4 vinkkiä kuinka suunnitella häät inspiraatiotulvassa

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

4 vinkkiä kuinka suunnitella häät inspiraatiotulvassa

4 vinkkiä kuinka suunnitella häät inspiraatiotulvassa

Some, Internet, häälehdet ja Pinterest ovat pullollaan koristelu- ja kattausideoita. Hyvä alku hääsuunnittelulle on yleensä kerätä mahdollisimman paljon inspiraatiota, jotta tyylit, värit ja mahdollisuudet alkavat hahmottua. Usein kuitenkin käy niin, että inspiraation etsintä jatkuu loputtomiin ja valmista ei tunnu syntyvän. Ja häästressi vain syvenee!

Tässä vinkit, jolla hääunelma muuttuu konkretiaksi ja turhalta stressiltä vältytään.

1. Päätä hääteemasi/-tyylisi ja/tai häiden värit

Kun olet kerännyt sopivasti inspiraatiota häitäsi varten, pysähdy miettimää, mikä löytämistäsi tyyleistä/teemoista ja väreistä ovat eniten sinun ja sulhasesi näköistä. Millaiset häät te haluatte? Miten eri ideat sopivat yhteen valitun hääpaikan kanssa?

2. Karsi

Hankkiudu eroon kaikesta inspiraatiomateriaalista, joka ei sovi valitsemaasi tyyliin. Jos olit kerännyt hääideoita Pinterest-tauluun, perusta uusi taulu uudella nimellä, ja siirrä vanha taulun sopivimmat ideat uuteen. Hyväksy mukaan vain ne ideat, jotka sopivat yhteen valitsemasi teeman/tyylin/värien kanssa.

4 vinkkiä kuinka suunnitella häät inspiraatiotulvassa

3. Keskity

Jos ideoita tuntuu tämänkin jälkeen olevan liikaa, jaa ideat vielä kuuteen pienempää osaan.

1. Kattaus
2. Paikkakortit
3. Pöytäkoristeet
4. Vieraslahjat
5. Pöytäliinat ja servietit
6. Tuolit

Keskity kuhunkin osa-alueeseen erikseen, muistaen kuitenkin kirkkaasti mihin tyyliin, teemaan tai väriin olit pyrkimässä. Kaikki osa-alueet eivät välttämättä ole oleellisia, jos et esimerkiksi halua antaa vieraslahjoja tai tuolit eivät kaipaa erityistä koristelua.

Vinkki: Tee koristeluhankintoja vasta tämän vaiheen jälkeen! Mikään ei ole turhempaa rahanmenoa kuin se, että ostaa liian aikaisin somisteita, joista ei ole ihan varma, mutta kun halvalla saa.

4 vinkkiä kuinka suunnitella häät inspiraatiotulvassa

4. Tee koekattaus

Ehkä kaikein tärkeintä on tehdä koekattaus, omassa kodissasi tai mahdollisuuksien mukaan vaikka juhlapaikassasi, vaikka edes suuntaa antavasti. Yritä kerätä lopullisia tai mahdollisimman lähelle lopullisia elementtejä yhteen, jotta näet toimiiko ajatuksesi. Onko asioita liikaa tai liian vähän? Onko herkkupuffapöytä liian pieni tai onko astioita riittävästi? Sopiiko itse askarreltu paikkakortti yhteen servettien kanssa?


Inspiraatiota hääkauttauksiin voit hankkia vaikkapa Häät Pinterestistä. Ideat pöytäkoristeisiin ja kukkiin löytvyy myös Häät Pinterestistä. Paikkakorttien ideoita Häät Pinterestistä.

Muokattu: 17.8.2020