Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Eden by Carina Blomqvist on Vuoden Kaunein Sormus 2013

Eden by Carina Blomqvist on Vuoden Kaunein Sormus 2013

Häät.fin lukijat äänestivät kesän aikana, mikä on Vuoden Kaunein Sormus 2013. Tiukassa kilpailussa asiantuntijaraadin nimeämistä finalisteista voittajaksi nousi korusuunnittelija Carina Blomqvistin luomus Eden.

Viime vuonna Suomen Kultaseppien liiton Vuoden kultasepäksi valitsema Carina Blomqvist sai idean voittosormukseensa jo aiemmin suunnittelemastaan Eden-koruteemasta.

– Eden-mallisto oli jo olemassa, mutta ystävän kehotuksesta kiteytin teeman sormukseksi. Vuoden kaunein sormus -kilpailu käynnistyi sopivasti samaan aikaan, ja päätin lähteä uudella sormuksellani mukaan, Blomqvist muistelee.

Eden by Carina Blomqvist on Vuoden Kaunein Sormus 2013

Runsaan romanttinen sormus

Blomqvist luonnehtii sormustaan runsaan romanttiseksi. Ornamentit ja kukat ovat aina inspiroineet häntä suunnittelutyössä. Keltakultainen sormus on leveä, keskellä pujottelee viiniköynnöskuvio ja reunoissa kimaltelee 50 pientä timanttia.

– Sormus on ehdottomasti minun näköiseni. Siinä on romantiikkaa, mutta myös sopivasti näyttävyyttä ja bling-blingiä, naurahtaa Blomqvist.

Blomqvistille voitto on ansiokkaan vuoden huipennus.

– Kun minut valittiin vuoden kultasepäksi, oli hienoa saada tunnustusta oman alani ammattilaisilta. Vuoden kaunein sormus -kilpailun voittaja valittiin puolestaan yleisöäänestyksellä, ja voitto on osoitus siitä, että valitsemallani tiellä on hyvä jatkaa, Blomqvist pohtii.

Esiraati valitsi finalistit

Vuoden kaunein sormus -kilpailuon kaksivaiheinen. Kilpailuun lähetetyistä ehdotuksista esiraati valitsee sormukset yleisöäänestykseen. Esiraatiin kuuluivat tänä vuonna Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, hääbloggaaja Hanna Gjerskvål (os. Kankkio), muotisuunnittelija Teemu Muurimäki, muoti- ja tyylikonsultti Leena Sarvi ja raadin sihteeri, Messukeskuksen tiedottaja Antti Karjunen. Yleisöäänestys järjestettiin Häät.fissä kesä-elokuussa 2013, 12 finalistisormukselle annettiin ääniä yhteensä lähes 8200 kappaletta. Raati oli iloinen Eden-sormuksen menestyksestä äänestyksessä.

– Eden on erinomaisesti aikaa kuvaava, kontrasteja tulvillaan oleva vahva tulkinta näyttäväksi sormukseksi, jota voi ylpeydellä kantaa yli vuosikymmenten, Leena Sarvi tulkitsee.

– Orgaaniset, luonnosta poimitut kuviot viehättävät tämän päivän kuluttajaa. Eden-sormuksen materiaalikin on erinomaisesti ajan hermolla, sillä keltakulta tekee vahvasti tuloaan pitkään suosituimman jalometallin asemasta nauttineen valkokullan rinnalle, Sari Yli-Salomäki miettii.

Korusuunnittelija Carina Blomqvist on upeasti vanginnut yhteen uuden ja vanhan maagisuuden. Jos tulevalta morsiamelta vielä puuttuu uutta tai vanhaa, tämä sormus on siihen luotu. Ajaton muotoilu kestää aikaa, Hanna Gjerskvål pohtii.

Muokattu: 7.11.2022