Miten valmistautua suunnittelukäyntiin hääpaikalla?
Mainos: Häämatkalainen lumoudu Kilpisjärvellä
Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.
Kuva Kaho Kwok Like2capture.com
Juhlaruoka on yhä tärkeämmässä roolissa häissä. Moni hääpari harrastaa kokkailua itsekin, ja ravintoloissa käydään testailemassa monenlaisia kulinaristisia elämyksiä. Häät.fi oli mukana, kun Hurma Tuotanto tarjosi hääparien maisteltavaksi kesän 2023 häämenun. Maistelutilaisuus järjestettiin maalaisromanttisissa tunnelmissa Juhlatila Espoon Tallissa, mutta Hurman oman cateringin herkkuja nautitaan kesän hääsesongin aikana myös kahdessa muussa omassa juhlatilassa eli huvila Villa Rulluddissa Espoossa ja Juhlatila M6:ssa Helsingissä. Näiden lisäksi Hurman cateringin voi bongata monessa muussa pääkaupunkiseudun juhlatilassa, joissa vuokraaja voi päättää catering-toimijan itse.
Miksi sitten häämenu kannattaa testimaistella? On eri asia lukea menu paperilta ja yrittää arvailla, millaisia makuja se sisältää ja millaisen aterian vieras saa ruokalajeista koottua. Maistelun lomassa voi miettiä, millaiset ruokajuomat menun oheen haluaa yhdistää. Kun ruoat on maistettu, kannattaa merkitä ylös, mitkä nousivat suosikeiksi tai mikä ruokalaji mahdollisesti halutaan vaihtaa johonkin korvaavaan reseptiin.
Hurman häämenun kesälle 2023 on suunnitellut kulinaristi ja kokki Noona Sandén. Maistelutilaisuuden aikana huhtikuun lopulla Sandén oli makumatkalla Espanjassa, mutta videoviestissään hän kertoi, että menu muodostaa maistuvan kokonaisuuden, jossa korostuvat laadukkaat raaka-aineet.
– Menussa ja reseptiikassa olen huomioinut myös tavallisimmat erityisruokavaliot siten, että kaikille löytyy syötävää menusta sellaisenaan ja näin ruokavalioiden ja allergioiden huomioiminen onnistuu juhlissa mutkattomasti, Noona Sandén kertoi.
Pelkkä ajatus häiden järjestämisestä saattaa nostaa hikeä otsalle. Jos koette, että kutsuvieraslistan laatimisessa ja asujen hankkimisessa on työtä riittävästi, kannattaa muut järjestelyt antaa ammattilaisten huoleksi.– Yhdysvalloissa on tutkittu, että hää- ja juhlatuottajan työ on stressaavimpien ammattien joukossa, yrittäjä Olli Hyttinen Hurma Tuotannosta naurahtaa.
Häitä ja muita juhlia pieteetillä järjestävät Hurma Tuotannon Tanja Ursin ja Olli Hyttinen.
– Kun juhlien suunnittelu ja koordinointi on ammattilaisellekin haastavaa, miksi juhlien päähenkilöiden kannattaisi siihen ryhtyä, kun tarkoitus on voida valmistautua rauhassa ja saada nauttia juhlista yhdessä vieraiden kanssa. Kannattaa siis jättää mahdollisimman iso kokonaisuus kokeneille tekijöille, Olli Hyttinen neuvoo.
Jotta jokainen hääpari saa tarjota mieleisensä menun vierailleen, menua räätälöidään jokaiseen juhlaan. Maistelun tuloksena kesälle 2024 häitä suunnittelevat Nina ja Markus löysivät menuehdotuksesta monia suosikkeja, joskin joitain muutoksiakin heillä oli jo mielessä. Hääpaikakseen he ovat varanneet juuri tämän Juhlatila Espoon Tallin, jossa menuakin maisteltiin.
– Meille on tärkeää, että voimme juhlia häitämme rennosti ja mahdollisimman monen on helppo tulla juhlimaan. Haluamme myös päästä 70–80 kutsuvieraan häiden järjestelyissä melko helpolla, joten Espoon Tallin avaimet käteen -konsepti sopi meille hyvin, Markus kertoo.
Niinpä Kivenlahdessa, lähellä Espoon keskusta asuvat Nina ja Markus päätyivät tutustumaan Espoon Talliin ja ihastuivat sen rentoon ja maanläheiseen tunnelmaan. Paikan valinnan jälkeen suunnittelu onkin edennyt ketterästi.
– Vieraslistan laadinta eli kutsuttavan kaveri- ja sukulaisjoukon rajaaminen sopivan kokoiseksi on ollut tähän mennessä vaativin tehtävä, Nina huokaisee.
Idan ja Iiron syyskuussa 2023 vietettäviä cityhäitä on suunniteltu toden teolla vuoden verran.
– Halusimme ehdottomasti, että vihkiminen tapahtuu Johanneksen kirkossa ja siksi etsimme juhlatilaakin sopivan matkan etäisyydeltä Helsingin keskustasta. Netistä bongattu Juhlatila M6 vaikutti juuri sopivalta noin 80 vieraallemme, ja tilasta avautuvat maisemat Esplanadin ja Svenska Teaternin suuntaan säväyttivät, Ida ja Iiro muistelevat.
Suurimmaksi osaksi kavereista koostuva vierasjoukko pääsee herkuttelemaan maistellun Hurman häämenun pohjalta laadittavasta buffet-pöydän antimia.
Suomalais-ranskalaisen parin Heidin ja Manuelin kesähäistä ei suomalaista maalaisromantiikkaa tule puuttumaan! Kesällä 2024 Juhlatila Espoon Tallilla vietettäviin häihin odotetaan noin 80 vierasta, joista jopa 35 tulee Ranskasta, joten parille on tärkeää tuoda esille suomalaisia makuja ranskalaisia mieltymyksiä unohtamatta.
– Maistelumenussa parasta oli lohi, Heidi hehkuttaa. Mietimme vielä kokonaisuutta rauhassa, mutta todennäköisesti tarjoamme vieraille myös cocktail-paloja kuohuviinin kera juhlan alussa, kuten Ranskassa on tapana.
– Ja buffet-pöydän leipä ja hääkakut tulevat varmasti Lauttasaaressa sijaitsevasta ranskalaisesta leipomo-kahvilasta Le Jardinista, Manuel lisää.
Usein menun maistelu järjestyy samassa tilassa, missä juhlatkin vietetään. Silloin on mahdollista tutkia myös juhlapaikkaa tarkemmin eli löydä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Mihin asioihin juhlapaikkakäynnillä kannattaa kiinnittää huomiota?
pysäköinti ja sisäänkäynnit
juhlatilan värit, esim. seinät ja verhot
mittaa pöytien koko
mittaa tuolit, jos suunnittelet esim. tuolihuppuja
mittaa ja ota kuvia kohdista, joihin suunnittelet laittavasi koristeita
tarjoilukeittiön varustus, erityisesti kylmäsäilytystilat
wc-tilojen riittävyys
esteettömyys, mikäli vierasjoukossa on liikuntaesteisiä
mahdolliset oleskelutilat ulkona
tee muistiinpanoja ja ota paljon kuvia
Teksti Sari Yli-Salomäki / Häät.fi
ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ HURMA TUOTANTO
Klikkaa alla olevia kuvia ja näet ne suurempina!
Muokattu: 9.4.2024
Juomapisteet juhlissa nostavat jatkuvasti suosiotaan. Tyylikäs Fentimans sopii täydellisesti houkutt...
Häiden Herkkubuffet saa esitellä hääparin omia mieltymyksiä, jolloin makea tai suolainen puffet vo...
Tässä hääpäivän kulku juomavalintojen näkökulmasta! Juhlia järjestäessä on hyvä muistaa, että päivä ...
Luo kutsuvat kattaukset hääjuhlaan, polttareihin tai kihlajaisiin kattaustuote valmistaja Dunin tuot...
Minnan ja Eetun häissä herkuteltiin täysin vegaanisen menun äärellä. Vieraille on suuri elämys pääst...
Heidin ja Tomin häät vietettiin rustiikkisissa maalaismaisemissa, joihin noutopöytä sopi täydellises...
Järjestä kohdehäät Suomessa PihlasResortin ainutlaatuisissa metsä- ja järvimaisemissa. Koko ekoresort hulppeine design-villoineen vain teidän käytössä. Rentoutumista day spassa ja upeat ja helpot häät all inclusive -hengessä resortin kauniissa ravintolassa. Saimaan metsämaisemissa sijaitseva PihlasResort tekee uniikeista hääunelmista totta.
Poikkeuksellisen ainutlaatuinen ekoresort PihlasResort sijaitsee Järvi-Suomessa Joroisissa, Pihlasjärven rannalla. Kuopiosta ja Mikkelistä on vain lyhyt matka tähän pohjois-savolaiseen paratiisiin.
PihlasResortissa on kymmenen luksusdesignvillaa, day spa ja makuaisteja hellivä ravintola Siimes -kokonaisuus, jollaista Suomessa ei ole ennen nähty. Kymmenen hehtaarin luontoalue tarjoilee yksityisyyttä ja uniikkiutta.
Skandinaavista tyyliä mukailevat luksusvillat ja suitet majoittavat sekä hääparin että häävieraat viikonloppuhäitä varten. Jokaisen villan varustukseen kuuluu esimeriksi sauna ja oma golf-auto liikkumista alueella helpottamaan.
Destination wedding- tai monipäiväiset häät -ajatuksen kanssa ei tarvitse aina siis suunnata ulkomaille. Isompaa hääjuhlaa varten koko resort on ainoastaan ja vain teidän käytössänne. Voit vaikka saapua hääseurueen kanssa jo parikin päivää aiemmin nauttien day spasta ja ulkoilumahdollisuuksista tai vaikka padel-pelistä laskeutuen ihanasti kohti hääjuhlan tunnelmaa. Harjoitusillallinen järjestyy resortin ravintolassa pienelle tai isommalle seurueelle. Mitä ikinä toivottekin omaan, teidän näköiseen juhlaanne, se järjestyy.
Miltä kuulostaisi esimerkiksi rentoutuminen rantasaunalla häätiimiläisten kesken tai mikä ettei rakkaan kanssa kahdestaan tulevaa ikimuistoista päivää fiilistellen?
Puhdas luonto on suurinta luksusta. Haluamme, että voitte nauttia siitä ylellisesti.
Hääpäivän koittaessa PihlasResortista ei tarvitse välttämättä lähteä ollenkaan pois. Aamuun herätään tietenkin villaan tarjoillun aamiaisen äärellä. Meikkaaja ja kampaaja saapuvat luoksenne. Kaikki on valmiina, itse saa vain nautiskella. Henkilökunta on järjestänyt seremoniaa varten paikan kattoterassille tai järven rantaan. Helpot häät, siis.Vihkimisen jälkeen ravintolan suurelle terassille loihditussa cocktail-tilaisuudessa ihastellaan sekä maisemia että nautitaan kuplivasta tunnelmasta. Ravintolassa tarjoillaan lähiruokaa ja luomua suosiva juhlamenu pöytiin. Resortilla on oma puutarha, missä puutarhuri kasvattaa vihanneksia ja kasviksia, joten menu kunnioittaa satokautta aina mahdollisuuksien mukaan. Jälkiruoat ja kakut valmistaa toiveiden mukaan TeaHouse of Wehmais.
Käsintehtyä, tarkoin harkittua, maut juuri kohdillaan – täydelliset häät!
Juhlakuplaa voi jatkaa huoletta seuraavanakin päivänä. Viipyilevä brunssi, day spa:n hoidot ja ajanvietto rantasaunalla viimeistelevät rakkaudentäyteisen häätunnelman.
Uskomattoman kaunis luonto ja resortin rauhoittava tunnelma houkuttelevat tietenkin hääparin viettämään myös minimoonin täällä aivan kahden kesken.
PihlasResort on mainio valinta myös pelkäksi hääyöksi tai minihäämatkan kohteeksi. Täällä onnistuvat myös pienemmät häät, juuri teidän toiveidenne mukaan.
Ekoresort Saimaan metsien maisemissa.
Kaitaistentie 345, Joroinen
puhelin +358 (0)17 270 1480sähköposti stay@pihlasresort.fi
Instagram @pihlasresortFacebook @pihlasresort
Teksti Tanja Hakala
ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä PIHLASRESORT
Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi sivustollamme
Häät-verkkopalvelut (Editus Oy) tarjoavat sinulle laadukasta kotimaista hääsisältöä ja keräävät evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat laitteesi selaimeen. Ne kertovat meille esimerkiksi, millaisella laitteella käytät verkkopalvelua ja oletko vieraillut sivustoillamme aikaisemmin. Tilastollisten evästeiden avulla kehitämme sinulle parempia palveluja ja markkinointievästeiden avulla voimme tarjota kohdennettua mainontaa ja markkinointia. Osa tunnisteista on välttämättömiä palvelujen ja kotimaisen hääsisällön tarjoamiseksi.
Lue lisää tietosuojaselosteesta.
Nämä ovat välttämättömiä sivuston toiminnan kannalta. Näitä tietoja käytetään helpottamaan verkkosivuston käyttöä ja näitä ei voi poistaa.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivuston kävijöiden seuraamiseen, jotta julkaisijat voivat kohdentaa markkinointiaan asiaankuuluvilla ja kävijää kiinnostavilla mainoksilla. Käyttämiämme työkaluja on muun muassa Facebook Pixel.
Keräävät tietoja verkkosivustomme käytöstä, esimerkiksi käynneistä sivuilla tai virheilmoituksista. Nämä tiedot yhdistetään ja anonymisoidaan, ja niitä käytetään verkkosivustomme kehittämiseen.