Hääohjelman runko onnistuneeseen hääpäivään

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääohjelman runko onnistuneeseen hääpäivään

Kuva Olli Junes

Vieraiden viihtyvyyden varmistamiseksi kannattaa häihin suunnitella selkeä ja hyvin rytmitetty ohjelmarunko, jossa on toisaalta sopivasti tilaa myös mahdollisille yllätysnumeroille.

Yksi häiden viihtyvyyden vaaran paikka on liika odottelu ja jonottaminen. Jos morsiuspari käy hääkuvassa ennen hääjuhlan alkua, voidaan heitä odotellessa tarjoilla vieraille alkupalaa ja juomaa cocktail-tilaisuuden tyylisesti sillä aikaa, kun hääparia odotellaan paikalle. Yhteislaulu voi olla myös hauska ohjelmanumero.

Miettikää vieraiden viihtyvyyden varmistamiseksi valmiiksi hääohjelmaan, mitä vieraat tekevät sillä aikaa kun hääparia odotellaan.

Toinen vaaran paikka on, että häävieraat eivät tiedä mitä milloinkin on tarkoitus tapahtua. Hääpäivän ohjelma on hyvä olla jostain tarkistettavissa, mutta bestmanin tai kaason on hyvä kertoa hääjuhlan käytännön järjestelyistä (ohjelmajärjestyksestä, pöytäjärjestyksestä, WC:n sijainti jne.) heti alkumaljojen jälkeen sekä jakaa lisätietoa aina tarpeen mukaan.

Tässä monen hääsuunnittelijan suosittelema perinteinen hääpäivän ohjelmarunko

Vihkiminen

Hääparin valokuvaus

Siirtyminen hääpaikalle

Onnittelut

Pöytiin siirtyminen

Ruokailu

Ruokailun loppupuolella morsiamen ja sulhasen isien puheet

Pieni tauko

Hääkakku ja kahvi

Kaason ja bestmanin puhe

Sulhasen kiitospuhe

Häävalssi

Tanssia

Ohjelmaa

Yöpala

Lue lisää hääpäivän ohjelmasta Häät.fistä

Hyvän hääpäivän resepti Lue >>

Miten suunnitella hyvä hääpäivän ohjelmarunko? Lue >>

Muokattu: 28.2.2023