Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häiden suunnitteluopas

Kolme + 1 vinkkiä kuinka vältät hääbudjettikriisit

Hääbudjettikriisi

Häiden suunnittelu ei aina ole helppoa ja pelkkää ruusunpunaisessa ihanuudessa liihottelua. Hääbudjetti ja raha ovat monesti asia, joka aiheutaa häästressiä. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla selviät ainakin pikkuisen pienemmillä kriiseillä.

Suhteuta käytössä olevat varat haaveisiin

Usein ensimmäinen järkytys syntyy kun hääpari alkaa tajuta, kuinka paljon häiden järjestäminen oikeasti maksaa. Jotta haaveet, unelmat ja realismi kohtaisivat, aloittakaa keskustelulla, mikä on häissä kummallekin kaikkein tärkeintä.

– Tehkää molemmat viiden kohdan lista tärkeysjärjestyksessä mikä on tärkeää. Nämä listan asiat muodostavat sitten teidän hääbudjettinne perustan. Lista määrittää mikä on tärkeää ja mikä ihan kiva, jos rahaa jää, neuvoo Sharon Naylor 1001 Ways to Save Money…and Still Have a Dazzling Wedding -kirjan kirjoittaja.

Ja sitten seuraavaksi on mietitään yhdessä, kuinka paljon löytyy säästöjä sekä onko mahdollista kerryttää rahaa säästöön. Ilman raha-asian kunnollista läpi käyntiä, hääbudjetista ei voi tulla realistinen.

Älä jää jumiin Pinterest-suunnitelmiisiPinterest ja muut kuvapalvelut ovat ihania paikkoja, joissa kaikki on kaunista. Kuvatulva aiheuttaa myös helposti ajatuskuvion, jossa tiettyjä asioita haluaa omiin häihinsä, koska häissä kuuluu olla sitä jotain tiettyä.

Muista pysähtyä välillä miettimään, tekeekö vaikkapa tietyt koristeet häihisi tunnelman, jota haette vai tuleeko se oikeasti jostain ihan muusta asiasta. Tai onko vieraslahjat kauniine rasioineen oikeasti pakolliset vai vieraankin mielestä vain ihan kiva turhake. – Uskalla myös kysyä palveluntarjoajiltasi vaihtoehtoja, neuvoo Sharon Naylor.Floristisi auttaa varmasti sinua löytämään satokauden parhaat ja halvimmat kukat niin hääpöydän koristeluun kuin kimppuunkin, ja ruuan suhteen tilanne on varmasti sama, jos muistat tiedustella muita/halvempia vaihtoehtoja. On aivan varmasti kaikkien etu, jos uskallat kertoa toiveesi ja budjettisi avoimesti.

Häävieras on häiden kallein asia

Ruoka ja juomatarjoilut vievät helposti hääbudjetista viidenneksen. Siksi vierasmäärä on yksi merkittävin hääbudjettiin vaikuttavista tekijöistä. Jos huomaat vanhempien suunnalta paineita kutsua häihin kaukaisia sukulaisia, on tärkeää keskustella heidän kanssaan budjetista ja kuinka paljon hääpaikalla on tilaa.

Sharon Naylor neuvoo miettimään sukulaisten ja tuttavapariskuntien kohdalla, voitko kutsua vain ne joiden kanssa olette tekemisissä.

Tee realistinen hääbudjetti

Yllätyksiltä ja kriiseltä välttyy helpoiten kun on rehellinen itselleen, ja laskee oikeasti paljonko rahaa on ja kuinka paljon sitä menee. Hääbudjetti voi tuntua pieneltä, jos laskee vain hääpuvun hinnan ja juhlapaikan tilavuokra, mutta unohtaa laskea mukaan paljonko tarjoomusten raaka-aineet maksoivat itsetehdyssä buffassa tai paljonko kustansivat alelaarista kahmitut käyttämättä jääneet hääkoristeet.

Häät.fin Hääpolku

Hääpolun hääbudjetti-työkalulla lasket helposti kuinka paljon häät maksava, ja seuraat yhdessäpaikassa rahan kulua. Aseta ensin kokonaissumma, jonka haluat varata ja saat sen perustella ehdotuksen kulujen jakamisesta eri osa-alueille. Budjetti-työkalun käyttö on ilmaista, mutta vaatii rekisteröitymistä.

Luo ilmainen Häät.fi-tili heti

Muokattu: 4.6.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Ilmainen ja muokattava häiden muistilista löytyy Häät.fistä

Kun kaipaat häidesi suunnittelun tueksi hääsuunnittelu listaa, muistilistaa tai to do -suunnitelmaa,...

Laske hääbudjetti helposti ja nopeasti Häät.fissä

Häiden rahamenot aiheuttavat usein pään vaivaa, siksipä Häät.fin häiden suunnittelutyökaluissa on il...

Häävieraslistan hallitseminen on yksinkertaista Häät.fissä

Mihin ihmeeseen alan kerätä häiden vieraslistaa? Häät.fissä on vieraslista-työkalu, jonka avulla lu...

Aloita häiden suunnittelu ottamalla maksuttomat häiden suunnittelutyökalut käyttöön

Häät.fin häiden suunnittelutyökalujen avulla suunnittelet onnistuneet häät helposti. Käytössäsi on i...

Häät.fi uudistuu huhtikuussa 2024

Häät.fi on julkaistu uudistuneena! Lisää näppäriä ominaisuuksia häiden suunnitteluun on tulossa pian...

Kuka saa hääkutsun? Mitä tapakouluttaja tästä sanoo

Kutsu hääjuhlaan on usein hyvin odotettua postia. Vieraslistan laatiminen aiheuttaa silti monelle pa...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024