Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Vuoden Kaunein Sormus

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu on tunnettu korualan muotoilukilpailu Suomessa, jolla on jo pitkät perinteet. Kilpailun tarkoituksena on edistää suomalaista korusuunnittelua ja tuoda esiin kotimaista kultasepäntaitoa. Vuonna 2024 kilpailu järjestetään jo 17. kerran. Kilpailun voittaja valitaan lokakuussa yleisöäänestyksellä, joka käydään Häät.fi-verkkosivuilla.

Vuoden Kaunein Sormus 2024 Flora bannerikuva 2000

Vuoden Kaunein Sormus 2024

Kilpailun teemana vuonna 2024 on Flora. Kultasepät ja korumuotoilijat voivat ilmoittaa ehdotuksensa finaaliin ti 11.06.2024 asti. 

Teemana Flora

Uudistuneen kilpailun teema Flora kannustaa korumuotoilijoita inspiroitumaan orgaanisten muotojen kauneudesta.

Miten luonnon kauneus voi näkyä sormuksen muodossa ja yksityiskohdissa? Miten toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, eettisesti ja läpinäkyvästi, jotta suomalaisena käsityönä valmistetut sormukset ovat edelleen osa arkea ja juhlaa tulevien vuosikymmenten ja -satojen kuluttajille? Mitä on otettava huomioon tänään, jotta uusia sormuksia tehdään, ne kestävät ja niitä lahjoitetaan seuraaville sukupolville sekä muotoillaan uudelleen arvokkaita materiaaleja kierrättäen.

Ilmoittautuessa sormuksen muotokieltä tulee tukea uniikilla nimellä sekä lyhyellä, inspiroivalla tarinalla siitä, mikä suunnittelijaa innoitti juuri tämän sormuksen muotoiluun ja sen materiaalivalintoihin.

Finalisteja valitessaan raati arvioi sormusten laadun, käytettävyyden, estetiikan ja tarinan ohella myös kaupallisuutta eli sitä, miten sormuksen design voisi valloittaa uusien sukupolvien sydämiä Suomessa ja ulkomailla.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestää Häät-lehti ja Häät.fi yhteistyössä kumppanien mm. Love me do -häätapahtuman ja Suomen Kultaseppien Liiton kanssa.

Kilpailun säännöt

Vuoden Kaunein Sormus 2024 -kilpailun läpiviennissä noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 • Kukin suunnittelija voi osallistua kilpailuun useammalla sormuksella, kuitenkin maksimissaan kolmella.
 • Kilpailuun osallistutaan rakenteellisesti yhtenä kokonaisuutena suunnitellulla työllä. Kilpailuun ei voi osallistua yhdistelmäsormuksella, joissa on toisiinsa juotettuja tai muuten kiinnitettyjä alun perin erillisiä runko-osia.
 • Sormuksen tulee olla Suomessa valmistettu.
 • Sormusrungon päämateriaalin tulee olla jalometalli (platina, kulta, hopea tai palladium), ruostumaton teräs, titaani tai zirkonium.
 • Aikaisempina vuosina Vuoden Kaunein Sormus -finaalissa eli yleisöäänestyksessä mukana olleet tuotteet eivät saa enää osallistua kilpailuun.
 • Kilpailuun saa osallistua sormuksella, joka on kokonaisuutena suunniteltu ja valmistettu 1.1.2023 jälkeen. Se ei voi olla toisinto tätä aiemmin suunnitellusta sormuksesta, johon on tehty visuaalisesti merkityksettömiä muutoksia.
 • Sormuksen voi ilmoittaa kilpailuun tältä Häät.fi-palvelun sivulta löytyvää lomaketta käyttäen.
 • Kilpailuun voi ilmoittaa tuotteesta otetulla valokuvalla tai 3D-tekniikalla tehdyllä, luonnollista lopputulosta tarkasti mallintavalla kuvatiedostolla tai tarkalla mallipiirroksella. Ilmoittautumislomakkeen mukaan liitettävän kuvatiedoston pisimmän sivun tulee olla 1500-2000 pikseliä, tiedostomuoto jpg. Nimeä tiedosto merkeillä a-z, vältä erikoismerkkejä. Katso ylempää vinkki kilpailukuvan koostamisesta!
 • Lomakkeelle tulee tallentaa sormuksen nimi (lomakkeella: Kuvan nimi) sekä inspiraatioteksti (tallenna inspiraatioteksti kohtaan "Teksti max 500 merkkiä".)
 • Kilpailuun ilmoittaudutaan ti 11.06.2024 mennessä.
 • Esiraati valitsee finaaliin noin 10 sormusta, joiden suunnittelijat julkaistaan kesäkuussa 2024.
 • Finaaliin kutsuttavista töistä pyydetään aito tuotenäyte, joka kuvataan elokuussa 2024. Tuotenäytteen pitää vastata kilpailuun lähetettyä kuvatiedostoa, raati varaa oikeuden jättää teoksen pois kilpailusta, jos vastaavuus on heikko.
 • Tuotteiden kuvauksesta ja finalistien markkinoinnista laskutetaan finalistisuunnittelijoilta tai heidän edustamilta yrityksiltä 490 € + ALV 24 %/finalistisormus. Kuva- ja videotiedostot sekä muu sormuksen esittelymateriaali luovutetaan myös suunnittelijan omaan käyttöön ennen lokakuussa käytävää finaalia.
 • Yleisöäänestyksen käynnistyttyä finalistit saavat julkaista finalistisormuksensa, mainostaa tietoa finalistisijoituksestaan ja käyttää ”Vuoden Kaunein Sormus 2024 Finalisti” -logoa finalistisormuksen yhteydessä omissa kanavissaan, esim. myymälässä, kotisivuilla ja somekanavissa sekä ohjata yleisöä äänestyssivulle.
 • Kilpailun päätyttyä diplomi ja palkinnot luovutetaan voittajasormuksen suunnittelijalle ja yleisöäänestyksen tuloksista tiedotetaan medialle ja äänestäjille.
 • Kilpailun voittajalla on oikeus käyttää kilpailun voittaneen sormuksen markkinoinnissa titteliä ”Vuoden Kaunein Sormus 2024 Voittaja” ja ”Vuoden Kaunein Sormus 2024”.
 • Kilpailutyön immateriaalioikeudet säilyvät kokonaisuudessaan kilpailijalla. Järjestäjillä on lupa käyttää finaaliin valittuja kilpailutöitä ja niistä otettuja kuvia kilpailuun liittyvässä viestinnässä ja markkinoinnissa.
 • Kilpailun järjestäjillä on oikeus tehdä muutoksia kilpailun palkintoihin ja sääntöihin kilpailuvuoden aikana.

Finalistisormukset esitellään yleisöäänestyksessä Häät.fissä sekä Love me do -häämessuilla

Finaaliin yltäneet noin 10 sormusta esitellään lokakuussa 2024 Häät.fi:ssä, Häät-lehdessä 2/2024 sekä Love me do -häämessuilla Kaapelitehtaalla 5.10.2024. 

Finaalipaikka Vuoden Kaunein Sormus -kilpailussa on arvokas ja arvostettu saavutus korumuotoilijoille Suomessa. Kaikille finalistikoruille kertyy erittäin runsaasti näkyvyyttä netissä ja somessa, joka ohjaa kuluttajia tutustumaan tuotemerkin tai tekijän kädenjälkeen ja tuotteisiin. Vuoden 2023 kilpailussa äänensä omalle suosikilleen antoi yhteensä 6773 suomalaisen korumuotoilun ystävää.

Voittajalle luvassa upeat palkinnot

Häät.fissä lokakuussa tapahtuvan yleisöäänestyksen voittajan, Vuoden Kauneimman Sormuksen suunnittelija saa:

 • Vuoden Kaunein Sormus 2024 Voittaja -diplomin
 • Oikeuden käyttää Vuoden Kaunein Sormus 2024 Voittaja -titteliä ja logoa mainonnassaan
 • Voittajasta julkaistavan artikkelin Häät.fissä ja Häät-lehdessä
 • Häät PRO -mediasetelin mainontaan Häät-kanavissa, arvo 2000 euroa
 • Näytteilleasettajaosaston Love me do Winter Fairille 18.-19.1.2025 Helsingin Kaapelitehtaalle, osaston arvo 1980 euroa.

Palkinnot luovutetaan finaalin voittaneelle suunnittelijalle marraskuussa 2024.

4 vinkkiä kisailmoittautumiseen

 1. Sormuksesta, 3D-suunnitelmasta tai piirrosluonnoksesta kannattaa ensin ottaa tai tehdä useampi kuva eri suunnista. Ilmoittautuessasi voi liittää vain yhden kuvan, joten eri suunnista otetut kuvat tulee yhdistää kuvankäsittelyssä etukäteen yhdeksi kuvaksi.
 2. Tarinan tulee liittyä oikeasti sormukseen ja sen syntyyn – ylimalkaiset ”Rakkaus on tunteista suurin” tai ”Kaunista vintagea” tyyliset latteudet eivät vie työtä yhtään lähemmäs finaalipaikkaa. Henkilökohtainen, kiinteästi kilpailutyöhön ja teeman mukaiseen inspiraatioprosessiin liittyvä LYHYT tarina on kiinnostavampi ja koskettavampi. Muotoile teksti tekstinkäsittelyssä toisaalla ja liitä valmiin tekstin kopio lomakkeelle.
 3. Erikoisuuden tai outouden tavoittelu ei ole itseisarvo, mutta kilpailussa loppusuoralle harvoin etenee sormus, jonka sisaria tai veljiä löytyy jo yllin kyllin.
 4. Inspiraatiota voit kurkata myös häämekkomuodin puolelta, maistiaisia kansainväliestä designer-häämuodista 2025 löydät Häät.fistä täältä.

Luithan jo kilpailun säännöt huolellisesti!

Ilmoittautuminen päättyi 11.6.2024. Finalisteille ilmoitetaan henkilökohtaisesti raadin kokoonnuttua.

Kysy lisätietoa!

Median edustajista ja korualan asiantuntijoista koostuva esiraati käy läpi ilmoittautuneet työt ja valitsee sormusten joukosta noin 10 finalistia. 

Lisätietoja antaa esiraadin puheenjohtaja, Häät-lehden & Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, sari.yli-salomaki@editus.fi, puh. 040 5057345. Muut esiraadin jäsenet julkaistaan myöhemmin.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 Voittaja: Juuret - Roots

Kuva Teemu Töyrylä

Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun voitti Robert Tarkkasen suunnittelema Juuret – Roots -sormus. Tulos julkaistiin 21.11.2023.

Vuoden Kaunein Sormus 2023 Voittaja

Lokakuussa 2023 voittajaksi äänestettiin Robert Tarkkasen suunnittelema Juuret – Roots -sormus. Lue juttu >>

 

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun voittajat

The Ring of the Year in Finland since 2008

2023: Juuret – Roots, Robert Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2022: Eva, Maria Karlström (Guldviva)
2021: Forget-me-not, Pia-Mari Jull (Versatile Idea)
2020: Routa, Annika Takanen (Festive-timanttikorut)
2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Löydä sormuksia Sormuskoneesta

Korkeila Helsinki

Aalto

Korkeila Helsingin Aalto-sormuksessa on briljanttihiontaisia laboratoriotimantteja yhteensä 0,107 ct. Rivisormus sopii yksikivisen sormuksen viereen ja tuo uudenlaista modernia ilmettä. Saatavana myös valkokultaisena.
Hinta alkaen 1190 €.

Kultajousi

Timanttisormus 1,00 ct – Story of Love

Kultajousen Story of Love -sormus on valmistettu 14K palladiumvalkokullasta. Yhteiskaraattipaino on 1,00 ct, timantit ovat W/SI-laatua. Story of Love -malliston timanttisormuksille myönnämme 10 vuoden takuun. Suositushinta 3990 €.

Kultaseppä Kulmala

Paletti sinisellä safiirilla

Kultaseppä Kulmalan Paletti-sormus sinisellä 1.21 ct montanalaisella safiirilla. KIhlasormuksessa lisäksi värittömät timantit, F-G/vs 2 x 0.008 ct. 18 k Keltakultaa. Hinta 4 590 €.