Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

Hääparin onnenhyppy keltaisella voikukkaniityllä

Kuva Studio Lera Franka

Häiden suunnittelun aloittaminen voi tuntua haastavalta. Muistettavia yksityiskohtia ja morsiusparin kesken tehtäviä päätöksiä on paljon. Tässä lyhyt häiden tehtävälista
 asioista, joista kannattaa aloittaa. Näistä 9 asiasta voit ainakin lähteä liikkeelle.

1. Miettikää yhdessä unelmienne häiden luonnetta ja tunnelmaa Häät.fin avulla

Keskustelkaa aluksi yhdessä omista haaveista, unelmista, toiveista ja myös mistä tykkäätte ja mistä ette. Häiden luonne, koko, tyyli ja budjetti alkavat helpoiten hahmottua yhteisten pohdintojen myötä.

Moni entinen morsian neuvoo myös miettimään yhdessä häiden tunnelmaa ja millä asioilla kyseinen tunnelma saavutetaan. Sitten kun on aika tehdä lopullisia päätöksiä, on helpompaa kun voi vertailla, miten eri vaihtoehdot vaikuttavat toivottuun häätunnelmaan.

Netti on pullollaan tietoa, kuvia, vinkkejä, tee-se-itse-ideoita ja työkaluja, jotka helpottavat häiden suunnittelua. Häät.fin työkalupakki tarjoaa ilmaisia häiden suunnittelutyökaluja häiden järjestämiseen sekä huikean määrän inspiraatiota ja apua kaikkeen häiden järjestämiseen liittyvään.

Luo maksuton tili Häät.fissä, ja saat aiheittain järjestellyn inspiraation lisäksi muokattavan muistilistan, hääbudjetin ja häävieraslistan maksutta käyttöösi.

Luo ilmainen tili

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

2. Käykää häämessuilla

Jos häiden suunnittelun ajankohta osuu sopivasti vuoden vaihteen molemmin puolin, paikallisilla häämessuilla kannattaa ilman muuta pistäytyä. Häämessuilta saattaa hyvinkin löytyä kerralla kaikki tarvitsemanne palvelut tai yksittäisiä tuotteita. Valintoja palveluntarjoajien välillä helpottaa henkilökohtainen tapaaminen, ja mahdollisuus kysyä kaikesta mikä päähän pälkähtää.

Ja saatatte löytää myös mahtavia messutarjouksia! Erityisesti vihkisormuksen etsimiseen häämessut ovat loistava tilaisuus. Usein kaikki lähialueen kultasepät ovat messuilla tavattavissa, ja heidän erilaisia valikoimia pääsee helposti sovittamaan ja vertailemaan.

Katso Häät.fin Häämessukalenterista tulevat tapahtumat >>

3. Osta häälehtiä

Häälehdet ovat täynnä upeita ideoita ja vinkkejä häiden koristeluun ja hääpukeutumiseen. Ideoiden, inspiraation ja juuri suomalaisille suunnitellun sisällön vuoksi esimerkiksi Häät-lehtiin kannattaa uppoutua. Oma häälehti voi myös hankkia muistoksi. Vuosien päästä oman häävuoden lehti kuin aikahyppy omien häiden suunnittelun aikaan!

Häät-lehden jo ilmestyneitä numeroita voit ostaa vaikka heti >>

Mistä aloittaa häiden suunnittelu?

4. Luo oma Pinterest-taulu häiden suunnittelun avuksi

Pinterst on monelle morsiamelle korvaamaton työkalu häiden suunnittelussa. Sinne voi tallentaa ideoita, tuotteita ja ohjeita häitä varten. Kerää Pinterest-tauluihin kuvia, joista voit myöhemmin valita parhaat omaan käyttöön.

Aloita myös HäätFi-Pinterestin seuraaminen >>

5. Ryhtykää seuraamaan Häät Instagramia, Facebookia ja TikTokia

Häät Instagramia, Facebookia ja TikTokia kannataa myös klikata seuraamaan! Ne tarjoavat suomalaista hääaiheinen uutisvirtaa; uusia ideoita, tarjouksia ja vinkkejä joka päivä.

6. Poimi ideoita hääsomeista

Hääsometus on suosittua, ja myös hääsomevaikuttajien yhteisö on tiivis. Ryhdy seuraamaan muiden samaan aikaan naimisiin menevien somekanavia. Niiden avulla pääset mukaan muiden samanhenkisten ja samanlaisessa elämäntilanteessa olevien häämaailmaan. Moni on kertonut, ettei puoliso jaksa jokaista asiaa kuunnella, joten on hyvä kun on vertaisryhmä somessa, joiden kanssa voi jakaa ilot, ideat ja kriisit.

7. Laatikaa häillenne budjetti

Kun suuret linjat on lyöty lukkoon, kannattaa laatia budjetti. Kynä ja paperia, Excel tai netin sähköiset palvelut auttavat pysymään kartalla hääkuluissa.  Luomalla Häät.fi-tilin saat myös aina mukanasi kulkevan, muokattavan ja maksuttoman budjettityökalun käyttöösi.

Kuva Maria Hedengren

8. Etsikää mieleisenne vihkipaikka

Suosituimpiin vihkikirkkoihin otetaa varauksia vastaan noin vuosi ennen hääpäivää, ja joissain seurakunnissa vihkiaikoja varataan netin kautta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sekä kirkollinen että ei-kirkollinen vihkiminen onnistuu myös juhlapaikalla, kodissa, kodin pihapiirissä tai vaikkapa luonnossa. Vihkijää ei voida kuitenkaan velvoittaa vihkimään muualla kuin kirkossa tai maistraatintiloissa, mutta keskustelemalla päästään varmasti sopuun. Näissä asioissa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, jos on tarkka paikasta, ajasta ja haluaa tietyn vihkijän.

9. Etsikää mieleisenne häiden viettopaikka

Myös suositut hääpaikat varataan erityisesti vilkkaimmille heinä- ja elokuun viikonlopuille hyvissä ajoin. Vuosi tai kaksi ennakkoon tehdyt varaukset eivät ole epätavallisia. Miettikää haluamaanne tunnelmaa, tiedustelkaa tutustumismahdollisuuksia ja lähtekää tutustumaan potentiaaleihin paikkoihin. Ja muistakaan, korkealta tuntuva tilavuokra saattaa osoittautua halvemaksi ja vähemmän työlääksi vaihtoehdoksi, kuin edullisen hääpaikan tunnelman muuttaminen koristein ja somistuksin.

Häät.fi Hääpalvelut auttaa löytämään sopivan juhlapaikan >>

 

Suunnittele häät Häät.fissä

Ota helppoja häiden suunnittelutyökaluja ja apuvälineitä käyttöösi Häät.fissä

Hääpuvun ja vihkisormuksen valitaa helpottavat Hääpukukone ja Sormuskone, joista löytyy helposti paljon Suomessa tarjolla olevia sormuksia ja pukuja. Etsi helposti materiaalin, tyylin tai hinnan perusteella, löydä suosikkejasi ja lähde sovittamaan tai kokeilemaan liikkeeseen.

Häät.fin Sormuskone

Häät.fin Hääpukukone

Häät.fin Hääpalveluhakemoston avulla voit suodattaa toimiala ja tai aluetta, ja löydät hääpareja palvelevia yrityksiä läheltä tai kaukaa.

Häät.fin Hääpalvelut

Lataa printattava, häiden järjestämistä helpottava Häät.fin To do -lista täältä >>

 

Henkilökohtaiset häiden suunittelutyökalut tallennusominaisuuksineen saat käyttöösi rekisteröitymällä Häät.fin käyttäjäksi. Se  auttaa sinua kaikissa häiden suunnittelun vaiheissa monilla erilaisilla työkaluilla. Häät.fi on suomalaisille hääpareille suunniteltu ilmainen häiden suunnittelupalvelu, joka auttaa onnistuneiden häiden järjestämisessä olivatpa ne isot, pienet tai edulliset. Sen käyttö on ilmaista, mutta edellyttää henkilökohtaisen tilin luomista.

Muokattu: 9.7.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Häiden rahamenot aiheuttavat usein pään vaivaa, siksipä Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on il...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät-blogiyhteisö

Häät-median koolle kutsuma blogiyhteisö toimi tammikuuhun 2024 asti.

Mistä löydän häihin kakuntekijän ja hääauton? Hääpalveluhakemistosta löytyy!

Häitä järjestäessäsi joudut ehkä ensimmäistä miettimään, kukahan osaisi tehdä upean hääkakun? Mistä ...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024