Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Paljonko häät maksavat? Rahanmeno aiheuttaa usein suurinta päänvaivaa häiden järjestäjälle, ja jos helppoa tapaa kirjata kuluja ja menoja ei ole, jo siitä saattaa syntyä hääkriisi. Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on maksuton työkalu, jonka avulla kulut ja menot pysyvät järjestyksessä näpsäkästi. Ja mikä parasta, digitaalinen ja muokattava työkalu on mukanasi aina. Budjettityökalu toimii yhtä kätevästi tietokoneilla, tableteilla kuin mobiililaitteillakin
. Ilmainen hääbudjettilaskuri todella helpottaa häiden suunnittelua ja hääbudjettikriiseilta voi välttyä.

Kännykässä Häät.fin Hääbudjettityökalu

Häät.fin budjettilaskurilla lasket helposti, kuinka paljon teidän häät maksavat ja seuraatte yhdessä paikassa rahan kulua. Häät.fin budjettityökaluun kuuluu myös hinta-arviot, jotka ovat suuntaa antavia. Esimerkkibudjetissa saattaakin olla monia kohtia, joihin ette ajatelleet kuluttaa eurokaan.

Jokaista hääbudjetin osaa voi muokata, ja voit lisätä ja poistaa kohtia milloin vain tarpeidenne mukaan. Ja kun tulee se hetki, jolloin käytätte ensimmäisiä euroja budjetistanne, pääsette merkitsemään kulutetun summan toteutuneiden kulujen kohdalle milloin vain. Häät.fin budjettityökalu on kätevämpi kuin hääbudjetti Excelissä, koska Excel on todennäköisesti kotona silloin, kuin vaikka häämessuilla mietit onko sinulla varaa tai sovit lopullisesta summasta. Toinen helpostus on se, että Excelin laskukaavoja ei todellakaan tarvitse osta käyttää.Hääbudjetin lisäksi Häät.fin häiden suunnittelutyökalupakista saat käyttöösi myös henkilökohtaisen häiden muistilistan ja vieraslistatyökalun.

kännykässä Häät.fin Hääbudjettityökalu

”Auttoi arvioimaan, kuinka paljon rahaa pitäisi saada säästöön”

Hääsuunnittelujen alussa (silloin pari vuotta sitten) laadin ensimmäisen arvion menoista Häät.fi-sivuille. Siellä oli budjettilaskuri, jossa oli valmiiksi arviot menoille, joskin osa hinnoista jäi aika kauas todellisuudesta. Se kuitenkin auttoi arvioimaan, kuinka paljon rahaa pitäisi saada säästöön. Enemmän hyödynsin sivuilta löytyvää to do -listaa.

Annika, morsian heinäkuu 2021

Hääbudjetin laatiminen aiheuttaa monelle hääparille tuskan hikeä. Mikä avuksi?

Itselle sopiva hääbudjetti huolella suunnitellen

Aada ja Bertwin alkuperäinen hääbudjetti osoittautui heti riittämättämäksi. He päättivät korottaa hääbudjetin 12 000 euroon, jonka perusteella he tekivät puolentoista vuoden säästösuunnitelman. Ennakointi oli tärkeää, sillä he maksoivat häät itse.

Kolme + 1 vinkkiä kuinka vältät hääbudjettikriisit

Hääbudjetti ja raha ovat monesti asia, joka aiheutaa häästressiä. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla selviät ainakin pikkuisen pienemmillä kriiseillä.

Hyväksi havaittuja vinkkejä hääbudjetin rakentamiseen

Rakkaudella Elshof -hääblogin Aada kaipasi hääsuunnittelunsa alussa tietoa muiden hääparien hääbudjeteista. Tietoa oli kuitenkin vaikea löytää. Aada olisi halunnut helposti suhteuttaa tietoa siihen mikä olisi hänen ja sulhasensa Bertwinin kukkaroille realistinen häbudjetti.

Pienen budjetin häät - vinkkejä edullisiin ratkaisuihin

Tiukan budjettikurin häät järjestyy helposti, kun on valmis kysymään itseltään, luoko asia haluamaanne tunnelmaa häissä? Vai onko kyseessäoleva asia vain pieni yksityiskohta, joka ei jää kenenkään mieleen ja turha rahan kulu.

Lue lisää samasta aiheesta

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät.fi uudistuu huhtikuussa 2024

Häät.fi on julkaistu uudistuneena! Lisää näppäriä ominaisuuksia häiden suunnitteluun on tulossa pian...

Kuka saa hääkutsun? Mitä tapakouluttaja tästä sanoo

Kutsu hääjuhlaan on usein hyvin odotettua postia. Vieraslistan laatiminen aiheuttaa silti monelle pa...

10 parasta vinkkiä stressittömiin häihin – päätoimittaja Sari Yli-Salomäki paljasti neuvonsa häitä suunnitteleville

Ota nämä 10 vinkkiä mukaan matkallesi kohti unelmienne häitä

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024