Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Pidä hääkutsu ytimekkäänä – lisätieto laitetaan liitteisiin

Hääkutsu ja vastauskortti Pappery

Hääkutsun on tarkoitus kertoa vieraille päivämäärä ja juhlapaikka sekä lisäksi vihjata juhlien tyylistä ja tulevasta tunnelmasta. Tyylin valinta, kutsutekstien laatiminen ja kutsujen tekeminen tai teettäminen aiheuttavat päänvaivaa, mutta hyvin suunniteltu kutsu on avain onnistuneeseen juhlaan. Löydä trendikkäiden tyylien joukosta juuri teille sopiva vaihtoehto.

Ammattilaisilta apua

Yhä useampi pari päätyy tilaamaan kutsut ammattilaiselta. Tyypillisesti kutsujen lisäksi tilataan myös muuta materiaalia, kuten kiitoskortteja, paikka- ja menukortteja sekä ohjelmalehtisiä kirkkoon ja hääjuhlaan.

Papershopin Anna Fryckmanin mukaan kutsuja teettävät hääparit kunnioittavat perinteitä kutsuvalinnoissaan, ja Anna haastaakin morsiamia ja sulhasia olemaan rohkeita valinnoissaan.

– On aina hauskaa päästä suunnittelemaan rohkean erilaista visiota hääpainotuotteista. Esimerkiksi erikokoisista ja -sävyisistä papereista koostettu moniosainen kutsu on unelmani, joka odottaa tilaajaansa.

Hääkutsu uniikki PapperyShop

Yksinkertaisuus ei ole tylsyyttä!

Papperyn Sanna Vuorela puolestaan peräänkuuluttaa yksinkertaisuutta.

– Varsinaisen hääkutsun tekstimäärä kannattaa pitää minimissään, jotta tärkein informaatio on helposti löydettävissä. Tyylikkään ja toimivan kutsun avain on usein yksi loppuun asti mietitty ja hyvin toteutettu idea. Kannattaa myös panostaa hyviin materiaaleihin.

Yksinkertaisuus ei missään nimessä tarkoita tylsyyttä. Kutsun ulkoasussa voi leikitellä väreillä, fonteilla ja kuvilla. Anna Fryckman suosittelee valitsemaan yhden tai kaksi fonttia. Fonteiksi kannattaa valita kirjasinlajeja, joissa eri tyylittelyt, kuten koon muutokset, boldaukset ja kursiivit muuttavat fonttia silminnähden. Näin samasta fontistakin saadaan irti erinäköisiä tekstilajeja.

Hääkutsut Papershop

Vastauskortilla persoonallisuutta

Hääkutsujen mukaan liitettyjä, kokoontaiteltuja A4-infolappuja näkyy enää harvoin.

– On sääli, jos kutsuun panostetaan kovasti ja laaditaan upea tuotos, jonka kylkeen lisätään koruton infoarkki, Anna huokaisee.

Hääpareja usein askarruttaa miten saada kaikki tarpeellinen info kutsuun. Sanna Vuorela muistuttaa, että itse kutsuun ei tulisikaan kirjata kuin juhlan aika ja paikka, muu tieto voidaan lisätä liitteisiin.

Kutsun mukana voi olla myös palautettava vastauskortti.

– Vastauskortissa voidaan kysyä osallistumisen ja erityisruokavalion lisäksi esimerkiksi toivekappaletta tanssilattialle, Sanna vinkkaa.

Hääkutsun teksti: Näin onnistut!

- Pidä teksti yksinkertaisena
- Tarkista oikeinkirjoitus
- Jos pari itse on kutsujina, nimiä ei tarvitse toistaa
- Jos parin vanhemmat osallistuvat juhlien kustannuksiin, on tyylikästä nimetä myös vanhemmat kutsujiksi
- Muista selkeys
- Pidä mahdollinen huumori hyväntuulisena
- Luetuta kutsu ennen lopullista muotoaan vaikka ystävällä
- Vertaile ja etsi kutsuteksti-ideoita verkosta, ja valitse huolella häidenne tyyliin ja teemaan sopiva teksti
- Älä stressaa liikaa! Riittää, että kutsusta löytyvät olennaisimmat asiat ja yhteystiedot lisäkysymyksiä varten.

Teksti Sonja Chauhan
Kuvat Pappery ja Papershop

 

Juttu on aiemmin julkaistu Häät-lehdessä 2/2014

Muokattu: 20.11.2023