Hyvää ruokaa kaikille

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hyvää ruokaa kaikille

Hyvää ruokaa kaikille

Häävieraalle on suuri pettymys, mikäli ruokatarjoilut ovat sellaisia, joista suurinta osaa hän ei voi syödä.

Kaupan pakastealtaan gluteenittomat muffinit tai marengista kyhätty jälkkäri eivät oikein sovi arvokkaisiin juhliin, kuten häihin. Häät-lehden tuottaja Tanja Hakala tietää kokemuksesta miltä tuntuu kun noutopöydästä ei löydy juuri mitään syömistä.

"Olen joutunut itse noudattamaan gluteenitonta ja laktoositonta ruokavaliota jo kolmisen vuotta pysyäkseni jokseenkin terveenä. Muutama kuukausi sitten jouduin jättämään pois, ainakin hetkellisesti, kaikki maitotuotteet ja valkoisen sokerin. Voitte kuvitella, millaista tunnemylläkkää tällainen muutos, ja eritoten herkkuja rakastavalle ihmiselle, on aiheuttanut", Tanja Hakala miettii.

"Kun sitten eräänkin kerran saavuin juhliin todetakseni, ettei noutopöytä tarjonnut itselleni juuri mitään syömistä perunan ja salaatin lisäksi, olin purskahtaa itkuun."

Illanviettoihin ja juhliin kuuluu melko olennaisena osana herkullinen ruoka ja juoma. Kun ruokavaliotasi ei ole huomioitu, on pettymys taattu.

Miten tärkeää onkaan juhlia järjestävänä ottaa huomioon ruoka-ainerajoitteet. Se ei ole iso asia, muuta kuin silloin, jos rajoituksia ei ole otettu todesta. Toiselle ne voivat olla hengenvaaran aiheuttava asia, jollekin toiselle koko kroppa saattaa mennä sekaisin syödessään itselleen epäsopivaa ruokaa. Tai yhtä kaikki: jos jää ilman mitään syömistä, ei juhlistakaan kovin hehkeä fiilis vieraalle jää.

Siis te pariskunnat: pyytäkää aina kutsussa kertomaan allergiat ja muut herkkyydet. Antakaa ja vaatikaa pitopalvelun tai kakuntekijän ideoida pääruoan lisäksi myös jälkiruokapöytään jotain kaikille sopivaa. Kaupan pakastealtaan gluteenittomat muffinit tai marengista kyhätty jälkkäri eivät oikein sovi arvokkaisiin juhliin. Nykyään ammattilaiset ovat valveutuneita, ja osaavat miettiä sopivaa ja hyvää tarjottavaa kaikille.

Kuva Camilla Bloom Photography

Muokattu: 4.1.2018