Rehearsal dinner rennosti suomalaisittain

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Rehearsal dinner rennosti suomalaisittain

Rehearsal dinner rennosti suomalaisittain

Rehearsal dinner -perinnettä ei Suomessa tunneta kovin laajalti. Ideana harjoitusillallisilla on olla rento, parituntinen get together -tilaisuus ystävien ja sukulaisten parissa, jossa tutustutaan uusiin sukulaisiin ja morsiusparin ystäviin. Nykyisin, kun ihmiset asuvat ympäri maata ja maailmaa, niin juteltavaa varmasti riittää. Häissä on puheita ja etukäteen suunniteltua ohjelmaa, joten harjoitusillalliset jättävät enemmän tilaa vapaamuotoiseen seurusteluun.

Tässä muutama vinkki rehearsal dinnerin järjestäjälle:

  • Varatkaa lempiravintolastanne pöytä illallista varten häitänne edeltävälle viikolle. Kutsukaa paikalle molempien perheet sekä juhlien onnistumisen kannalta tärkeimmät henkilöt.

  • Jos tilaisuudessa on tarkoitus maistella hääruokia, järjestäkää harjoitusillalliset hyvissä ajoin, jotta pitopalvelulle jää riittävästi aikaa toteuttaa mahdolliset muutokset.

     
  • Muistakaa juhlien järjestelyissä auttaneita henkilöitä puheella tai pienellä lahjalla.

  • Pyytäkää, jos tahdotte, joku läheisistänne pitämään epämuodollinen puhe illallisen aikana. Puheen pitämiseen on pienempi kynnys, kun yleisönä ovat vain läheisimmät.

  • Tarjotkaa hyvää ruokaa ja vaikkapa viiniä, mutta jos tilaisuus järjestetään häitä edeltävänä iltana, muistakaa ettei sen ole tarkoitus kestää aamuun saakka.

  • Jos häihinne on saapumassa vieraita ulkomailta, yrittäkää järjestää heille hetki aikaa ennen juhlapäivää. Kutsukaa heidät vaikka kotiinne syömään ja vaihtakaa kuulumiset.

  • Jos harjoitusillalliset eivät sovi aikatauluunne, ottakaa rennosti ja kiittäkää järjestelyissä auttaneita vaikkapa saunaillan tai himmelitanssien merkeissä häiden jälkimainingeissa, kun juhlat ovat vielä tuoreessa muistissa.

Kuvat Ania Padzik / Taikavalo

Rehearsal dinner rennosti suomalaisittain

Muokattu: 11.12.2023