Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Luksushäät tyylikkäällä tavalla Portugalissa

hääpari Linda ja Emil häät Portugalissa

Kuva Maria Imaginária

Linda & Emil

Pousada Mosteiro de Amares, Amares, Portugal 
Noin 110 henkilöä
Hääbudjetti 65 000 €

– Olimme myös valmiita maksamaan vaivattomuudesta, jotta hääjärjestelyt sujuisivat jouhevasti, Linda kertoo.

 

Lindan ja Emilin häitä vietettiin Portugalissa, tunnelmallisessa Amaresin kylässä, joka huokui vuosisatojen historiaa. Juhlapaikkana toimi näyttävä, aikoinaan munkkiluostarina palvellut hotelli.

— Halusimme järjestää isot juhlat ulkomailla. Meillä ei kummallakaan ollut minkäänlaista ennakkokäsitystä, että mitä häät tulisivat maksamaan, joten lähdimme suunnitteluun avoimin mielin.

Linda oli alkuvaiheessa laskeskellut, että kotimaan häät kustantaisivat noin 20 000 euroa.

— Oletin, että ulkomailla järjestetyt juhlat maksaisivat enemmän, tuleehan logistiikasta ja liikkumisesta lisäkuluja. Ja suurin osa palveluista ostetaan valmiina sen sijaan, että tekisimme enemmän itse. Raha ei kuitenkaan ollut meille se päätöksenteon tärkein kriteeri. Halusimme satsata häihin. Olimme myös valmiita maksamaan vaivattomuudesta, jotta hääjärjestelyt sujuisivat jouhevasti. 

Linda ja Emil häät Portugalissa

Kuva Maria Imaginária

Viihtyvyys tärkeintä

Suunnittelujen edetessä Linda ja Emil päättivät palkata avukseen kaksi portugalilaista hääkoordinaattoria, jotka pystyivät neuvottelemaan hinnoista ja sopimaan käytännön asioista paikallisten palveluntarjoajien kanssa.

— Koska meillä ei ollut tarkkaa budjettia, sovimme, että koordinaattorit lähettäisivät meille aina vaihtoehdot hintoineen hyväksyttäväksi. Monessa tilanteessa päädyimme siihen, että emme halua pihistellä, vaan valita sen tarjouksen, joka tuntui meille parhaalta.

Vieraat maksoivat omat lentonsa ja majoituksensa, joten Lindalle ja Emilille oli ensisijaisen tärkeää, että juhlapäivänä kaikki viihtyisivät mahdollisimman hyvin.

—  Panostimme live-bändiin, maksuttomaan baariin sekä järjestämällä vieraille bussikuljetukset juhlapaikalle ja pois. Emme itse ole kulinaristeja, ja olisimme olleet valmiit pihistämään ruoasta, mutta halusimme hemmotella vieraitamme. Syötävää oli kuitenkin aivan liikaa, yöpalan olisi voinut hyvin jättää pois näin jälkikäteen ajatellen.

Maaginen juhlatunnelma luotiin kukilla, koristeilla ja valoilla, jotka oli hankittu tai vuokrattu paikallisilta toimijoilta. Hääkoordinaattorit olivat mukana myös itse juhlapäivänä. 
 

Linda ja Emil häät Portugalissa

Kuva Maria Imaginária

Tärkeimmät tekijät kulkevat ilman hintalappua

Hääpari suosittelee alustavan budjetin laatimista ja siihen sitoutumista. Jos ylärajaa ei ole, budjetti venyy helposti valintoja tehdessä.

— Välillä hävettää sanoa muille, että käytimme niin paljon rahaa juhliin, mutta ei meitä kyllä kaduta! Pitää kehdata panostaa, eikös naimisiin mennä vain kerran elämässä, Linda kannustaa.

—  Kun tekee valintoja, kannattaa olla rehellinen itselleen ja omille toiveilleen, jotta pystyy seisomaan päätösten takana. Ja täytyy muistaa, että kaikkea ei tarvitse tai pidäkään saada, tärkeimmät tekijät ovat ilmaisia budjetista riippumatta. 

Linda ja Emil häät Portugalissa

Kuva Maria Imaginária

Hääbudjetti 65 000 €, budjettiin sisältyi:

 • Kaksi hääkoordinaattoria 
 • Juhlapaikka 
 • Hääparin lennot ja majoitus 
 • Tilausbussit 
 • Cocktail-tilaisuus, illallinen, yöpala, maksuton baari 
 • Bändi, tekniikka, valot 
 • Kutsut, paperituotteet, koristeet, kukitukset, kalustevuokrat 
 • Valokuvaaja
 • Häätatuoinnit
 • Hääparin puvut ja asusteet 
 • Meikit ja kampaukset morsiamelle ja kaasoille 
 • Morsiuskimppu, rannekukat, vieheet 

 

Lue koko 3 x eri budjetin häät -juttusarja Häät.fistä

Juttu sarjassa pääset Lindan ja Emilin hääjuhlien lisäksi  kurkkaamaan kahden eri budjetin häihin. Lue myös niistä parin kokemukset ja vinkit häiden suunnitteluun.

Aada & Bertwin järjesti 70 henkilölle hääjuhlat 13 000 €:lla. Lue täältä

Nooran & Kallen häitä juhli noin 40 henkilöä, hääbudjetin ollessa 6 600 € Lue täältä

Teksti Mia Makkonen
Kuvat Maria Imaginária 

Lue lisää häiden raha-asioita Häät.fissä

Apua oman hääbudjetin laadintaan saat Häät.fin Hääpolulta, jossa voit luoda henkilökohtaisen budjettilaskurin

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2022.

 

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 30.4.2024