Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Meidän oloiset häät – persoonalliset häät syntyvät hääparin näköisistä hääideoista

Häissä toivotaan usein olevan ihania, hääparin itsensä näköisiä hääideoita, ohjelmanumeroita ja yksityiskohtia. Monet häitään suunnittelevat hääparit viihtyvätkin Pinterestissä etsimässä niitä huikea kauniita ja persoonallisen tunnelman luovia ideoita hääjuhlaansa.

Lue tästä lisää ideoita wow-elementteihin ja pieniin yksityiskohtiin, jotka tekevät juhlapäivästänne unohtumattoman. Morsiamet vinkkasivat, mitkä valinnat tekevät heidän häistään oman tuntuiset ja parin näköiset. Poimi vinkit talteen, ja ideoi niiden pohjalta persoonallisia yksityiskohtia teidänkin juhliinne.

hääkakku pingviini hääkakkukoriste

Kuva Stelios Kirtselis

”Meidän häistä teki juuri meidän näköiset muun muassa epäperinteiset hääkakunkoristeet. Valitsimme kakkukoristeiksi Puine-yrityksen tekemät koivuvaneriset pingviinit. Tämä idea juonsi juurensa aivan suhteemme alkutaipaleelle: tapasimme nimittäin kansainvälisen pingviinipäivän tienoilla! Pingviinit koristavat kotiamme myös häiden jälkeen, ja otimme häämatkallamme pingviinitatuoinnit molemmille muistoksi häistä ja häämatkastamme.”

Sonja @matchista_morsian

”Juhannushäitämme tanssitaan meille tärkeässä paikassa Tampereella saunaravintola Kuuman puupintoja hehkuvassa juhlatilassa veden äärellä, läheisten ympäröimänä hyvän ruuan ja juoman parissa. Tila itsessään huokuu meidän oloista tunnelmaa, ja tähän sopii loistavasti rennompi mutta silti tyylikäs pukeutumisetiketti niin morsiusparin kuin vieraiden osalta. Morsiamen ’casual chic’ -tyyliä jäljittelevän puvun suunnittelee ja toteuttaa taitava häävieras.”

Nora @kuumathaat

”Tuleva aviomieheni on ortodoksi, joten hänen puoleltaan saimme ainutlaatuisen tilaisuuden mennä naimisiin ortodoksisin perintein kruunujen ja tuohuksien kera. Meidät vihitään syksyllä upeassa Uspenskin katedraalissa Helsingissä. Kuten minulle, suurimmalle osasta vieraista ortodoksinen vihkiminen on uusi tuttavuus, joten jaamme ennen vihkimistä kirkko-ohjelman, josta vieraiden on helpompi seurata vihkimistä.” 

Jenna @bybridezilla

morsian ja kaasot rusettiteema

Kuva Otto Virtanen

”Meidän häissä tuotiin persoonallisuutta esiin pukeutumisessa: Aatulla oli päällään komea sotilasjuhlapuku koppalakilla ja minulla itsetekemäni rusettihuntu. Rusettiteema jatkui myös koko häätiimillä. Pidimme myös sukunimiseremonia-puheen tekemällä tyylimme mukaisesti sanaväännöksiä sukunimistämme.” 

Elli @haahunnunalla

”Meidän häissä erityinen yksityiskohta oli seremoniamestarin sauva. Santeri on teekkari, ja heillä on akateemisissa pöytäjuhlissa seremoniamestari sauvansa kera. Sauvalla isketään maahan huomiopyynnön merkiksi, sen kärjessä on myös piilokuppi, johon seremoniamestarille tarjotaan juotavaa hänen antaessaan iskumerkkiä. Tämä herätti huvitusta vanhemmissa sukulaisissa ja ei-teekkareissa ja kevensi juhlan tunnelmaa alusta alkaen.” 

Iida @morsianveitsenteralla

kaakaon kaataminen mukiin

Kuva Maddi Bazzocco / Unsplash

"Meillä oli häissä kaakaobuffa! Vieraat saivat halutessaan terästää kaakaonsa ja koristella sen kermavaahdolla, suklaakastikkeella, minivaahtokarkeilla ja strösselillä. Kuumaa juomaa varten olimme vuokranneet tilavat Piilopaikka-mukit. Kaakao lämmitti kivasti illan viiletessä.” 

Iia @vinostivihille

"Me sulhasen kanssa rakastamme pienpanimo-oluita, ja niistä on tullut yhteinen harrastus! Siksi on tärkeää, että hääjuomissa on mukana kotimaisten pienpanimoiden tuotteita. Vuokraamme hanalaitteet ja tilaamme olutgegejä paikkakuntamme omalta panimolta. Muille oluen ystäville vinkkaan, että monelta pienpanimolta voi tilata oluita omalla etiketillä tai jopa teettää ihan oman hääoluen."

Hanna @haapaivakirjat
 

”Meidän häissä tulee näkymään meidän positiivinen ja rento elämäntyyli raikkaiden värien, rennon ruuan sekä perinnevapaan tyylin kautta. Meidän häävalssimme tulee olemaan myös aika moderni, mutta siitä en paljasta vielä enempää.”

Joanna @isaidyesandnowwhat

Emmin ja Mikon häät sukunimiseremonia

Kuva Jetro Stavén Photography

”Meidän näköistä ja persoonallista oli itse ideoimani sukunimenluovutusseremonia, joka oli mieletön hitti häissä! Entisestä sukunimestäni luopuminen tuntui haikealta, vaikka halusinkin ottaa puolisoni sukunimen. Hääjuhlassa keräännyimme kaikki ulos: vieraat kujamuodostelmaan, minä ja puolisoni kujan perälle. Enoni kertoi Aihos-sukunimestä faktoja menneiltä ajoilta, jonka jälkeen kauniin kappaleen soidessa äitini käveli kujan toisesta päästä luokseni kädessään ilmapallo, jossa luki Aihos. Seisoimme hetken äitini kanssa vastakkain ilmapallo käsissämme, kunnes vapautimme sen taivaalle.”

Emmi @emskipihla

”Rakastan ompelemista ja teen yleensä aina juhliin itselleni uuden asun. Tuntuu siis luontevalta, että myös hääpuvussa nähdään kädenjälkeäni. Satuin löytämään hyvin istuvan valmispuvun, joten en tee pukua alusta asti, vaan teen siihen muutoksia ja lisäyksiä, jotta siitä tulee omanlainen. En aio vaihtaa pukua illan aikana, mutta lookeja tulee silti olemaan useampi kuin yksi. Lopputuloksen julkistan heti häiden jälkeen syyskuussa.” 

Sonja @mrsmork2023

Hääpaikka kävelymatkan päässä juhlapaikalta

”Häämme koostuvat kolmesta juhlasta: etkoista, häistä ja jatkoista. Etkot vietämme kotimme puutarhassa kihlajaistemme tyyliin, ja niihin osallistuvat ystävämme sekä muutamat sukulaiset. Hääjuhlapaikalle Lillaniin mahtuu vain 40 ihmistä, joten hääpäivä on varattu kaikkein läheisimmille. Persoonallisena lisänä kävelemme vihkikirkon pihalta suoraan alkumaljat kädessä hääjuhlapaikalle kauniissa kulkueessa. Jatkoilla puolestaan haluamme kiittää häätiimiä vuoden työpanoksesta, ja kokoontua viimeisen kerran juhlistamaan avioliittoamme sekä ystävyyttämme.”

Melissa @haammeblogi

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2023.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 12.4.2024