Rakenna samppanjatorni

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Rakenna samppanjatorni

Rakenna samppanjatorni

Kun häitä halutaan juhlia klassisesti ja ylellisesti, kupliva kuohuviini tarjoillaan upeasta samppanjatornista. Huikeat putoukset olivat erityisen suosittuja amerikkalaisissa 1920-luvun häissä art decon loisteliaina vuosina.

Harjoittele tornin rakentamista ensin tavallisilla laseilla, jotta opit tekniikan. Myös lasien täyttöä kannattaa harjoitella kaatamalla torniin vettä, jotta osaat paremmin arvioida juoman menekin.

Tee näin!

Sampanjatorniin tarvitset laakeita coupe-kuohuviinilaseja ja kyllin suuren reunallisen tarjottimen.

Valitse tukeva keikkumaton pöytä ja aseta pöydälle rakennelman pohjaksi suuri reunallinen ja kosteutta kestävä tasainen tarjotin tai vati. Samppanjaa valuu kaadettaessa jonkun verran lasien reunojen yli. Huomioi tämä myös menekissä.

Käytä samankokoisia laakeita laseja.

Torni koostuu kerros kerrokselta pienenevästä lasimäärästä. Muotona kannattaa käyttää neliötä tai viisikulmiota. Esimerkiksi, jos pohjakerroksessa on 6 lasia per sivu (6 x 6) on seuraavassa kerroksessa 5 lasia per sivu (5 x 5) ja seuraavassa 4 lasia per sivu (4 x 4).

Lasien latomisessa on kaksi tapaa.

A) jokainen lasi koskettaa ympäröiviä laseja TAI
B) jokaisen lasin väliin jää vajaan puolen sormen mentävä rako.

Kun kokoaminen tehdään oikein, näet timantin muotoisen aukon lasien väleissä molemmilla kokoamistavoilla. Ensimmäinen malli valuttaa juomaa enemmän ja voimakkaammin, vaihtoehto B vähemmän ja hitaammin, jolloin hukka myös pienenee.

Keskitä lasin jalka keskelle alla olevan kerroksen lasien muodostamaa timanttista aukkoa jokaisessa kerroksessa.

Jatka tornin rakentamista, kunnes huipulle tulee enää yksi lasi.

Kun lasitorni on valmis, kaada samppanjaa hitaasti ylimmästä lasista alkaen. Varaa tähän käyttöön magnum-kokoisia pulloja. Kaada juomaa kunnes kaikki lasit ovat täynnä.

Ylin lasi on hääparin yhteinen. Tämän jälkeen lasit nostetaan tornista ylhäältä lähtien. Pyydä jakamiseen avuksi muutama henkilö, jotka jakavat lasit kaikille vieraille. Kun lasit otetaan tornista ylöspäin nostelemalla, vältytään tornin romahtamiselta.

Katso ohjevideo How To Build a Champagne Tower!
 

 

Samppanjatornin ohje Janne-Caro Pykälä / Parone Design
Kuva Eveliina Mustonen

Muokattu: 22.2.2023