Häät.fi uudistui! Jatka etusivulle tästä
Uusia ominaisuuksia tulossa pian, lue lisää
Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.
Kuva The HK Photo Company / Unsplash.com
Kiittäminen kuuluu vahvasti suomalaiseen juhla- ja hääperinteeseen. Se on kohtelias tapa kertoa häävieraalle, että hääpari on otettu hänen osallistumisestaan parin ikimuistoisimpaan hetkeen.
Ifolorin tuoreesta tutkimuksesta selviää, että suomalaiset haluavat edelleen muistaa vieraitaan kiitoskortilla juhlien jälkeen. Siitäkin huolimatta, että sosiaalisen median kautta lähetetyt kiitokset ovat yleistyneet. Moni vieras arvostaa yhä perinteistä ja persoonallista korttia, kuvallinen kiitoskortti kun säilyy mukavana muistona sankarista vuosikymmeniä. – Tämä osoittaa, että suomalaisille kiittäminen on tärkeä ja arvostettu tapa, ja perinnettä ylläpitävät niin vanhat kuin nuoretkin, kertoo Ifolorin markkinointipäällikkö Päivi Pietarinen.Etiketin mukainen tapa kiittää juhlavieraita on muutaman kuukauden sisään juhlasta. – Ei kannata kuitenkaan olla huolissaan, jos kiireen keskellä kiitoskorttien postitus unohtuu pidemmäksikin aikaa. Vieraiden on mukava muistella juhlaa ja sankaria kuvan kera myöhemminkin, Pietarinen lohduttaa.
Ifolorin tutkimuksesta selviää, että suomalaiset lähettävät kiitoskortteja etenkin ylioppilaaksi päästyään ja muista valmistujaisjuhlista sekä häistä, rippijuhlista ja syntymäpäivistä. Pietarisen mukaan etenkin uudet ylioppilaat ja muut oppilaitoksista valmistuvat sankarit teettävät kiitoskortit usein jo etukäteen.
– Näin sankari saa annettua kiitoskortin vieraille jo juhlan päätteeksi ovensuussa – varmastikin halauksen kera.
Yli 20 vuotta juhlapalvelualalla työskennellyt yrittäjä Tea Lindberg on nähnyt myös erikoisia tapoja kiittää.
– Kiitos voi olla myös juhlittavan itse säveltämä ja sanoittama laulu, runo tai vaikkapa jokin käsityö, esimerkiksi virkattu lasinalunen, jonka vieras saa muistoksi juhlassa. Olen myös nähnyt annettavan vieraille mukaan samoja leivonnaisia, joita on tarjottu itse juhlassa, tai koko menun ruokaohjeet, kertoo Lindberg.
Ja muistathan, että on hyvä tavan mukaista myös kiittää kiitoskortin saatuaan juhlanjärjestäjää.
Lähde Ifolor
Muokattu: 28.6.2021
Häät-verkkopalvelut (Editus Oy) tarjoavat sinulle laadukasta kotimaista hääsisältöä ja keräävät evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat laitteesi selaimeen. Ne kertovat meille esimerkiksi, millaisella laitteella käytät verkkopalvelua ja oletko vieraillut sivustoillamme aikaisemmin. Näiden tietojen avulla kehitämme sinulle parempia palveluja ja voimme tarjota kohdennettua mainontaa ja markkinointia. Hyödynnämme myös analytiikkaa raportoinnissa sekä kävijämäärien ja mainonnan mittaamisessa. Häät-verkkopalveluille on myönnetty kertova Avainlippu-tunnus.
Valitsemalla ”Hyväksy” annat suostumuksesi siihen, että Häät-verkkopalvelut teknologiakumppaneineen tallentaa ja käyttää tunnisteita edellä mainittuihin tarkoituksiin ja käsittelee niiden avulla kerättyjä tietoja markkinoinnin ja mainonnan kohdentamiseen. Osa Häät- verkkopalveluiden tallentamista tunnisteista on välttämättömiä palvelujen ja kotimaisen hääsisällön tarjoamiseksi. Lupasi koskee palveluita haat.fi ja haamessutnetissa.fi.
Lue lisää evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteesta.
Nämä ovat välttämättömiä sivuston toiminnan kannalta. Näitä tietoja käytetään helpottamaan verkkosivuston käyttöä ja näitä ei voi poistaa.
Markkinointievästeitä käytetään verkkosivuston kävijöiden seuraamiseen, jotta julkaisijat voivat kohdentaa markkinointiaan asiaankuuluvilla ja kävijää kiinnostavilla mainoksilla. Käyttämiämme työkaluja on muun muassa Facebook Pixel.
Keräävät tietoja verkkosivustomme käytöstä, esimerkiksi käynneistä sivuilla tai virheilmoituksista. Nämä tiedot yhdistetään ja anonymisoidaan, ja niitä käytetään verkkosivustomme kehittämiseen. Käyttämämme analytiikka-työkalut ovat : Google Analytics, Hotjar, Clarity ja Insight Pixel.