Vuoden Valloittavin sormus ja juhlapuku valittiin

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Vuoden Valloittavin sormus ja juhlapuku valittiin

Vuoden Valloittavin sormus ja juhlapuku valittiin

Vuoden Valloittavin sormus on Reijo Andreasen suunnittelema "Tulppaani Passionale" ja juhlapuku Johanna Lätin suunnittelema "Usva". Voittajat palkittiin Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 21.10.2011 Vuoden Valloittavin -juhlanäytöksessä.

Häät-lehden ja Suomen Messujen yhteistyössä järjestämän kilpailun tavoitteena on nostaa esiin suomalaista juhlapuku- ja koruosaamista. Juhlapukukisaan kutsuttiin joukko suomalaisia ilta- ja hääpukusuunnittelijoita, joista yleisö valitsi voittajan häät-lehti.fi-sivustolla. Korukilpailuun kutsuttiin ehdotuksia kultasepiltä, joista finalistit yleisöäänestykseen valitsi esiraati.

Tunnustus lämmittää mieltä

"Tunnustus yleisöltä lämmittää mieltäni ja on mukavaa, että kultaseppien työtä arvostetaan", toteaa valloittavimman sormuksen suunnitellut Andreasen. Voitokasta sormustaan hän kuvailee kevyen oloiseksi isoksi timanttisormukseksi, joka sivulta muistuttaa tulppaania. Suuruuden vaikutelmaa korostaa timanttiystävällinen istutustyyli, joka sallii timantin ympärille paljon valoa.

Kultasepille suunnattua kilpailua Andreasen pitää kannustavana. "Tällainen kilpailu osaltaan nostaa alan tasoa ja alalla työskentelevien ammattitaitoa", kertoo Andreasen.

Vuoden valloittavin juhlapuvun -tittelin voittanut Lätti on myös iloinen voitostaan. "Halusin suunnitella pelkistetyn ja herkän puvun", Lätti kuvailee. Hänen suunnittelemansa hääpuvun malli on klassinen yksinkertainen. Yläosa materiaali on helmikirjailtua pitsiä ja alaosa tyllihelmaa. Hääpuvun suunnitteleminen vaatii hänen mielestään tietynlaista näkökulmaa, ja suunnitteluun vaikuttavat sekä itse morsian että hääjuhlan luonne. "Ajattelen, että kilpailupukuni soveltuu hiljaisesti kauniille naisille", Lätti  pohtii.

Vuoden Valloittavin sormus esiraadissa olivat päätoimittaja Sari Yli-Salomäki, tyylikonsultti Leena Sarvi, mallitoimiston johtaja Jenni Ahola ja laulaja Marko Saaresto.

Muokattu: 3.10.2017