Viisi vinkkiä, kuinka pyydän häälahjaksi rahaa

Viisi vinkkiä, kuinka pyydän häälahjaksi rahaa

Kuva Joanna Kosinska / Unsplash

Tässä vinkit, miten voisi hääkutsussa hienovaraisesti ilmaistaan, että hääparin toiveena on fyysisten häälahjojen sijaan raha.

1. Rahan pyytämistä kutsussa ei tarvitse välttämättä kaunistella, pelkkä lahjatilin numero riittää. Voitte pehmentää ilmoitusta kertomalla, mihin yhteiseen kivaan rahat tullaan käyttämään (esim. häämatkarahasto, astiastotili). "Olemme avanneet häätilin FI000123456789."

2. Jos toivotte rahalahjaa, voitte pyytää vierailta myös jotain pysyvää, kuten vaikkapa bilebiisin häiden soittolistalle tai yhteisen valokuvamuiston elämänohjeen kera.

3. Pilkkokaa suuri hankinta hauskaksi joukkorahoitus-haasteeksi, johon jokaisen on helppo osallistua oman budjettinsa mukaan. Esimerkiksi talotiliä voi pyytää kartuttamaan vasaralla ja nauloilla (10 €), löylysetillä (30 €), takkapuilla (50 €), tai vaikkapa kylpysuihkulla (250 €). "Jos haluatte meitä jollain tavalla muistaa, eniten ilahtuisimme lisäpääomasta uuden kotimme rakentamista varten."

4. Häälahjalta voi toivoa myös häämatkalle lisäluksusta kuten väline- tai autonvuokrausta, retkiä tai hemmotteluhoitoja."Mahdolliset muistamiset toivoisimme yhteiselle häämatkatilillemme."

5. Jos haluatte häävieraiden osallistuvan hääohjelman rakentamiseen, pyytäkää kutsussa selkeästi ilmoittamaan ohjelmaesityksestä kaasolle tai bestmanille, jotta hääpäivän ohjelma pysyy yllätysnumeroista huolimatta aikataulussa. "Ilmoitattehan, tuletteko juhlimaan kanssamme 9.10. mennessä kaasolleni Kirsille, p. 040 1234567. Samalla voitte ilmoittaa erityisruokavaliot ja tiedustella sopivaa hetkeä puheen pitämiseen tai ohjelmanumeron esittämiseen."


Teksti Miia Kärnä
Kuva Joanna Kosinska/UnSplash.com

Juttu on julkaistu alunperin Häät-lehdessä 1/2016

Jaa juttu