Kristian Saarikorven timanttisormus Satumetsä voitti Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailun

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kristian Saarikorven timanttisormus Satumetsä voitti Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailun

Raaseporilaisen kultaseppämestarin Kristian Saarikorven suunnittelema Satumetsä-sormus keräsi peräti neljänneksen Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailun finaaliäänestyksessä annetuista yli 12200 äänestä. Fiskarsissa työskentelevä Saarikorpi suunnitteli valkokultaisen Satumetsä-timanttisormuksen nimenomaan kilpailua varten, ja voiton myötä sormuksen ympärille on suunnitteilla laajempi mallisto.

Kristian Saarikorpi  Satumetsä Vuoden Kaunein Sormus 2018 finalisti

Saarikorpi palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä ja kilpailun yhteistyökumppanin Windiamin 500 dollarin lahjakortilla keskiviikkona 28. marraskuuta Designmuseossa järjestettävässä kutsuvierastilaisuudessa.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-lehti & Häät.fi. Nyt 11. kerran järjestetyn kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja tuoda samalla esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Finaaliäänestys tapahtui Häät.fissä ja kilpailulla oli oma osasto kolmipäiväisillä I love me -messuilla lokakuussa Messukeskuksessa.

Timanttisormus Satumetsä Kristian Saarikorpi Vuoden kaunein sormus 2018 finalisti

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Raikas tulkinta klassisesta rivisormuksesta

”Avaan silmäni ja olen keskellä mitä ihmeellisintä maailmaa. Platinaisena hohtava kumpuileva maasto levittäytyy ympärilläni kirkkaana ja kummallisia peilikuvia luoden. Nostan katseeni ylös ja tajuntaani räjähtää huikea loiste ja välke kaikissa sateenkaaren väreissä, ylläni on timanttitaivas.”

Näin kuvaili alun perin Joensuusta kotoisin oleva Kristian Saarikorpi sormuksensa luomistyötä, ja siihen inspiroinutta suomalaista maisemaa.

– Satumetsä-sormus syntyi juuri tätä kilpailua varten. Lähdin miettimään, miten perinteisestä rivitimanttisormuksesta saisi muokattua jotakin uutta ja raikasta samalla säilyttäen vihkisormuksen klassisen ajattomuuden, Kristian Saarikorpi kertoo.

Kuva Kristian Saarikorpi

Satumetsä-timanttisormus on 950-platinaa, timantit yhteensä 0,95 ct W/VS. Sormuksen suositushinta on 4650 euroa.

Sattuman kautta alalle

Suunnittelija ja kultaseppä Kristian Saarikorpi on toinen perustaja ja omistaja Saarikorpi Design -yrityksessä, joka sijaitsee vanhassa navettarakennuksessa keskellä kaunista Fiskarsin Ruukkia. Haastava korumuotoilu ja vaikeat kultasepäntyöt ovat yrityksen erikoisosaamista.

Kristian päätyi kultasepäksi sattuman kautta 27 vuotta sitten. Hän tapasi nykyisen kollegansa armeijassa, jossa tämä kertoi aloittaneensa kultasepän opinnot. Kristian ei ollut aikaisemmin kuullutkaan ammatista, mutta päätyi alalle.

– Nautin työstäni, kun voin tuoda iloa ja onnellisuutta ihmisten elämien huippuhetkiin laadukkaiden korujen muodossa. Olen joka kerta yhtä otettu, kun joku pariskunta on päättänyt sinetöidä liittonsa minun tekemilläni sormuksilla, Kristian Saarikorpi kertoo.

Sormus kuin jääkruunu

Vuoden 2018 kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 64 sormusta, joista esiraati valitsi 10 finalistia. Kilpailun esiraati kuvaili Satumetsä-sormusta ilmavaksi, runsaaksi ja selkeäksi. Se on kuin jääkruunu, pehmeästi ja herkästi muotoiltu, mutta silti rytmikäs.

Vuoden Kaunein Sormus 2018 esiraati

Raatiin kuuluivat Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen (vas.), radiojuontaja Hanna Kinnunen, Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää.

Vuoden 2018 kilpailussa yhteistyökumppanina oli belgialainen timanttialan yritys Windiam.

Katso kaikki vuoden 2018 finalistisormukset täällä.

Vuoden kaunein sormus 2018 Kilpailu logot

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun voittajat vuoteen 2018 mennessä

2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Muokattu: 18.9.2019