Häät.fi uudistui! Jatka etusivulle tästä
Uusia ominaisuuksia tulossa pian, lue lisää
Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.
Mainos
Kuva Kaho Kwok Like2capture.com
Juhlaruoka on yhä tärkeämmässä roolissa häissä. Moni hääpari harrastaa kokkailua itsekin, ja ravintoloissa käydään testailemassa monenlaisia kulinaristisia elämyksiä. Häät.fi oli mukana, kun Hurma Tuotanto tarjosi hääparien maisteltavaksi kesän 2023 häämenun. Maistelutilaisuus järjestettiin maalaisromanttisissa tunnelmissa Juhlatila Espoon Tallissa, mutta Hurman oman cateringin herkkuja nautitaan kesän hääsesongin aikana myös kahdessa muussa omassa juhlatilassa eli huvila Villa Rulluddissa Espoossa ja Juhlatila M6:ssa Helsingissä. Näiden lisäksi Hurman cateringin voi bongata monessa muussa pääkaupunkiseudun juhlatilassa, joissa vuokraaja voi päättää catering-toimijan itse.
Miksi sitten häämenu kannattaa testimaistella? On eri asia lukea menu paperilta ja yrittää arvailla, millaisia makuja se sisältää ja millaisen aterian vieras saa ruokalajeista koottua. Maistelun lomassa voi miettiä, millaiset ruokajuomat menun oheen haluaa yhdistää. Kun ruoat on maistettu, kannattaa merkitä ylös, mitkä nousivat suosikeiksi tai mikä ruokalaji mahdollisesti halutaan vaihtaa johonkin korvaavaan reseptiin.
Hurman häämenun kesälle 2023 on suunnitellut kulinaristi ja kokki Noona Sandén. Maistelutilaisuuden aikana huhtikuun lopulla Sandén oli makumatkalla Espanjassa, mutta videoviestissään hän kertoi, että menu muodostaa maistuvan kokonaisuuden, jossa korostuvat laadukkaat raaka-aineet.
– Menussa ja reseptiikassa olen huomioinut myös tavallisimmat erityisruokavaliot siten, että kaikille löytyy syötävää menusta sellaisenaan ja näin ruokavalioiden ja allergioiden huomioiminen onnistuu juhlissa mutkattomasti, Noona Sandén kertoi.
Pelkkä ajatus häiden järjestämisestä saattaa nostaa hikeä otsalle. Jos koette, että kutsuvieraslistan laatimisessa ja asujen hankkimisessa on työtä riittävästi, kannattaa muut järjestelyt antaa ammattilaisten huoleksi.– Yhdysvalloissa on tutkittu, että hää- ja juhlatuottajan työ on stressaavimpien ammattien joukossa, yrittäjä Olli Hyttinen Hurma Tuotannosta naurahtaa.
Häitä ja muita juhlia pieteetillä järjestävät Hurma Tuotannon Tanja Ursin ja Olli Hyttinen.
– Kun juhlien suunnittelu ja koordinointi on ammattilaisellekin haastavaa, miksi juhlien päähenkilöiden kannattaisi siihen ryhtyä, kun tarkoitus on voida valmistautua rauhassa ja saada nauttia juhlista yhdessä vieraiden kanssa. Kannattaa siis jättää mahdollisimman iso kokonaisuus kokeneille tekijöille, Olli Hyttinen neuvoo.
Laske juhliesi hinta
Jotta jokainen hääpari saa tarjota mieleisensä menun vierailleen, menua räätälöidään jokaiseen juhlaan. Maistelun tuloksena kesälle 2024 häitä suunnittelevat Nina ja Markus löysivät menuehdotuksesta monia suosikkeja, joskin joitain muutoksiakin heillä oli jo mielessä. Hääpaikakseen he ovat varanneet juuri tämän Juhlatila Espoon Tallin, jossa menuakin maisteltiin.
– Meille on tärkeää, että voimme juhlia häitämme rennosti ja mahdollisimman monen on helppo tulla juhlimaan. Haluamme myös päästä 70–80 kutsuvieraan häiden järjestelyissä melko helpolla, joten Espoon Tallin avaimet käteen -konsepti sopi meille hyvin, Markus kertoo.
Niinpä Kivenlahdessa, lähellä Espoon keskusta asuvat Nina ja Markus päätyivät tutustumaan Espoon Talliin ja ihastuivat sen rentoon ja maanläheiseen tunnelmaan. Paikan valinnan jälkeen suunnittelu onkin edennyt ketterästi.
– Vieraslistan laadinta eli kutsuttavan kaveri- ja sukulaisjoukon rajaaminen sopivan kokoiseksi on ollut tähän mennessä vaativin tehtävä, Nina huokaisee.
Idan ja Iiron syyskuussa 2023 vietettäviä cityhäitä on suunniteltu toden teolla vuoden verran.
– Halusimme ehdottomasti, että vihkiminen tapahtuu Johanneksen kirkossa ja siksi etsimme juhlatilaakin sopivan matkan etäisyydeltä Helsingin keskustasta. Netistä bongattu Juhlatila M6 vaikutti juuri sopivalta noin 80 vieraallemme, ja tilasta avautuvat maisemat Esplanadin ja Svenska Teaternin suuntaan säväyttivät, Ida ja Iiro muistelevat.
Suurimmaksi osaksi kavereista koostuva vierasjoukko pääsee herkuttelemaan maistellun Hurman häämenun pohjalta laadittavasta buffet-pöydän antimia.
Suomalais-ranskalaisen parin Heidin ja Manuelin kesähäistä ei suomalaista maalaisromantiikkaa tule puuttumaan! Kesällä 2024 Juhlatila Espoon Tallilla vietettäviin häihin odotetaan noin 80 vierasta, joista jopa 35 tulee Ranskasta, joten parille on tärkeää tuoda esille suomalaisia makuja ranskalaisia mieltymyksiä unohtamatta.
– Maistelumenussa parasta oli lohi, Heidi hehkuttaa. Mietimme vielä kokonaisuutta rauhassa, mutta todennäköisesti tarjoamme vieraille myös cocktail-paloja kuohuviinin kera juhlan alussa, kuten Ranskassa on tapana.
– Ja buffet-pöydän leipä ja hääkakut tulevat varmasti Lauttasaaressa sijaitsevasta ranskalaisesta leipomo-kahvilasta Le Jardinista, Manuel lisää.
Usein menun maistelu järjestyy samassa tilassa, missä juhlatkin vietetään. Silloin on mahdollista tutkia myös juhlapaikkaa tarkemmin eli löydä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Mihin asioihin juhlapaikkakäynnillä kannattaa kiinnittää huomiota?
pysäköinti ja sisäänkäynnit
juhlatilan värit, esim. seinät ja verhot
mittaa pöytien koko
mittaa tuolit, jos suunnittelet esim. tuolihuppuja
mittaa ja ota kuvia kohdista, joihin suunnittelet laittavasi koristeita
tarjoilukeittiön varustus, erityisesti kylmäsäilytystilat
wc-tilojen riittävyys
esteettömyys, mikäli vierasjoukossa on liikuntaesteisiä
mahdolliset oleskelutilat ulkona
tee muistiinpanoja ja ota paljon kuvia
Teksti Sari Yli-Salomäki / Häät.fi
ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ HURMA TUOTANTO
Hurma Tuotanto tunnetaan erityisesti kolmesta juhlatilasta eli
Juhlatila Espoon Talli, Espoo
Juhlatila Villa Rulludd, Espoo
Juhlasali Nostalgia, Helsinki
Hurman cateringin voi tilata myös muihin pääkaupunkiseudun juhlatiloihin. Juhlatilojen ja cateringin lisäksi Hurma on myös ketterä tapahtumatuottaja ja ohjelmatoimisto, jonka kautta voit tilata esimerkiksi tilan koristelua tai luotettuja esiintyjiä. Tutustu Hurman palveluihin ja tilojen varauskalentereihin! HURMA TUOTANTO
Klikkaa alla olevia kuvia ja näet ne suurempina!
Muokattu: 9.4.2024
Häät-verkkopalvelut (Editus Oy) tarjoavat sinulle laadukasta kotimaista hääsisältöä ja keräävät evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat laitteesi selaimeen. Ne kertovat meille esimerkiksi, millaisella laitteella käytät verkkopalvelua ja oletko vieraillut sivustoillamme aikaisemmin. Näiden tietojen avulla kehitämme sinulle parempia palveluja ja voimme tarjota kohdennettua mainontaa ja markkinointia. Hyödynnämme myös analytiikkaa raportoinnissa sekä kävijämäärien ja mainonnan mittaamisessa. Häät-verkkopalveluille on myönnetty kertova Avainlippu-tunnus.
Valitsemalla ”Hyväksy” annat suostumuksesi siihen, että Häät-verkkopalvelut teknologiakumppaneineen tallentaa ja käyttää tunnisteita edellä mainittuihin tarkoituksiin ja käsittelee niiden avulla kerättyjä tietoja markkinoinnin ja mainonnan kohdentamiseen. Osa Häät- verkkopalveluiden tallentamista tunnisteista on välttämättömiä palvelujen ja kotimaisen hääsisällön tarjoamiseksi. Lupasi koskee palveluita haat.fi ja haamessutnetissa.fi.
Lue lisää evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteesta.
Nämä ovat välttämättömiä sivuston toiminnan kannalta. Näitä tietoja käytetään helpottamaan verkkosivuston käyttöä ja näitä ei voi poistaa.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivuston kävijöiden seuraamiseen, jotta julkaisijat voivat kohdentaa markkinointiaan asiaankuuluvilla ja kävijää kiinnostavilla mainoksilla. Käyttämiämme työkaluja on muun muassa Facebook Pixel.
Keräävät tietoja verkkosivustomme käytöstä, esimerkiksi käynneistä sivuilla tai virheilmoituksista. Nämä tiedot yhdistetään ja anonymisoidaan, ja niitä käytetään verkkosivustomme kehittämiseen. Käyttämämme analytiikka-työkalut ovat : Google Analytics, Hotjar, Clarity ja Insight Pixel.