Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Itselle sopiva hääbudjetti huolella suunnitellen

Aada ja Bertwin Itselle sopivalla hääbudjetilla

Kuva Annika Niemi

Aada & Bertwin

Karllundin Kivinavetta, Toijala 
70 henkilöä
13 000 €

– Juhlista jää voimakkaimmin mieleen tunnelma ja kokonaisuus, eivät pienet asiat, Aada summaa.

 

Aadan ja Bertwinin kolmikielisiä syyshäitä juhlittiin maalaisromanttisessa kivinavetassa keskiyön pikkutunneille asti. Hääparilla oli heti alusta asti hyvin samankaltainen ajatus siitä, millaiset häät he haluaisivat.

— Lähdimme liikkeelle 8000 euron budjetilla, mutta huomasimme puolen vuoden sisällä, että se ei tule riittämään. Emme olleet osanneet huomioon häiden lukuisia pieniä kustannuksia, kuten huntua, meikkejä, jääkaapin vuokraa, autonpesua tai hääseurueen kravatteja. Lisäksi löysimme täydellisen juhlapaikan, jonka edessä budjetti jousti. 

Aada ja Bertwin häät

Kuva Annika Niemi

Pienehkö järkytys rahasta

Aada ja Bertwin korottivat hääbudjetin 12 000 euroon, jonka perusteella he tekivät puolentoista vuoden säästösuunnitelman. Ennakointi oli tärkeää, sillä he maksoivat häät itse.

— Olin yllättynyt siitä, kuinka paljon rahaa häihin menee! Bertwinillä oli vielä vähemmän käsitystä siitä, että mitä häät yleensä maksavat. Lopullinen budjetti tuli hänelle vähän järkytyksenä, Aada naurahtaa.

— Rahaa voisi aina käyttää johonkin muuhunkin, mutta emme halunneet muuttaa mitään. Meille oli selvää millaiset häät haluamme. 

Juhlapaikan lisäksi hääpari halusi satsata ruokailuun, juomatarjoiluihin ja valokuvaajaan.

— Hääpukua etsiessä ajattelin ensin, että halvempi olisi hyvä, mutta ihastuin kalliimpaan mekkoon, joten valitsimme sen! 

Aada ja Bertwin häät itselle sopivalla hääbudjetilla

Kuva Annika Niemi

Pihistelyä huomaamatta

Hääpari pihisti kutsuissa ja paperituotteissa tekemällä ne itse. Pöytäkukat tehtiin floristilta tilatuista nipuista sekä ruokakauppojen alennusmyynneistä ostetuilla kukilla. Bertwin rakensi juhliin sisustustikkaat ja puisia laatikoita koristeiksi. Kukkakransseja ja tekokasviköynnöksiä hääpari sai lainaan ystäviensä kuukautta aikaisemmin olleista häistä. Aada muistuttaa, että juhlista jää voimakkaimmin mieleen tunnelma ja kokonaisuus, ei pienet asiat.

— Me halusimme kankaiset lautasliinat, mutta ne olivat hankittuna tai vuokrattuna melko arvokkaita, joten päädyimme paperisiin liinoihin. Kun oli aika tilata liinat, paksummat kertakäyttöliinat olivat loppu, joten jouduimme ostamaan tilalle tavalliset paperiliinat. Aikanaan se harmitti, mutta jälkikäteen sitä ei ole miettinyt laisinkaan. Ja säästimme huimasti!

Säästöä syntyi myös huolellisesta suunnittelusta. Kun isot linjat lyötiin lukkoon aikaisin ja hankinnat tehtiin tarkkaan harkiten, hutiostoja ei juurikaan tullut. 

Aada ja Bertwin häät itselle sopivalla hääbudjetilla

Kuva Annika Niemi

Budjetoi, kartoita, kilpailuta

Palveluntarjoajien kartoitus ja kilpailutus antoi Aadalle ja Bertwinille hyvän näkymän siitä, millaista ja minkä hintaista palvelua on tarjolla.

— Hinnan lisäksi kiinnitimme huomiota kommunikointiin ja kemiaan. Meille oli tärkeää, että kaikki hoituisi sujuvasti, ja että voisimme luottaa palveluun. Hälyttävää oli, jos vastaukset tulivat hitaasti ja olivat puutteellisia. 

Parhaiten mieleen piirtyivät ne ammattilaiset, jotka olivat täysillä mukana toteuttamassa unelmien päivää. Parin muistoihin on painunut aivan erityisen hyvin häiden valokuvaaja, jonka työskentelyä lapset tykkäsivät seurata. Upeat valokuvat olivat jokaisen euron arvoiset.

— Tuntuuhan häiden kokonaisbudjetti isolta summalta rahaa, mutta saimme juuri sellaiset häät kuin halusimme. Vaikka Bertwin on yleensä todella tarkka rahankäytöstä, hänkin on ollut tyytyväinen siihen, että päätimme panostaa.

Aada haluaa rohkaista jokaista hääparia tekemään omannäköiset juhlat juuri sellaisella budjetilla, joka heille sopii.

— Jos se on teidän juttu, siinä ei voi olla mitään väärää!

Lue Häät.fistä myös Aadan vinkkejä hääbudjetin rakentamiseen.

Aada ja Bertwin häät itselle sopivalla budjetilla

Kuva Annika Niemi

Hääbudjetti 13 000 €, budjettiin sisältyi:

  • Juhlapaikka 
  • Hääparin majoitus 
  • Juhlaruokailu pitopalvelulta, karkkibuffet, omat juomat 
  • Kutsut, paperituotteet, vuokrasomisteet ja -valot, itse tehdyt koristeet, kukat 
  • Valokuvaaja 
  • Bändi 
  • Hääparin vihkisormukset 
  • Hääparin puvut ja asusteet, hääseurueen kravatit 
  • Morsiamen kampaus ja kynsihuolto 
  • Morsiuskimppu, rannekukat, vieheet 

Lue koko 3 x eri budjetin häät -juttusarja Häät.fistä

Juttu sarjassa pääset Aadan ja Bertwinin hääjuhlien lisäksi  kurkkaamaan kahden eri budjetin häihin. Ja luet myös niistä parin kokemukset ja vinkit häiden suunnitteluun.

Linda & Emil järjestivät 110 henkilölle hääjuhlat Portugalissa 65 000 €:lla. Lue täältä

Nooran & Kallen häitä juhli noin 40 henkilöä, hääbudjetin ollessa 6 600 € Lue täältä

 

Teksti Mia Makkonen
Kuvat Annika Niemi

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2022.

Lue lisää häiden raha-asioita Häät.fissä

Apua oman hääbudjetin laadintaan saat Häät.fin Hääpolulta, jossa voit luoda henkilökohtaisen budjettilaskurin

Lisää luettavaa häiden raha-asioista Häät.fistä

 

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 6.4.2022