Suomalaiset ihastuivat Laura Darthin Pretty in Pink -sormukseen ja se voitti Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Laura Darthin Pretty in Pink -sormus ihastutti Vuoden Kaunein Sormus 2019 -finaalissa

Helsinkiläisen kultaseppä Laura Darthin suunnittelema Pretty in Pink on voittanut Vuoden kaunein sormus 2019 -kilpailun.

– Sormuksen suunnittelu lähti liikkeelle siitä, että pohdin, millainen olisi oma unelmieni sormus. Minulle se olisi ehdottomasti jotain värikästä, kimaltavaa ja näyttävää, ja siinä olisi ripaus vintagea, kultaseppä Laura Darth kertoo sormuksen syntytarinasta.

Laura Darth, By Laura Darth

Kuva Sonja Siikanen

Laura Darth palkitaan kunniakirjalla ja Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä, jotka luovutetaan tiistaina 3. joulukuuta 2019 järjestettävässä kutsuvierastilaisuudessa Helsingissä.

Ajaton ja klassinen koru sopii kaikkiin elämän juhliin

– Perheen jalokivi. Ajaton ja klassinen sormus, joka periytyy ajan saatossa äidiltä tyttärelle. Sormus säilyttää arvokkuutensa kaikissa elämän juhlissa ja kantaa ihanat juhlamuistot sukupolvelta toiselle, kuvailee alun perin Kokkolasta kotoisin oleva Laura Darth sormuksensa taustaa ja ajatusta juhlasormuksesta suvun perintökalleutena. 

Pretty in Pink - Vuoden Kaunein Sormus 2019 By Laura Darth

Kilpailun voittanut sormus on valmistettu valkokullasta, ja sen keskustaa koristaa vaaleanpunainen 7x9 mm morganiitti, jonka ympärillä säihkyvät pienet, kirkkaat timantit (8 kpl yht. 0,12ct). Sormuksen suositushinta on 1950 euroa. Sormusta voidaan valmistaa keltakultaisena, valkokultaisena ja punakultaisena, ja hintaan vaikuttavat materiaali, kivet ja kivien koot. Jatkossa sormuksen ympärille on tulossa ainakin korvakorut ja erilaisia muunnelmia sormuksesta.

Tasapainoilua unelmien ja arjen kiireen välillä

Laura Darth perusti yrityksensä By Laura Darth viisi vuotta sitten, kun opiskeli vielä kultaseppäkoulussa. Yrityksen perustaminen toteutti pitkäaikaisen haaveen, joka oli jäänyt kytemään kultasepänliikkeessä työskentelystä, mutta haaveista on tullut totta vasta osittain. Kultasepän työn lisäksi Darth työskentelee samanaikaisesti edelleen myös kaupan alalla, ja arki kahden työn pyörityksessä on rankkaa.

– Viimeiset viisi vuotta eivät ole olleet helppoja. Teen toista työtä, jotta saisin pitää kiinni unelmastani korualan yrittäjänä. Olen kuitenkin äärimmäisen kiitollinen siitä, että minulla on mahdollisuus toteuttaa itseäni ja tehdä sitä, mitä rakastan. Palaute, jota äänestäjiltä tuli pitkin matkaa, on kannustanut minua eteenpäin. Uskon, että Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun voitto antaa minulle uudenlaisen mahdollisuuden toteuttaa unelmaani korusuunnittelijana, Darth toivoo.

Laura Darthin suunnittelemat korut ovat naisellisia ja ajattomia, ja niissä käytetään värikkäitä kiviä. Inspiraatio koruihin löytyy menneistä aikakausista, puutarhoista ja arkkitehtuurista. Darth valmistaa itse kaikki korut omalla studiollaan Ullanlinnassa.

– Etsin vanhoista koruista muotoja ja yksityiskohtia, joista saan ideoita omiin koruihini. Oma tyylini on kuitenkin kiinni tässä päivässä, ja toivon, että koruistani tulisi moderneja klassikoita, Darth kertoo.

Pretty in Pink - Vuoden Kaunein Sormus 2019 By Laura Darth

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Pue koruja juhlaan kuin juhlaan

12. kertaa järjestettävän kilpailun tarkoituksena on kannustaa suomalaisia käyttämään rohkeasti koruja ja tuoda samalla esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Kilpailu myös esittelee suurelle yleisölle kotimaista korusuunnittelua ja -valmistusta.

Kilpailun esiraadin mukaan voittajasormus Pretty in Pink on herkkä, kaunis ja romanttinen, yksinkertaisuudessaan klassisen puhdas. Raati valitsi finaalissa nähdyt 10 sormusta kilpailuun lähetettyjen ehdotusten joukosta. Tämän vuoden kilpailun teemana oli ”Juhlasta juhlaan”.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna yhteensä 67 sormusta. Esiraati valitsi niistä 10 finalistia, ja lopputuloksen ratkaisi lokakuussa järjestetty yleisöäänestys Häät.fissä. Kilpailussa äänensä antoi yhteensä yli 12 000 suomalaista, ja Pretty in Pink keräsi äänistä noin viidenneksen. Laura Darth ylsi Vuoden Kaunein Sormus -finaaliin myös vuonna 2019 Mystic-sormuksellaan.

Raatiin kuuluivat Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja ja Designmuseon yhteistyöpäällikkö Piia Lehtinen, radiojuontaja Hanna Kinnunen, Huutokauppa Helanderin johtava intendentti Hanne Siekkinen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää.

Katso kaikki vuoden 2019 finalistisormukset täällä.

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun voittajat vuoteen 2019 mennessä

2019: Pretty in Pink, Laura Darth (By Laura Darth)
2018: Satumetsä, Kristian Saarikorpi (Saarikorpi Design)
2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Haluatko kuulla koruista lisää?

Haluatko kuulla lisää upeista koruista ja verrattomista suomalaisista häistä? Tilaa ihmeessä Häät-uutiskirje! Se on ilmainen, ilmestyy sähköpostiisi noin kahdesti kuussa eikä velvoita mihinkään. Voit halutessasi poistua listalta milloin tahansa.

TILAA MAKSUTON HÄÄT-UUTISKIRJE

Muokattu: 9.12.2019