Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Miiran ja Valtterin kaksipäiväiset häät Yyterin rantadyyneillä

hääpari rannalla Yyterissä

Kuva milla x markus

Miiran ja Valtterin kaksipäiväiset häät vietettiin rantadyynien kätköissä. Pari halusi päästä mahdollisimman helpolla valitessaan hääviikonlopun hotellissa.

Me myös ajattelimme, että hääviikonloppu Yyterin, jopa maailman­kuuluisalla rannalla, on vieraillemme kiva irtiotto arjesta, Miira kertoo.

Jos hääsuunnittelun joku osaa ottaa rennosti, niin Miira ja Valtteri. He halusivat kaiken sujuvan rennosti ilman stressiä ja ahdistusta. Tämän lisäksi ehdoton vaatimus häille oli se, että juhla olisi kaksipäiväinen. Siksi hotellihäät olivat itsestäänselvä valinta.

– Muutama vuosi sitten olimme ystäviemme kaksipäiväisissä häissä kokemassa, miten hienoa se voikaan olla. Päätimme heti, että meillekin tulee muuten kaksipäiväiset häät! Kahdessa päivässä on paljon enemmän liikkumavaraa viettää kivoja hetkiä ystävien ja sukulaisten kanssa verrattuna yhden päivän kestävään juhlaan, Miira kertoo. 

miira ja valtteri kaasot ja bstmanit ryhmäkuva

Kuva milla x markus

Vuosi riittää hyvin

Ihan kauhean ajoissa pari ei ollut suunnitelmineen liikenteessä. Tasan vuosi ennen vihkimistä alettiin haarukoida juhlapaikkaa. Yyterin Virkistyshotelli Porissa oli tuttu paikka paikallisille ja myös siksi, että yrityksessä on mukana parin tuttuja. Valinnan teki helpoksi sekin, että yhdessä paikassa sai järjestettyä vihkimisen, hääjuhlan ja seuraavan päivän grillibileet.

– Hotellin henkilökunta järjesti melkeinpä kaiken alusta loppuun, me vain nautimme. Pöydät katoin kaasojeni ja muutaman ystäväni kanssa, sillä niistä olimme vähän tarkempia. Myös jälkkäribuffetti tuli talon ulkopuolelta. Muutoin emme huolehtineet mistään ylimääräisestä. 

miira ja valtteri suudelma vihkimisen jälkeen

Kuva milla x markus

Sikareita ja golfpalloja

Kuten koko hääjuhla, myös suunnittelut sujuivat turhia kiristelemättä. Rento illallinen läheisimmille kuvaa hyvin upean biitsin äärellä vietettyä rakkausjuhlaa. Siksi virallista ohjelmaa ei juurikaan ollut ja kaikki päättyi bileisiin hotellin yökerhossa.

– Meillä oli livemusiikkia, muutama puhe, kenkäleikki ja kimpunheitto. ­Miehille Valtteri heitti golfpalloja ja sikareita, sillä Miiralla ei ollut sukkanauhaa. Lisänä oli vielä ohjelmaan pöytäkohtaisesti Miira ja Valtteri -tietovisa.

Menu oli herkullisen yksityiskohtainen Aasian makupaletilla sävytettynä. Hääpari on reissannut Aasiassa yksin ja yhdessä paljon, joten rakkaus kulttuuriin haluttiin myös ruokaan mukaan. Alku- ja pä­äruoat tuotiin pöytiin tarjoiltuina ja jälkkäri oli buffetmuodossa.

Hemmetin siisti mekko

Morsian löysi mekkonsa melko vähällä vaivalla. Hän kävi kahdessa paikassa, joista ensimmäinen jo tuotti tulosta.

– Olin avoin puvun suhteen, enkä tiennyt haluamastani mekosta muuta kuin mallin. Minulle ei tullut mitään maagista liikuttavaa this is the one -fiilistä. Totesin ystävieni kanssa vain että wau, onpas hemmetin siisti mekko, täytyy varmaan valita tämä! Todettiin myös yhdessä, että niinpä vain mekko sopi täydellisesti rantamiljööseen.

Valtterillakin oli huoletonta, sillä mies päätti heti pukeutuvansa smokkiin.

– Teettämistä en edes harkinnut vaan menin suoraan pukuvuokraamoon. Kengät minulla oli jo entuudestaan, joten mallasin vaatteet niihin sopiviksi.

Miisa ja Valtteri hääpari poseeraa

Kuva milla x markus

Pakko saada!

Valtteri ja Miira miettivät mitä olisivat tehneet toisin nyt, kun häistä on tovi aikaa. Vain yksi asia nousee mieleen valokuvaukseen liittyen.

– Olisimmepa huomanneet varata myös toiseksi päiväksi ammattikuvaajat. Nyt meillä on vain vieraiden ottamia kuvia muistoina tuosta päivästä, Miira harmittelee.

Muutoin valokuvaus saneli häitä alusta lähtien, sillä pariskunta halusi ehdottomasti Millan ja Markuksen ikuistamaan juhlansa.

– Meille oli alusta asti selvää, että millään muulla ei ole väliä kuin sillä, että saamme Millan ja Markuksen kuvaamaan. Olemme olleet monissa häissä vieraina, joissa he ovat olleet kuvaamassa, ja heidän ottamien upeiden kuvien ja ideoiden lisäksi he ovat ihan mahtavia ja iloisia tyyppejä, eli emme edes harkinneet muita.  

Yhdessä tilaa myös itsenäisyydelle

Miira ja Valtteri juttelevat suhteestaan ja kertovat, että kaikkea mahtuu heidän elämäänsä ja nykyään avioliittoon.

– Ennen kaikkea suhteemme on välittävä, eloisa ja hauska. Meillä on kivaa toistemme kanssa. Tapaamme sanoa ihan oikeasti, että olemme toistemme parhaat ystävät, Miira mainitsee.

– Mutta olemme molemmat myös aika itsenäisiä. Vaikka olemme yhdessä, saamme itsellemme myös tilaa, vapautta ja rohkeutta tehdä asioita yksinkin, Valtteri jatkaa.

Kymmeneen vuoteen mahtuu vaikeitakin aikoja. Kaikkeen on aina toiminut omien ajatusten pukeminen sanoiksi ja eteenpäin katsova asenne.

– Me emme kumpikaan tykkää riidellä, joten aika harvoin sellaista tapahtuu. Omat mielipiteet sanotaan kyllä sitäkin herkemmin toisillemme ja monesti saatetaan kyllä olla eri mieltä asioista.

Arvostus on molemminpuolista, ja siinä taitaakin piillä tämän parin avain tasapainoiseen elämään. Toista hemmotellaan arjen keskellä aamupalalla tai jalkahieronnalla. Silloin tällöin, mutta kuitenkin säännöllisesti kahdenkeskistä aikaa vietetään esimerkiksi illallisella tai kylpylässä. Yhtä tärkeää on myös viettää aikaa ystävien kanssa.

Miira ja Valtteri viikonloppuhäät kukkia maljakoissa pöydällä

Kuva milla x markus

Miljöö saneli somistuksesta paljon. Boheemi, tyylikäs ja yksinkertainen oli linja, jolle lähdettiin. Juhlatilassa käytettiin paljon heinää ja kuivattua palmunlehteä. Ajatus somisteiden uudelleen käyttämisestä sopi myös luonnonläheiseen teemaan hienosti.

Miiran ja Valterin hääviikonlopun aikataulu

Perjantai
15.00 Cocktailtilaisuus hotellin 7.  kerroksessa 
16.00 Vihkiminen hotellin 7. kerroksessa 
16.30 Hääjuhla ja dinner hotellin alakerrassa  
22.00 Jatkot hotellin yökerhossa 
 
Lauantai 
10.00 Yhteinen aamiainen yöpyjien kesken  
12.00 Padelia ja saunomista hotellilla  
16.00 Grillibileet hotellin 7. kerroksessa 

Miira ja Valtteri hääpari halaa metsän reunassa

Kuva milla x markus

Miira & Valtteri

Vihkiminen ja juhlat Virkistyshotelli Yyterissä Porissa
Miira, 28, on ekonomi ja Valtteri, 29, toimii yrittäjänä.

Tyylin avaimet

MIIRA 
Hääpuku Chic Nostalgia, Vieno
Kengät Jimmy Choo  
Sormus Oona Armia Jewelry
Rannekoru Swarowski  
Korvikset Citymarket 
Hiukset Eveliina Halme  
Meikki Anna-Kaisa Laiho  
Hääkimppu Kukkakauppa Kukkii
 
VALTTERI 
Smokki vuokrattu Porin Juhlava
Kengät Christian Louboutin  
Sormus Kohinoor, Kultakeskus
Viehe Kukkakauppa Kukkii  
 
Paperituotteet Kauniit Kortit
Kyltit Tahdon
Tervetuloa- ja istuma­paikkakyltti Tahdon
Bändi PYT Band 
Laulaja Julia Lövdahl 
 
Budjetti noin 28 000 e 

valokuvaajat Markus ja Milla milla x markus yrityksestä

Kuva milla x markus

Valokuvaajan silmin: Potretteja auringonlaskussa

”Näitä lämpimän elokuun ikimuistoisia häitä on suuri ilo muistella. Mielettömät Miira ja Valtteri vieraineen loivat ihanan rennon tunnelman, ja Yyteri tarjosi kerrassaan upeat puitteet hääjuhlalle.

Päivästä kuvattiin dokumentaariset kuvat ja tehtiin myös video.

Aamu alkoi valmistautumisten kuvaamisella. First look- ja potrettikuvaukset toteutettiin Yyterin miljöössä. Vihkiminen oli toteutettu kivasti ulkona hotellin kattoterassilla. Illalla ennen auringonlaskua suuntasimme vielä hiekkarannalle kuvaamaan potretteja. Pari oli mahtavalla asenteella mukana kuvauksessa ja saimme upeita otoksia.” 
 
Milla x Markus
Instagram @millaxmarkus

Lue Häät.fistä lisää

Kun yksi hääpäivä ei riitä! Lue Häät.fistä Rian ja Tonin monipäiväisistä hääjuhlista. Lue Häät.fistä >>

Jonin ja Harrin talvissa häissä juhlittiin koko viikonloppu. Silloin laskettiin myös pulkkamäkeä ja jahdattiin revontulia. Lue Häät.fistä >>

 

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Milla x Markus

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2022.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 3.8.2023