Kiittäminen on tärkeä osa juhlaperinnettä – kiitoskortit edelleen suosittu tapa

hääkuvasta kiitoskortti

Kuva The HK Photo Company / Unsplash.com

Kiittäminen kuuluu vahvasti suomalaiseen juhla- ja hääperinteeseen. Se on kohtelias tapa kertoa häävieraalle, että hääpari on otettu hänen osallistumisestaan parin ikimuistoisimpaan hetkeen.

Ifolorin tuoreesta tutkimuksesta selviää, että suomalaiset haluavat edelleen muistaa vieraitaan kiitoskortilla juhlien jälkeen. Siitäkin huolimatta, että sosiaalisen median kautta lähetetyt kiitokset ovat yleistyneet. Moni vieras arvostaa yhä perinteistä ja persoonallista korttia, kuvallinen kiitoskortti kun säilyy mukavana muistona sankarista vuosikymmeniä.


– Tämä osoittaa, että suomalaisille kiittäminen on tärkeä ja arvostettu tapa, ja perinnettä ylläpitävät niin vanhat kuin nuoretkin, kertoo Ifolorin markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen.

Etiketin mukainen tapa kiittää juhlavieraita on muutaman kuukauden sisään juhlasta.– Ei kannata kuitenkaan olla huolissaan, jos kiireen keskellä kiitoskorttien postitus unohtuu pidemmäksikin aikaa. Vieraiden on mukava muistella juhlaa ja sankaria kuvan kera myöhemminkin, Pietarinen lohduttaa.

Perinteet muuttuvat, silti kiittämistä pidetään tärkeänä

Ifolorin tutkimuksesta selviää, että suomalaiset lähettävät kiitoskortteja etenkin ylioppilaaksi päästyään ja muista valmistujaisjuhlista sekä häistä, rippijuhlista ja syntymäpäivistä. Pietarisen mukaan etenkin uudet ylioppilaat ja muut oppilaitoksista valmistuvat sankarit teettävät kiitoskortit usein jo etukäteen.


– Näin sankari saa annettua kiitoskortin vieraille jo juhlan päätteeksi ovensuussa – varmastikin halauksen kera.


Yli 20 vuotta juhlapalvelualalla työskennellyt yrittäjä Tea Lindberg on nähnyt myös erikoisia tapoja kiittää.


– Kiitos voi olla myös juhlittavan itse säveltämä ja sanoittama laulu, runo tai vaikkapa jokin käsityö, esimerkiksi virkattu lasinalunen, jonka vieras saa muistoksi juhlassa. Olen myös nähnyt annettavan vieraille mukaan samoja leivonnaisia, joita on tarjottu itse juhlassa, tai koko menun ruokaohjeet, kertoo Lindberg.

 

Ja muistathan, että on hyvä tavan mukaista myös kiittää kiitoskortin saatuaan juhlanjärjestäjää.

Lähde Ifolor

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääkutsutHäiden suunnittelu