Pitsi äänestettiin voittajaksi Vuoden Kaunein Sormus 2015 -kilpailussa

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Pitsi äänestettiin voittajaksi Vuoden Kaunein Sormus 2015 -kilpailussa

Pitsi äänestettiin voittajaksi Vuoden Kaunein Sormus 2015 -kilpailussa

Lahtelaisen korumuotoilija ja kultaseppä Lauri Enon sormus Pitsi on voittanut Vuoden Kaunein Sormus 2015 -kilpailun. Pitsi keräsi 10 finalistin kesken käydyssä finaalissa 33 prosenttia yhteensä lähes 10.000 annetusta äänestä Häät.fissä ja I love me -messuilla lokakuussa Messukeskuksessa.

– Kun suunnittelin Pitsi-sormuksen marraskuussa 2014, ajatuksena oli testata mitä saan aikaan kun todella panostan suunnitteluun. Raivasin kalenteriini noin viikon yhtäjaksoisen aukon, ja muistan harmitelleeni, kun sain koko viikkona aikaiseksi vain kaksi sormusluonnosta: kilpailussa mukana olleen Pitsi-sormuksen ja toisen hieman huokeamman version samasta teemasta. Jälkeenpäin ajateltuna tämäkin oli melkoinen saavutus, mutta sitä vaan aina jotenkin toivoo itsestään enemmän, Eno pohtii.

Pitsi äänestettiin voittajaksi Vuoden Kaunein Sormus 2015 -kilpailussa

– Pitsi-sormuksen suunniteltuani olin todella tyytyväinen, mutta lopulta pääsin valmistamaan sormuksen vasta vajaan vuoden päästä suunnitelman valmistumisesta, kun se valittiin lähettämäni kuvan perusteella Vuoden Kaunein Sormus 2015 -finaaliin. Sormuksen valmistamiseen aihiosta valmiiksi kului muistaakseni noin 16 tuntia, jonka työskentelin intopinkeänä yhtäjaksoisesti putkeen. Pelkästään kiviä ympäröivien pienten punsselipallukoiden paineluun ja muodostamiseen kului saman verran aikaa kuin yksinkertaisen sormuksen valmistamiseen. Lopputulos palkitsi upealla tavalla, ja olen äärimmäisen ylpeä kyseisestä Pitsi-sormuksesta, jossa kiteytyy yhdeksän vuoden pituinen ammatillinen kehitykseni korusuunnittelijana, Eno hehkuttaa.

Enoa voi hyvällä syyllä kutsua alan tulevaisuudenlupaukseksi. Lauri Eno on opiskellut ensin neljä vuotta Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutissa koru- ja esinemuotoilua ja sitten kaksi vuotta Salpauksen ammattikoulussa kultaseppälinjalla. Kultasepäksi valmistuttuaan 2012 hän perusti oman yrityksen Hieno Jewelin, ja työskentelee alivuokralaisena toisen kultasepän tiloissa Lahden keskustassa. Lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu oman kultasepänpajan ja myymälän perustaminen.

Voiton myötä Lauri Eno saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron stipendin sekä oikeuden käyttää Vuoden Kaunein Sormus 2015 -tunnusta sormuksen markkinoinnissa.

Pitsi äänestettiin voittajaksi Vuoden Kaunein Sormus 2015 -kilpailussa

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu järjestettiin tänä vuonna 8. kerran. Kilpailun järjestivät yhteistyössä Häät.fi, I love me -messut ja Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutti. Esiraati valitsi yli 80 kilpailuun ilmoitetusta sormuksesta kymmenen yleisöäänestykseen. Yleisöääniä finalistisormuksille kertyi yhteensä 9.827, joista Lauri Enon Pitsi-sormus keräsi kolmasosan.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun tähänastiset voittajat

2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)

2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)

2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)

2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (Esko Lindroos Oy)

2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)

2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)

2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)

2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Muokattu: 12.4.2024