Keto-sormus on Vuoden kaunein sormus 2017 - design Jussi Louesalmi

Vuoden kaunein sormus 2017 -kilpailun voittanut Keto on väreiltään herkkä, mutta kuitenkin näyttävä sormus. Sormuksen materiaaleina ovat 750-valkokulta, kirkkaat timantit ja eriväriset safiirit. Runsas ja eloisa sormus vaikuttaa keveältä, sillä kivet on aseteltu epäsymmetrisesti, kuin kukat kedolla. 

Vuoden kaunein sormus 2017 voittaja

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

- Tämän päivän Suomi on yhä värikkäämpi ja rohkeampi. Ihmiset haluavat erottua joukosta ja tuoda omaa persoonallisuuttaan enemmän esille. Keto-sormus on näyttävä, vallaton ja positiivinen sormus itsevarmalle naiselle, sormuksen suunnittelija, helsinkiläinen kultaseppä Jussi Louesalmi kertoo.

Kymmenvuotias Vuoden kaunein sormus -kilpailu juhlii tänä vuonna yhdessä Suomen 100-vuotisjuhlan kanssa, ja juhlavuoden kunniaksi kilpailun teemana oli suomalaisuus. Louesalmi on 1. joulukuuta 2017 palkittu voiton johdosta diplomilla ja Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 3000 euron stipendillä. Keto-mallistolla on oikeus käyttää Vuoden kaunein sormus 2017 Voittaja -titteliä.

Kultaseppämuotoilija Jussi Louesalmi, Au3 Kultasepät

Kultaseppämuotoilija Jussi Louesalmi on Au3 Kultaseppien toinen perustajista. Yrityksen yhteinen visio on tehdä moderneja ja korkeatasoisia, mutta samalla klassisia, ajassa säilyviä koruja. Au3 Kultaseppien korut eivät seuraa hetken trendejä, vaan ne ovat tulevien sukupolvien perintöaarteita. Kultaseppä Tero Hannonen, toinen Au3 Kultaseppien perustajista, voitti Vuoden kaunein sormus -kilpailun Ornamentti-sormuksellaan sen ensimmäisenä järjestämisvuotena 2008.

Jussi Louesalmen töille leimallista on kaavojen rikkominen ja uusien näkökulmien tuominen. Keto-sormus on jo saanut ympärilleen malliston, johon kuuluu erilaisia sormuksia ja korvakoruja sekä kaulakoru. Korumalliston juju on rönsyilevässä ja sääntövapaassa korumuotoilussa ja epäsymmetriassa, esimerkiksi korvakorut ovat keskenään erilaiset.

- Malliston korut myötäilevät kilpailussa palkitun Keto-sormuksen ideaa olematta kuitenkaan liian samankaltaisia, Louesalmi kuvailee.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä I love me -messut ja Häät-media. 2017 kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 71 sormusta. 10 finalistia valitsi esiraati, johon kuuluivat Suomen Kultaseppien Liiton toimitusjohtaja Henrik Kihlman, Design District Helsingin hallituksen puheenjohtaja Piia Lehtinen, radiojuontaja Hanna Kinnunen, Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki ja I love me -messujen tiedottaja Riikka Luomanpää. Häät.fissä järjestetyssä yleisöäänestyksessä lokakuussa 2017 annettiin yli 12.500 ääntä. Sormuksia esiteltiin ja äänestettiin myös I love me -messuilla Messukeskuksessa kilpailun omalla osastolla.

Vuoden kaunein sormus -kilpailun 10 voittajaa

2017: Keto, Jussi Louesalmi (Au3 Kultasepät)
2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset