Hääruuan erilaiset makuvaihtoehdot – Suussa sulava vegaaninen häämenu

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääruuan erilaiset makuvaihtoehdot – Suussa sulava vegaaninen häämenu

hääruoka vegaaninen häämenut

Kuva NXM Foto

Minnan ja Eetun häissä oli kokonaan vegaaninen menu viinejä myöten. Visuaalisuus oli parille erittäin tärkeä ominaisuus.

– Farang on lempiravintolamme, joten halusimme ehdottomasti tätä makumaailmaa myös häihin.

Laadukas ja hyvänmakuinen ruoka oli tietysti pariskunnalle oleellinen osa onnistunutta hääjuhlaa. Vieraat kehuivat vuolaasti makuja ja cateringyritys hoiti kaiken ammattitaidolla.

– Olimme täysin tyytyväisiä ihan kaikkeen, eikä meidän tarvinnut päivän aikana huolehtia mistään, Minna ja Eetu iloitsevat.

morsian ja sulhanen vihkimisen jälkeen käsi kädessä

Kuva NXM Foto

Täysin vegaaninen menu aiheutti positiivisena puolena myös sen, että erityisruokavalioita oli vähemmän huomioitavana. Samat ­ruoat sopivat niin kasvissyöjille kuin laktoosittomille. Minna ja Eetu haluavat rohkaista pareja rikkomaan rohkeasti perinteitä ja tarjoamaan juuri sellaisen menun, mikä sopii omaan arvomaailmaan.

Rohkeasti oma!

Häämenun suunnittelu saattaa käydä raskaaksi, jos yrittää vain miellyttää muita. Silloin kannattaa pohtia, mikä on juuri oman näköistä, ja ­tehdä päätökset näin. Minnan ja Eetun häissä herkuteltiin täysin vegaanisen menun äärellä. Vieraille on suuri elämys päästä sellaisen ruoan äärelle, jota ei normaalisti tule syötyä. 

Minnan ja Eetun häissä oli suussa sulava vegaaninen menu

Kuva NXM Foto

Minnan ja Eetun hääjuhla

Vierasmäärä 60 
Menun tyyli pöytiin tarjoiltu illallinen 
Juhlien sijainti Suomenlinna, Helsinki 
Catering Premium Catering / BW-Restaurants 
Kakku Konditoria Pink Lemon 
Iltapala Loving Hut 
 Hinta noin 7 000 €
 

Minnan ja Eetun häämenu

Farangin maistelumenu
 
Cha Plu, Tempeh & Mustard Leaf 
Grillattua tempehiä, pikkelöityä sinapinlehteä, tamarindia, ­korianteria, kookospähkinää 
 
Tofu & Daikon Vietnamese 
Marinoitua kotimaista tofua, pikkelöityä retikkaa, aasialaisia yrttejä, mustariisietikkadressing 
 
Som Tam Farang Style 
Salaatti vihreästä papaijasta, vihreää pitkäpapua, chiliä, ­tomaattia, tamarindia,  
rapeaa sipulia 
 
Roasted Cauliflower Krapao 
Paahdettua kukkakaalia, villi­-inkivääriä, valkosipulia, thai­munakoisoa, chiliä, ’holy basil’ 
 
Green Curry & Grilled  
Asparagus 
Vihreä curry, grillattua parsaa, sokerihernettä, minimaissia, thaibasilikaa, kookoskermaa 
 
Thai Jasmin Rice 

 

Teksti Tanja Hakala

Kuvat Lotta Polviander Photography

 

 

Lue häiden ruokailusta lisää Häät.fistä

Markuksen ja Sonjan rennon tyylikäs noutopöytä osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Lue Häät.fistä >>

Andrealle ja Maxille oli tärkeää saada elegantti hääillallinen. Lue Häät.fistä >>

Heidin ja Tomin häissä buffetruokailukin oli näyttävää. Lue Häät.fistä >>

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2022.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 24.8.2023