Huomenlahja – ikuinen muisto hääpäivästä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Huomenlahja – ikuinen muisto hääpäivästä

Huomenlahja on kaunis ajatus! Nykyään huomenlahja kuvastaa enemmän rakkautta ja halua antaa puolisolleen ikuiseksi muistoksi jotain tärkeästä päivästä. Historiassa tällä eleellä on ollut suurempi ja ehkä jopa hieman kyseenalaisempi merkitys. 

Wikipedia kertoo meille näin:

”Huomenlahja on aviomiehen vaimolleen hääyötä seuraavana aamuna antama lahja. Aiemmin huomenlahja saattoi olla vaikkapa lehmä, torppa, astioita tai rahaa. Nykyaikana huomenlahja on usein koru, kello tai vastaava. Myös morsiamet haluavat nykypäivänä usein muistaa tuoretta aviomiestään lahjalla.

Huomenlahjan tarkoitus historiassa oli kuitenkin turvata vaimon toimeentulo mahdollisen leskeksitulon jälkeen. Huomenlahjan antaminen oli jopa säädetty lailla. Toisaalta huomenlahjaa pidettiin myös korvauksena neitsyyden menettämisestä. Kun aviopuolisot saivat avio-oikeuden toistensa omaisuuteen, huomenlahja menetti merkityksensä."

Omat vai yhteinen?

Huomenlahjan ei siis ole tarkoitus olla kallis, vaan kaunis ajatus. Se voi aivan hyvin olla esimerkiksi jotain itse tehtyä tai tuunattua.

– Kannattaa myös muistaa, ettei huomenlahja ole mikään pakollinen. Se ei saisi tuntua rasitteelta tai pakolta. Sopikaa yhdessä ostatteko lahjat vai hankkiiko lahjan vain sulhanen. Vai ostatteko kenties itsellenne yhdessä esimerkiksi jonkin laadukkaan huonekalun tai konserttiliput, vinkkaa hääsunnittelija Tanja Hakala.

Huomenlahjaideoita naiselle

Itse suunniteltu koru

Kukkalähetys hääpäivän jälkeisenä aamuna (ei ikuinen, mutta taatusti ihana yllätys! Ja voihan sen korunkin tähän lähetykseen liittää…)

Nimikkohajuvesi (tai ainakin joku lempituoksu!)

Designer kengät / laukku (mies voi antaa esimerkiksi kortin, josta käy ilmi, että olette yhdessä menossa hakemaan sinulle omavalintaiset kengät tai laukun lempiliikkeestäsi)

Huomenlahjaideoita miehelle

Merkkilompakko tai -laukku

Merkkinahkahanskat

Rannekello

Kalvosinnapit tai solmioneula kaiverruksella/personoinnilla

Panssariranneketju tai -kaulakoru

Nimikoitu laadukas kylpytakki

Huomenlahjakuva sinusta. Nämä ovat ammattilaisen ottamia hyvän maun mukaisia kuvia. Kuvaa on kiva katsella vuosienkin jälkeen.

Huomenlahjaideoita molemmille

Elämyslahja, kuten konserttiliput tai retki häämatkakohteessa (esim. sukelluskurssi tai kalastusretki)

Tatuointi

Itse sanoitettu laulu rakkaalle (voit tehdä yhteistyötä esim. hääbändinne kanssa sävellystä ja sovitusta varten)

Soitin, esimerkiksi kitara

Polkupyörä

Lempiyhtyeen tai -laulajan koko tuotanto.

Muokattu: 17.11.2020