Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Vihkiminen

Vuonna 2023 solmittiin yli 20.000 avioliittoa

Häämarssin ei tarvitse olla marssi
Kaksiosaisissa häissä juhlitaan kaksin verroin

Löydä parhaita hääpalveluja

Pastelligrafia

Kaikkialla Suomessa

Hääkutsut ja hääkoristeet

Pastelligrafia toteuttaa häihin paperituotteet aina kutsuista paikkakortteihin ja kaikkeen siltä väliltä! Rentous, värit ja persoonallisuus kuvaavat meitä täydellisesti!

Cakes by Nita

Pohjanmaa

Hääkakut ja herkut

Cakes by Nita valmistaa taidolla kauniita, herkullisia ja nykyaikaisia hääkakkuja. Millainen on teidän unelmien hääkakku? Ota yhteyttä, niin aloitetaan yhdessä suunnittelemaan!

LuxuryShuttle.com

Helsinki ja Uusimaa

Hääkuljetukset

LuxuryShuttlen ylelliset ajoneuvot tarjoavat ennennäkemätöntä luksusta hääpäiväänne! Tilalimusiiniemme yksityisyys mahdollistaa rauhallisen hetken kahdestaan samalla kuohuvaa siemaillen.

Floramore

Helsinki ja Uusimaa

Hääkukat

Floramore on hääkukkien erikoisliike. Kukkasidontaa rennosti, taidolla ja sydämellä. Kukat on intohimoni, joten tule ihmeessä kanssani kukkien maailmaan terveisin Tanja

Kukkakauppa La Reine

Helsinki ja Uusimaa

Hääkukat

Kaikkea kukista! Ilolla ja ammattitaidolla. Kukkakauppa-alan palveluita jo kolmannessa sukupolvessa.

äänimies.fi - vuokraamo

Helsinki ja Uusimaa

Hääohjelma

Laadukkaat äänentoistot, valot ja videotykit äänimies.fi –palvelusta! #palvelevaäänimies auttaa hääjuhlienne onnistumisessa!

Hääkakut The Art of Cakes

Helsinki ja Uusimaa

Hääkakut ja herkut

Uskomattoman kauniita, korkealaatuisia, yksilöllisiä ja ennen kaikkea taivaallisen herkullisia kakkuja suunniteltu juuri Sinulle. Teen myös kaikenlaisia muita leivonnaisia ja voileipäkakkuja.

EcoDecor – Puiset koristeet

Kaikkialla Suomessa

Hääkutsut ja hääkoristeet

Meidän missiomme on yhdistää hääkoristeissa puu ja paperi kauniisti yhteen. ❤️Hääpaketeillamme luot helposti kauniit ja ekologiset häät. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä Helsingissä!

Parone Design

Helsinki ja Uusimaa

Hääsuunnittelijat

Kysyminen ei maksa mitään! Jos yhteinen idea syntyy, sovitaan miten se toteutetaan aikataulut ja budjetti pitäen. Haluan hyödyntää hyväksesi yli 20 vuoden kokemukseni, olipa hääjuhlasi pieni tai suuri

DJ&karaokepalvelu Popmaster

Kaikkialla Suomessa

Hääohjelma

Popmaster tarjoaa DJ-palvelut häihin vahvalla kokemuksella. Toteutamme vuosittain yli 300 häätilaisuutta ympäri Suomea. Kokoa juhlapakettisi helposti verkkopalvelussamme. Hinta alkaen 590 €.

Rivin Sisustus & Silkkikukat

Kaikkialla Suomessa

0
Hääkukat

Somistamme hääsi aidonnäköisillä silkkikukilla, -seinillä ja näyttävillä ruukuilla olivat juhlasi sitten sisätiloissa tai puutarhassa. Silkkikukat voit vuokrata tai ostaa omaksesi.

Suomen Hääsuunnittelijat ry

Kaikkialla Suomessa

Hääsuunnittelijat

Yhdistys kokoaa yhteen suomalaiset ammattitaitoiset hääsuunnittelijat. Valitsemalla yhdistyksen jäsenistöstä itselleen suunnittelijan, asiakas voi olla varma, että kyseessä on alan osaaja.

Pienin askelin kohti ympäristöystävällisempää, eettisesti kestävämpää ja vastuullisempaa vihkisormusta

Ekologisuus, vastuullisuus ja eettisyys ovat megatrendi juuri nyt vihkisormusmarkkinoilla koko maailmassa. Hääparit ovat yhä kiinnostuneempia sormukseensa käytettävien materiaalien alkuperästä.

Persoonallisimmat vihkiseremoniat ottavat myös häävieraat mukaan

Teidän häihin jotain ihan muuta? Halutessanne voitte ideoida hääjuhlasta aivan erilaisen, esimerkiksi yhteisöllisen seremonian, jossa vieraat osallistetaan mukaan vihkiparin siunaamiseen tai avioliitto-onnen toivottamiseen!

Entten tentten, mikä sukunimi meille tulee avioliitossa?

Hääparin kannattaa käydä sukunimikeskustelu heti hääsuunnittelun alkumetreillä, varsinkin jos haaveissa on täysin uuden nimen käyttöönotto tai suvun vanhan nimen käyttö. Uuden nimen saaminen saattaa kestää jopa vuoden!

Maistraatissa vihitään vilkkaasti kesäisin etelässä – pohjoisessa talvi on selvästi suosituin

Jos tahtoo maistraatissa naimisiin suosittuina kesäkuukausina, on hyvä olla liikkeellä hyvissä ajoin. Helsingissä kesäkuu sekä kaikki kesäperjantait ovat täyttyneet jo aikaisin keväällä. Muilla paikkakunnilla vihkimisvaraukset ovat väljemmässä – vihille pääsee 2–3 viikon päästä varauksesta.

Mitä haluamme päällemme heitettävän, kun astumme ulos kirkosta tai vihkipaikalta?

Nykypäivänä riisin heitolle on monia eri vaihtoehtoja netti pullollaan. Osasyy voi olla se, ettei riisin heittäminen ole nykyään kaikissa kirkoissa ja vihkipaikoissa sallittua.

Upeat alusvaatteet ovat itsevarman ja sädehtivän morsiamen valttikortti, Ida alusasuliike Deva Lingeriestä tietää
Kultaseppämestari Pekka Kulmala suunnittelee koruja vastuullisesti ja perinteitä kunnioittaen
Tytyri – Kaikkea muuta kuin tavallinen hääpaikka!
Viimeisin villitys: Kerää häävieraiden onnittelut ääniviesteinä äänivieraskirjaan

Löydä sormus

Korkeila Helsinki

Aalto

Korkeila Helsingin Aalto-sormuksessa on briljanttihiontaisia laboratoriotimantteja yhteensä 0,107 ct. Rivisormus sopii yksikivisen sormuksen viereen ja tuo uudenlaista modernia ilmettä. Saatavana myös valkokultaisena.
Hinta alkaen 1190 €.

Kultajousi

Timanttisormus 1,00 ct – Story of Love

Kultajousen Story of Love -sormus on valmistettu 14K palladiumvalkokullasta. Yhteiskaraattipaino on 1,00 ct, timantit ovat W/SI-laatua. Story of Love -malliston timanttisormuksille myönnämme 10 vuoden takuun. Suositushinta 3990 €.

Kultaseppä Kulmala

Paletti sinisellä safiirilla

Kultaseppä Kulmalan Paletti-sormus sinisellä 1.21 ct montanalaisella safiirilla. KIhlasormuksessa lisäksi värittömät timantit, F-G/vs 2 x 0.008 ct. 18 k Keltakultaa. Hinta 4 590 €.

Suosituin vihkipäivä vuonna 2022 oli helmikuussa

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2022 solmittiin yhteensä 21 942 avioliittoa. Solmittujen avioliittojen määrä kasvoi 2 363:lla edellisvuodesta. Avioituvuuden lasku taittui siis hieman, kun avioituvuus on alentunut lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 2008 asti.

Ilman esteiden tutkintaa ei naimisiin pääse

Ennen kuin avioliitto voidaan solmia, sen mahdolliset esteet on tutkittava. Evankelis-luterilaiseen tai ortodoksiseen kirkkokuntaan kuuluvat käyvät jomman kumman kotiseurakunnassa pyytämässä avioliiton esteiden tutkintaa, muut maistraatissa.

Mikä on vihkivala?

Vihkivala on aviopuolisojen toisilleen antama lupaus. Kirkollisessa vihkimisessä se kuuluu osaksi vihkikaavaa, ja tunnetaan sormuslupauksen nimellä. Tämä osa kaavaa ei ole pakollinen.

Pandemiavuosi laski solmittujen avioliittojen määrän pienimmäksi yli 100 vuoteen

Avioituvuus pieneni peräti 11 % vuodesta 2020. Epävarma koronavuosi näkyy tilastoissa armottomasti. Osa hääpareista on siirtänyt häitään jo kahden vuoden ajan eteenpäin.

Uutta Häät.fissä

4 x hyppää hääkyytiin

Hääautoksi tai häämenopeliksi voi valita oikeastaan minkä tahansa kulkuneuvon. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi hääriksat, näyttävät amerikanraudat, kuplavolkkarit ja ihanat hevoskyydit, museoautot, limusiinit tai vaikkapa loistoautot. Tsekkaa neljän pariskunnan mielettömät valinnat ja inspiroidu upeista vaihtoehdoista.

Hattuetiketti häävieraalle – Näin käytät sitä oikein

Moni häävieras on epävarma hattuetiketistä ja empii siksi päähineen pukemista hääjuhlaan. Kysyimme neuvoja hattujen ammattilaisilta, kuinka hattua käytetään häissä.

Vuonna 2023 solmittiin yli 20.000 avioliittoa

Avioliittoja solmittiin 20 693 vuonna 2023. Naiset avioituivat ensimmäisen kerran keskimäärin 32,5-vuotiaina ja miehet 34,4-vuotiaina, kun liiton solmineet puolisot olivat eri sukupuolta.

Häiden istumajärjestystä mietitään viime tippaan asti

Yksi häiden järjestämisen ongelmallisimpia kysymyksiä on vieraslistan ja istumajärjestyksen laatiminen. Häiden istumajärjestystä hiotaan usein vielä edeltävänä yönä.

Hääleikit esittelevät morsiusparin häävieraille
Hääautoja joka lähtöön
Häät ulkona - kahdeksan vinkkiä telttahäihin
Uskallatko toivoa tai antaa perinteistä häälahjaa?
Tytyri – Kaikkea muuta kuin tavallinen hääpaikka!
Viimeisin villitys: Kerää häävieraiden onnittelut ääniviesteinä äänivieraski...

Lue lisää vihkimisestä

Siviilivihkimisen ei tarvitse olla nopeasti naimisiin ruokatunnilla -tilaisuus
Rakkaus pysyi koronasta huolimatta
Uusi nimilaki mahdollistaa uudenlaisia sukunimiyhdistelmiä
Emma ja Panu halusivat morsiusmessun perinteisen vihkimisen sija
Perinteiset vihkikirkot pitävät pintansa
Isot häät, pienet häät, kirkkohäät tai siviilivihkiminen
Uusi sukunimi siirtää uuteen elämänvaiheeseen
Vihkipaikaksi käy koti, kirkko, juhlapaikka tai Näsinneula
Mitä tarkoittaa avioliiton siunaus?
Uusi avioliittolaki kadotti vihkikaavasta aviovaimon ja aviomiehen