioon

Hääkakku ja herkkubuffet  erityisruokavaliot

Erityisruokavaliot ovat usein ne, jotka aiheuttavat harmaita hiuksia juhlatarjoiluiden kanssa. Lähes kaikkialta lämpimät ruuat on mahdollista saada vaivattomasti laktoosittomina, mutta toisinaan valinnanvara jää siihen.

Hääbuffetin tai pöytiin tarjoiltavan lämpimän ruoan lisäksi joutuu kuitenkin miettimään erityisruokavalioita sekä allergioita myös hääkakun sekä muiden makeiden tarjottavien kanssa. Vegaaninen hääkakku, sula mahdottomuus?

– Ei suinkaan, vaan hyvin yleinen ja helposti toteutettavissa oleva, vakuuttaa Konditoria Pink Lemonin Kati Koskinen.

Vegaaninen herkkubuffet, se ei varmaan ainakaan onnistu?

– Kyllä onnistuu, siinä missä kaikki yksittäiset ruoka-aineyliherkkyydet ja -allergiat pystytään myös ottamaan huomioon häiden makeaa tarjoilua suunniteltaessa, Kati jatkaa.

Hääkakku ja herkkubuffet  erityisruokavaliot

Hääkakku on liki kaikkien häiden vakioherkku

Perinteisen mansikkakermakakun rinnalle on tullut vuosien saatossa liuta uusia suosikkeja moussekakuista päätähuimaaviin amerikkalaistyylisiin fantasiakakkuihin ja yksittäisistä leivoksista muodostuviin kakkukokonaisuuksiin.

Tarkoin suunniteltu häätarjoilu kruunataan teemaan ja makumaailmaan sopivalla hääkakulla. Hääkakku voi olla myös elementti, jossa näkyy esimerkiksi parille rakas harrastus. Hieman hääkakun tyylistä riippuen, on siihen mahdollista yhdistää myös useampia makuja mikäli morsiusparilla on kovasti toisistaan eriävät makumieltymykset.

Hääkakun rinnalle on noussut parin viime vuoden aikana herkkubuffet, joka koostuu karkeista, pikkuleivistä, leivonnaisista ja muista makeista syötävistä. Herkkubuffetin viehätys onkin siinä, että se tarjoaa kaikille jotain ja se on helppo pitää esillä esimerkiksi koko iltaohjelman ajan.

Hääkakku ja herkkubuffet erityisruokavaliot

Jokaiselle jotain herkkubuffetista

Herkkubuffetista erityisen ihanan tekee se, että se on visuaalisesti näyttävä ja toteutuksen kanssa vain mielikuvitus on rajana! Herkkubuffet on helppo tehdä erilaiset erityisruokavaliot huomioiden ja häiden teemaan sopien. Eri sesongit pystyy myös mainiosti huomioimaan herkkubuffetin toteutuksessa.

Marengit, kuppikakut, macaron-leivokset, käsintehdyt vaahtokarkit ja lukuisat muut herkulliset vaihtoehdot sopivat herkkubuffettiin täydellisesti. Herkkubuffettiin voidaan tehdä myös kakkulajitelma. Virallinen hääkakku voi olla tämän rinnalla jopa sivuosassa, sillä herkkuja notkuvaan buffetpöytään voi luoda myös ihanan kakkulajitelman!

Herkkubuffettiin sopivat myös pienet suolaiset herkut - ja halutessaan koko herkkubuffetin voi tehdä esimerkiksi iltajuhlaosuutta varten täysin suolaisena. Tyylikäs tarjoilu myös iltaan viimeistelee hääpäivän ruokailukokonaisuuden.

Hääkakku ja herkkubuffet  erityisruokavaliot

Hääkakun tilaaminen

Kati Koskinen Konditoria Pink Lemonista auttaa hääpareja kaikissa tarjoiluihin ja hääkakkuihin liittyvissä kysymyksissä. Makumaailma määritellään parin mieltymysten, sesongin ja muiden toiveiden mukaisesti ja kakun ulkonäkö mietitään aina toiveiden, teeman ja kokonaisuuden kannalta. Hääkakunkin kanssa erityisruokavaliot on helppo ottaa huomioon. Olipa ruokavalio mikä tahansa, asiaan vihkiytynyt kondiittori loihtii unelmien hääkakun juuri tähän ruokavalioon ja muihin toiveisiin sopivaksi!

– Hääkakun tilaamisen kanssa kannattaa olla ajoissa. Jotta juhlapöydän helmi on varmasti juuri sellainen kuin on toivottu, kannattaa niin sopivan tekijän löytämiseen kuin kakun suunnitteluunkin varata tarpeeksi aikaa. Usein hääkakku voidaan merkata kondiittorin kalenteriin jo vuotta ennen häitä, muistuttaa Kati.

Tyylillisesti tekijöitä on useita erilaisia, joten kannattaa myös tutustua esimerkiksi eri konditorioiden Instagrameihin.

Hääkakku ja herkkubuffet  erityisruokavaliot

Kuva Atte Tanner Photography

No sehän maistuu… vegaaniselta?

Uskomukset erityisruokavalioihin toteutettujen herkkujen mausta sekä koostumuksesta istuvat tiukassa. Mitä jos sanonkin, että vieraasi eivät edes huomaisi syöneensä vegaanista leivonnaista? Se on mahdollista.

– Erityisruokavalioleivonnan rautaisina ammattilaisina me olemme tehneet paljon töitä reseptiikan kanssa, jotta pystymme takaamaan ihanat herkut suurempiin ja pienempiin juhliin ihan jokaiselle syöjälle ruokavaliosta huolehtimatta, kertoo Kati.

Erityisruokavalioita on tänä päivänä lukuisia. Usein lämpimän ruoan tarjoavat pitopalvelut tarjoavat mahdollisesti laktoosittoman hääkakun, mutta harvoin muita ruokavalioita otetaan siinä huomioon. Yksi on maidoton, toinen gluteeniton ja kolmas on allerginen kananmunalle. Me pystymme ottamaan jokaisen vieraasi yksilölliset ruokavaliot ja ruoka-ainerajoitteet huomioon kaikissa tarjoiltavissa.

No sehän on ihan kauhean kallista, tuollainen erikoistekeminen?

– Meidän mielestä ruokavalio ei saa vaikuttaa siihen, onko herkkuja mahdollista saada. Tästä syystä pidämmekin hinnan samana, olipa ruokavalio mikä tahansa, kertoo Kati Koskinen Pink Lemonista.

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä PINK LEMON

Lue myös tämä Häät.fissä! Näin otat huomioon vieraiden viihtyvyyden ruokavalioita myöten >>

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämenu