Janette askarteli häihin huikean pusukujan suodatinpaperista

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Janette askarteli häihin huikean pusukujan suodatinpaperista

Näppäräsorminen morsian Janette keksi askarrella näyttäviä nauhakoristeita maalaistalon pihapiirissä vietettyihin kesähäihinsä. Materiaalina oli roppakaupalla luovuutta ja noin 7000 valkoista suodatinpaperia! Näyttävin kokonaisuus oli ”pusukuja”.

Pusukuja suodatinpaperista / diy-ohje Janette Turkki

– Vaikka tämän tilakoristeen tekemiseen meni aikaa kuukausia, se oli sen arvoinen! Olen lopputulokseen tosi tyytyväinen – pusukuja oli niin kaunis. Vieraat kuvasivat itseään ja toisiaan tässä tosi paljon, Janette kertoo.

 


Janetten diy-ohje pusukujan askartelemiseen

  1. Käännä suodatinpaperi, rutista ryppyiseksi, avaa se uudestaan.
  2. Dippaa suodatinpaperipussi vaaleanpunaiseen vesivärilitkuun. Tavoitteena on hieman liukuvärjätyn näköinen jälki.
  3. Halutessasi voit värjätä paperit jo ennen ryttäilyä, tällöin ne täytyy myös kuivattaa ennen ryttäilyä.
  4. Leikkaa sopivan mittaisia esim. juuttinarupätkiä, kiinnitä suodatinpapereita niihin noin 5-10 cm välein nitojalla. Käytin yhteen naruun noin 30 suodatinpaperia.
  5. Kiinnitä runkovaijerit sinne minne tahdot tehdä kujan. Valitse vahva naru ja viritä se aika tiukalle, koska koristenarut painavat jonkin verran.
  6. Kiinnitä naruja noin kämmenen leveyden välein molemmille puolille. Kujan kattoon koristenauhoja ripustettiin viimeisenä tarkoituksella hieman miten sattuu ja harvemmin.
  7. Kokeilemalla löydät varmasti oman tyylisi koristeen tekemiseen nopeasti!
  8. Koska koristenauhoja on lähes pakko tehdä pikku hiljaa, näiden tarvitset niiden varastointiin paljon tilaa! Itse laitoin valmiita naruja ihan vaan muovikasseihin odottamaan ja hääpäivää edeltävänä päivänä ne otettiin ulos pusseista ja ripustettiin. Osaa mytyistä jouduttiin myös availemaan uudestaan, koska ne olivat menneet lyttyyn säilytyksessä. 

Idea ja diy-ohjeet Janette Turkki, kuvat Janetten hääkuvakansiosta


 

Muokattu: 11.4.2024