Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kide-sormus voitti Vuoden kaunein sormus 2016 kilpailun

Kide-sormus voitti Vuoden kaunein sormus 2016 kilpailun

Kultaseppä Olli Johan Lindroosin suunnittelema Kide-sormus on voittanut Vuoden kaunein sormus 2016 -­kilpailun huikean finaaliäänestyksen. Ääniä annettiin yhteensä yli 17.000, joista Lindroosin Kide keräsi noin 26 prosenttia.

Idea Kide-sormukseen syntyi vuonna 2012 suunnitellun Lumi-sormuksen kautta. Lindroos alkoi keväällä 2016 suunnitella asiakkaalle samantyylistä sormusta kuin Lumi. Alkuperäisen Lumi-sormuksen ideana oli ollut lumihiutale, mutta nyt Lindroos lähti hahmottelemaan hiutaletta pirskahtelevampaa lumikidettä.

Idean työstäminen lopulliseen toteutuskelpoiseen muotoonsa oli Lindroosin mukaan todella haastava prosessi, jonka aikana hän ei kuitenkaan suostunut tinkimään visiostaan vaan pysyi vankkumattomana alkuperäisen ideansa takana. Lindroosilla on suunnitteluvaiheessa tapana heittää kultasepän tietotaito narikkaan, jotta se ei rajoittaisi häntä sellaiseen ajatteluun, ettei voisi suunnitella mitään erikoista, koska se on haasteellista valmistaa. 

"Olen todella tyytyväinen lopulliseen Kide-sormukseen ja sen omaleimaisuuteen. Se on klassinen sormus, mutta muutamat hyvin harkitut detaljit erottavat sen muista ja tekevät siitä omanlaisensa", Lindroos kiteyttää.

Inspiraatiota Lindroos ammentaa usein luonnosta, mihin viittaavat myös hänen mallistojensa nimet Harmonia, Lumi, Sade ja nyt uusi Kide. Lindroos haluaa, että hänen suunnittelemansa korut ovat kantajansa näköisiä, joten myös itse korun tilaaja ja hänen uniikki persoonansa toimii korun inspiraation lähteenä.

Kide-sormus voitti Vuoden kaunein sormus 2016 kilpailun

"Aivan kuin lumikiteet tai -hiutaleet, eivät ihmisetkään tule sattumalta sellaisiksi kuin ovat, vaan se on pitkä prosessi, joka ei tapahdu tyhjiössä", Lindroos toteaa.

Varsinkin vihkisormuksia on Lindroosin mukaan erityisen hienoa tehdä, sillä ne ovat tärkeitä ja voimakkaita esineitä, jotka kuvastavat kantajiensa persoonaa ja tarinaa. Lindroosin mielestä palkitsevinta hänen työssään on, kun korut tuovat hänen asiakkailleen iloa, voimaa tai muistoja sen sijaan että olisivat vain kauniita esineitä.

"On aina upeaa nähdä se ilo, kun asiakas saa juuri sellaisen korun, mitä on ajatellut ja toivonut. Nämä korut ovat ihmisille todella merkittäviä asioita, vaikka ne ovatkin niin pienessä muodossa. Se on parasta tässä työssä", Lindroos kertoo.

Kide on kasvamassa korumallistoksi, joka julkistetaan myöhemmin marraskuussa. Uusi mallisto sisältää erikokoisilla kivillä ja eri jalometalleista toteutettuja Kide-sormuksia, hinnat alkaen 1490 euroa.

Olli Johan Lindroosin suunnittelema sormus voitti äänestyksen nyt jo toisen kerran. Nyt inspiraation lähteenä toiminut Lumi-sormus voitti Vuoden kaunein sormus -kilpailun vuonna 2012.

Olli Johan Lindroos johtaa Kultasepänliike E. Lindroos Oy:tä, jolla on toimipaikat Helsingin keskustan Stockmannin 7. kerroksessa ja Porissa. Perheyrityksenä toimiva kultasepänliike on perustettu vuonna 1976 eli viettää 40-vuotisjuhlaa tänä vuonna. Kaikki E. Lindroosin korut valmistetaan yrityksen omalla kultasepänpajalla kotimaisena käsityönä.

Kide-sormus voitti Vuoden kaunein sormus 2016 kilpailun

Olli Johan Lindroos sai Vuoden kaunein sormus 2016 -kilpailun voiton myötä palkinnoksi kunniakirjan ja Suomen Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron rahapalkinnon. Palkintoja juhlistamassa Sari Yli-Salomäki (vas.) Häät Mediasta, Olli Johan Lindroos E. Lindroosilta ja Anne Ikonen Messukeskuksesta.

Vuoden kaunein sormus -kilpailu

Vuoden kaunein sormus -kilpailu järjestettiin tänä vuonna jo 9. kerran. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Häät Media ja Messukeskus. Kultasepät saivat ilmoittaa omat sormuksensa kisaan kesän aikana, ja esiraati valitsi 60 kilpailuun ilmoitetusta työstä 10 sormusta yleisöäänestykseen. Kilpailutyön tuli olla Suomessa 1.1.2014 jälkeen suunniteltu ja valmistettu sormus. Vuoden kauneinta sormusta on voinut äänestää Häät.fi-sivustolla sekä I love me -messuilla lokakuussa Messukeskuksessa, ja ääniä annettiin yhteensä yli 17.000 kappaletta. 

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun kaikki voittajat

2016: Kide, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2015: Pitsi, Lauri Eno (Hieno Jewel)
2014: Fanny Rose, Annette Tillander (Annette Tillander Oy Ab)
2013: Eden, Carina Blomqvist (Carina Blomqvist Design)
2012: Lumi, Olli Johan Lindroos (E. Lindroos Oy)
2011: Tulppaani Passionale, Reijo Andreasen (Kultasepät Andreasen)
2010: Praha, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2009: Tunteiden vuori, Mika Tarkkanen (Kultaseppämestari Tarkkanen)
2008: Ornamentti, Tero Hannonen (Au3 Kultasepät)

Muokattu: 7.11.2022