Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kun yksi päivä häiden juhlintaa ei riitä – viikonloppuhäät varmistaa että hauskuus ei lopu kesken

häätiimi poistuu vihkikirkosta

Kuva NorthernAction

Ensimmäisen päivän juhlat ja lookit olivat perinteitä kunnioittavia; valkoista pitsiä ja henkäyksenohut huntu Suomenlinnan arvokkuutta huokuvissa juhlapuitteissa.

Kun Rian ja Tonin hääjärjestelyt käynnistyivät, kaaso ehdotti kaksia juhlia peräkkäisinä päivinä. Tanssia, juhlia ja iloista tunnelmaa rakastavalle 
morsiamelle juhla-ajan tuplaaminen oli loistoajatus!

Monen päivän häät ovat Suomessa yleistymässä, jotta hauskuus ei loppuisi kesken. Etkot ja jatkot auttavat kun häät järjestetään vaikkapa ulkomailla vieraassa kohteessa, tai häävieraita saapuu kaukaa ja yhteinen aika ennen ja jälkeen häiden on erityisen tervetullutta.

Kahden päivän häät tarjosivat Rialle ja Tonille mahdollisuuden toteuttaa kahdet erilaiset juhlat. He halusivat, että ensin juhlitaan perinteisin menoin ja sitten heitetään korkkarit kattoon.

Perjantain ohjelmassa oli vihkiminen ja juhlinta suvun ja ystävien kesken, valkoinen pitsiunelma ja häätanssit. Lauantaina taas kuplivaa tunnelmointia puistossa ystävien kesken ja rennot bilejatkot baarissa, ilman lapsia.

– Pohdimme, onko perjantain hääjuhla vieraillemme ongelma, mutta kukaan kutsutuista ei jäänyt sen vuoksi pois, Ria muistelee.

Laahusunelmasta bilemekkoon

Kutsuissa kahden päivän juhlista ei mainittu, vaan kakkospäivän juhliin kutsuttiin Facebookissa.

– Halusimme mukaan vain ystävämme, mutta lopulta perjantaina kutsua jaettiin kaikille.

Sukulaiset kokivat kuitenkin paremmaksi jäädä pois ja ”antaa nuorten jatkaa juhlaa”. Facebookissa kerrottiin myös kakkospäivän pukukoodi; smart casual.

– Halusin tilaisuudesta juhlavan, mutta ilman huolta puvustani. Pukeuduin silloinkin valkoiseen, mutta mekkoni oli puistoon ja bilettämiseen sopivampi, ei laahusunelma.

Rialle kahden päivän hääjuhlinta oli morsiamena huikea kokemus. Molempina päivinä sai pukeutua eri asuihin ja viettää unohtumattomia hetkiä sukulaisten ja ystävien kanssa. Lauantaina juhlittiin hyvin rennosti ja hetkeen tarttuen. Morsiamen yllätysryöstön myötä Ria pääsi laulamaan karaokea ja Toni kikkailemaan jalkapallolla - molemmat lempipuuhiinsa.

Karaokea ja jalkapalloa

Kakkospäivään suunniteltiin vain rentoa oleilua, kuplivaa ja mukavaa jutustelua, ei varsinaisia ohjelmanumeroita. Ria kuitenkin yllätettiin morsiamenryöstöllä.

– Se kruunasi illan ja pääsin laulamaan karaokea samalla kun Toni ansaitsi lunnasrahoja jalkapallokikkailuilla.

Lauantai venyi lopulta aamuyön tunteihin, ja kolmantena päivänä pariskunta heräsi väsyneenä, mutta onnellisena.

– Mitä tekisin toisin? En kyllä mitään, juhlamme olivat täydelliset, Ria huokaa.

Kahden päivän häät olivat unohtumaton Riale ja Tonille kokemus, jota pari suosittelee ihan kaikille. Ensimmäisen päivän juhlassa mukana olivat niin ystävät kuin sukulaiset ja perhe, lapsia unohtamatta. Kakkospäivänä taas juhlittiin kaveriporukalla, ilman lapsia.

Rian ja Tonin vinkit tuplajuhliin

Mieti budjettia


”Kakkospäivään saa uppoamaan rahaa, mutta sen voi tehdä myös lähes kuluitta. Valitsimme kakkospäivän juhlatilaksi baarin, johon saimme tuoda omat ruoat. Juhlat juhlittiin omakustanteisina puistojuomia lukuun ottamatta ja nekin olivat ensimmäiseltä päivältä yli jääneitä.”

Hanki apujoukkoja


”Saimme apua juomien kuskaamiseen ensimmäisestä juhlapaikasta toiseen ja äitimme valmistivat ja toivat pizzaa kakkospäivän juhliin.”

Muista rentoutua


”Vietimme hotellissa molemmat hääyöt. Kakkospäivän aamuna väsytti, mutta rentoilimme hotellissa aamupäivän ja pian olimme taas valmiita juhlimaan.”

Logistiikka


”Oma automme toimi tukikohtana kakkospäivänä. Juomat lastattiin autoon ja se siirrettiin myöhemmin lähelle illan juhlatilaa. Tärkeimmät tavarat säilyivät näppärästi siellä, ja haimme auton seuraavana aamuna.”

 
Teksti Sonja Chauhan
Kuvat NorthernAction


Monipäiväiset häät ovat nouseva trendi. Lue Häät.fistä lisää

Miira ja Valtteri halusivat myös kaksipäiväiset häät. Niitä vietettiin Yyterin rantadyyneillä. Lue Häät.fistä >>

Jonin ja Harrin talvissa häissä juhlittiin koko viikonloppu. Silloin laskettiin myös pulkkamäkeä ja jahdattiin revontulia. Lue Häät.fistä >>

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2022.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 3.8.2023