Hääseurueelle kiitoslahjoja

Hääseurueelle kiitoslahjoja

Kiitoslahjat hääseurueelle eivät ole pakollisia, mutta kiva osoitus siitä, että arvostaa läheisten panostusta tärkeän päivän eteen.

– Kaikille kiitoslahjoja ei ole tarpeellista hamstrata, jos kyseessä on jokin pieni auttaminen. Itse olisin ainakin kovin otettu jos minua pyydettäisiin ystävän tai sukulaisen häissä tekemään jotain pientä tai isompaakin. Kaason tai bestmanin tärkein rooli ei kuitenkaan ole odottaa lahjaa morsiusparilta, pohdiskelee kaasonkin roolissa ollut Tanja.

Kaasojen ja bestmanien kiittäminen lahjoilla on hyvin yleistä. Perinteisesti kaasot ovat saaneet jonkin kauniin korun tai lahjakortin hemmotteluun. Bestmanin lahjapussukasta löytyy hyvin usein taskumatti tai tinatuoppi kaiverruksilla.

 

Hääseurueelle kiitoslahjoja

Ruokaa, koruja, juomaa

Muitakin vaihtoehtoja on. Hääparin kannattaakin muistaa, että läheisiä auttavia ihmisiä voi muistaa jo ennen itse juhlaa. 

– Annoin kaasoilleni jo heitä hommaan pyytäessäni käsintehdyt uniikit rannekorut. Ajatuksena oli, että kaasot pitäisivät koruja yllään hääpäivänä. Suunnittelujen tohinassa olen myös pari kertaa kestinnyt kaasot kotonamme, kertoo Tanja.

– Olen kuitenkin varannut kaasoille myös lahjat, jotka tulen antamaan hääjuhlassa. Bestmanille voisi ajatella kiitokseksi lahjakorttia vaikka tämän lempiravintolaan, miettii Tanja.

Lahjojen ei tarvitse olla kalliita. Ajatus kiilaa hintalapun ohitse. Kaikista tärkeintä on, että hääpari kiittää hääseurueensa jäseniä henkilökohtaisesti, ja hääjuhlassa julkisesti lausutut kiitokset varmasti lämmittävät kaikkien mieltä.

– Tärkeässä osassa ovat usein myös hääparin vanhemmat. Itse ajattelen, että myös heitä on mukava muistaa. Vanhemmille voi kuitenkin ajatella esimerkiksi lippuja musikaaliin tai teatteriin, Tanja ideoi.

Miten olisi bileet?

Kiitoslahjojen hankkiminen ei saisi olla päänsä puhki miettimistä. Sen pitäisi tulla sydämestä. Sen pitää olla sellaista, mistä tietää toisen taatusti pitävän.

– Jos et keksi hyvää lahjaa kenellekään, unohda paketit tyystin. Kun häät ovat ohi ja aikaa on kulunut, voitte pitää teitä auttaneelle porukalle ”kiitosillallisen” tai ”kiitosgrillibileet”. Pääsette kaikki saman pöydän ääreen ja kokoonnutte jälleen yhteen. Voitte muistella ihanaa päiväänne ja yksinkertaisesti pitää hauskaa, Tanja vinkkaa.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden jälkeen