Häiden menua ei tarvitse jättää sattuman varaan – Hurma Tuotanto järjesti maistelutilaisuuden hääpareille

Juhlatila Espoon Talli Hurma Tuotanto - häämenun maistelu

Kuva Kaho Kwok Like2capture.com

Juhlaruoka on yhä tärkeämmässä roolissa häissä. Moni hääpari harrastaa kokkailua itsekin, ja ravintoloissa käydään testailemassa monenlaisia kulinaristisia elämyksiä. Häät.fi oli mukana, kun Hurma Tuotanto tarjosi hääparien maisteltavaksi kesän 2023 häämenun.

Maistelutilaisuus järjestettiin maalaisromanttisissa tunnelmissa Juhlatila Espoon Tallissa, mutta Hurman oman cateringin herkkuja nautitaan kesän hääsesongin aikana myös kahdessa muussa omassa juhlatilassa eli huvila Villa Rulluddissa Espoossa ja Juhlatila M6:ssa Helsingissä. Näiden lisäksi Hurman cateringin voi bongata monessa muussa pääkaupunkiseudun juhlatilassa, joissa vuokraaja voi päättää catering-toimijan itse.

Löydä suosikkimaut ja varmistu kokonaisuudesta

Miksi sitten häämenu kannattaa testimaistella? On eri asia lukea menu paperilta ja yrittää arvailla, millaisia makuja se sisältää ja millaisen aterian vieras saa ruokalajeista koottua. Maistelun lomassa voi miettiä, millaiset ruokajuomat menun oheen haluaa yhdistää. Kun ruoat on maistettu, kannattaa merkitä ylös, mitkä nousivat suosikeiksi tai mikä ruokalaji mahdollisesti halutaan vaihtaa johonkin korvaavaan reseptiin.

Juhlatila Espoon Talli Hurma Tuotanto - häämenun maistelu

Kuva Kaho Kwok Like2capture.com

Hurman häämenun kesälle 2023 on suunnitellut kulinaristi ja kokki Noona Sandén. Maistelutilaisuuden aikana huhtikuun lopulla Sandén oli makumatkalla Espanjassa, mutta videoviestissään hän kertoi, että menu muodostaa maistuvan kokonaisuuden, jossa korostuvat laadukkaat raaka-aineet.

– Menussa ja reseptiikassa olen huomioinut myös tavallisimmat erityisruokavaliot siten, että kaikille löytyy syötävää menusta sellaisenaan ja näin ruokavalioiden ja allergioiden huomioiminen onnistuu juhlissa mutkattomasti, Noona Sandén kertoi.

Juhlatila Espoon Talli Hurma Tuotanto - häämenun maistelu

Kuva Kaho Kwok Like2capture.com

Onko helpot ja huolettomat häät vain haave?

Pelkkä ajatus häiden järjestämisestä saattaa nostaa hikeä otsalle. Jos koette, että kutsuvieraslistan laatimisessa ja asujen hankkimisessa on työtä riittävästi, kannattaa muut järjestelyt antaa ammattilaisten huoleksi.
– Yhdysvalloissa on tutkittu, että hää- ja juhlatuottajan työ on stressaavimpien ammattien joukossa, yrittäjä Olli Hyttinen Hurma Tuotannosta naurahtaa.

Juhlatila Espoon Talli Hurma Tuotanto Kaisa ja Olli

Kuva Kaho Kwok Like2capture.com

Häitä ja muita juhlia pieteetillä järjestävät Hurma Tuotannon Tanja Ursin ja Olli Hyttinen.

– Kun juhlien suunnittelu ja koordinointi on ammattilaisellekin haastavaa, miksi juhlien päähenkilöiden kannattaisi siihen ryhtyä, kun tarkoitus on voida valmistautua rauhassa ja saada nauttia juhlista yhdessä vieraiden kanssa. Kannattaa siis jättää mahdollisimman iso kokonaisuus kokeneille tekijöille, Olli Hyttinen neuvoo.

Kokeile Hurma Tuotannon helpolla laskurilla, mitä juhlasi maksaisivat!

Laske juhliesi hinta

Juhlatila Espoon Talli Hurma Tuotanto - häämenun maistelu

Kuva Kaho Kwok Like2capture.com

Rennot häät lähellä

Jotta jokainen hääpari saa tarjota mieleisensä menun vierailleen, menua räätälöidään jokaiseen juhlaan. Maistelun tuloksena kesälle 2024 häitä suunnittelevat Nina ja Markus löysivät menuehdotuksesta monia suosikkeja, joskin joitain muutoksiakin heillä oli jo mielessä. Hääpaikakseen he ovat varanneet juuri tämän Juhlatila Espoon Tallin, jossa menuakin maisteltiin.

– Meille on tärkeää, että voimme juhlia häitämme rennosti ja mahdollisimman monen on helppo tulla juhlimaan. Haluamme myös päästä 70–80 kutsuvieraan häiden järjestelyissä melko helpolla, joten Espoon Tallin avaimet käteen -konsepti sopi meille hyvin, Markus kertoo.

Niinpä Kivenlahdessa, lähellä Espoon keskusta asuvat Nina ja Markus päätyivät tutustumaan Espoon Talliin ja ihastuivat sen rentoon ja maanläheiseen tunnelmaan. Paikan valinnan jälkeen suunnittelu onkin edennyt ketterästi.

– Vieraslistan laadinta eli kutsuttavan kaveri- ja sukulaisjoukon rajaaminen sopivan kokoiseksi on ollut tähän mennessä vaativin tehtävä, Nina huokaisee.

Juhlatila Espoon Talli Hurma Tuotanto - häämenun maistelu

Kuva Kaho Kwok Like2capture.com

Kaverihäät pääkaupungin sykkeessä

Idan ja Iiron syyskuussa 2023 vietettäviä cityhäitä on suunniteltu toden teolla vuoden verran.

– Halusimme ehdottomasti, että vihkiminen tapahtuu Johanneksen kirkossa ja siksi etsimme juhlatilaakin sopivan matkan etäisyydeltä Helsingin keskustasta. Netistä bongattu Juhlatila M6 vaikutti juuri sopivalta noin 80 vieraallemme, ja tilasta avautuvat maisemat Esplanadin ja Svenska Teaternin suuntaan säväyttivät, Ida ja Iiro muistelevat.

Suurimmaksi osaksi kavereista koostuva vierasjoukko pääsee herkuttelemaan maistellun Hurman häämenun pohjalta laadittavasta buffet-pöydän antimia.

Juhlatila Espoon Talli Hurma Tuotanto - häämenun maistelu

Kuva Kaho Kwok Like2capture.com

Maalaishenkiset häät tarjoilevat Suomi-eksotiikkaa

Suomalais-ranskalaisen parin Heidin ja Manuelin kesähäistä ei suomalaista maalaisromantiikkaa tule puuttumaan! Kesällä 2024 Juhlatila Espoon Tallilla vietettäviin häihin odotetaan noin 80 vierasta, joista jopa 35 tulee Ranskasta, joten parille on tärkeää tuoda esille suomalaisia makuja ranskalaisia mieltymyksiä unohtamatta.

– Maistelumenussa parasta oli lohi, Heidi hehkuttaa. Mietimme vielä kokonaisuutta rauhassa, mutta todennäköisesti tarjoamme vieraille myös cocktail-paloja kuohuviinin kera juhlan alussa, kuten Ranskassa on tapana.

– Ja buffet-pöydän leipä ja hääkakut tulevat varmasti Lauttasaaressa sijaitsevasta ranskalaisesta leipomo-kahvilasta Le Jardinista, Manuel lisää.

Juhlatila Espoon Talli Hurma Tuotanto - hääpaikka

Kuva Kaho Kwok Like2capture.com

Huomio juhlapaikkakäynnillä nämä!

Usein menun maistelu järjestyy samassa tilassa, missä juhlatkin vietetään. Silloin on mahdollista tutkia myös juhlapaikkaa tarkemmin eli löydä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Mihin asioihin juhlapaikkakäynnillä kannattaa kiinnittää huomiota?

  • pysäköinti ja sisäänkäynnit
  • juhlatilan värit, esim. seinät ja verhot
  • mittaa pöytien koko
  • mittaa tuolit, jos suunnittelet esim. tuolihuppuja
  • mittaa ja ota kuvia kohdista, joihin suunnittelet laittavasi koristeita
  • tarjoilukeittiön varustus, erityisesti kylmäsäilytystilat
  • wc-tilojen riittävyys
  • esteettömyys, mikäli vierasjoukossa on liikuntaesteisiä
  • mahdolliset oleskelutilat ulkona
  • tee muistiinpanoja ja ota paljon kuvia

Teksti Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ HURMA TUOTANTO

Hurma Tuotanto

Hurma Tuotanto tunnetaan erityisesti kolmesta juhlatilasta eli

Juhlatila Espoon Talli, Espoo

Juhlatila Villa Rulludd, Espoo

Juhlasali Nostalgia, Helsinki

Hurman cateringin voi tilata myös muihin pääkaupunkiseudun juhlatiloihin. Juhlatilojen ja cateringin lisäksi Hurma on myös ketterä tapahtumatuottaja ja ohjelmatoimisto, jonka kautta voit tilata esimerkiksi tilan koristelua tai luotettuja esiintyjiä.
 
Tutustu Hurman palveluihin ja tilojen varauskalentereihin!
 
HURMA TUOTANTO

Klikkaa alla olevia kuvia ja näet ne suurempina!

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HäämenuHääpaikan valinta