Kolme + 1 vinkkiä kuinka vältät hääbudjettikriisit

Hääbudjettikriisi

Häiden suunnittelu ei aina ole helppoa ja pelkkää ruusunpunaisessa ihanuudessa liihottelua. Hääbudjetti ja raha ovat monesti asia, joka aiheutaa häästressiä. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla selviät ainakin pikkuisen pienemmillä kriiseillä.

Suhteuta käytössä olevat varat haaveisiin

Usein ensimmäinen järkytys syntyy kun hääpari alkaa tajuta, kuinka paljon häiden järjestäminen oikeasti maksaa. Jotta haaveet, unelmat ja realismi kohtaisivat, aloittakaa keskustelulla, mikä on häissä kummallekin kaikkein tärkeintä.

– Tehkää molemmat viiden kohdan lista tärkeysjärjestyksessä mikä on tärkeää. Nämä listan asiat muodostavat sitten teidän hääbudjettinne perustan. Lista määrittää mikä on tärkeää ja mikä ihan kiva, jos rahaa jää, neuvoo Sharon Naylor 1001 Ways to Save Money…and Still Have a Dazzling Wedding -kirjan kirjoittaja.

Ja sitten seuraavaksi on mietitään yhdessä, kuinka paljon löytyy säästöjä sekä onko mahdollista kerryttää rahaa säästöön. Ilman raha-asian kunnollista läpi käyntiä, hääbudjetista ei voi tulla realistinen.

Älä jää jumiin Pinterest-suunnitelmiisiPinterest ja muut kuvapalvelut ovat ihania paikkoja, joissa kaikki on kaunista. Kuvatulva aiheuttaa myös helposti ajatuskuvion, jossa tiettyjä asioita haluaa omiin häihinsä, koska häissä kuuluu olla sitä jotain tiettyä.

Muista pysähtyä välillä miettimään, tekeekö vaikkapa tietyt koristeet häihisi tunnelman, jota haette vai tuleeko se oikeasti jostain ihan muusta asiasta. Tai onko vieraslahjat kauniine rasioineen oikeasti pakolliset vai vieraankin mielestä vain ihan kiva turhake. – Uskalla myös kysyä palveluntarjoajiltasi vaihtoehtoja, neuvoo Sharon Naylor.Floristisi auttaa varmasti sinua löytämään satokauden parhaat ja halvimmat kukat niin hääpöydän koristeluun kuin kimppuunkin, ja ruuan suhteen tilanne on varmasti sama, jos muistat tiedustella muita/halvempia vaihtoehtoja. On aivan varmasti kaikkien etu, jos uskallat kertoa toiveesi ja budjettisi avoimesti.

Häävieras on häiden kallein asia

Ruoka ja juomatarjoilut vievät helposti hääbudjetista viidenneksen. Siksi vierasmäärä on yksi merkittävin hääbudjettiin vaikuttavista tekijöistä. Jos huomaat vanhempien suunnalta paineita kutsua häihin kaukaisia sukulaisia, on tärkeää keskustella heidän kanssaan budjetista ja kuinka paljon hääpaikalla on tilaa.

Sharon Naylor neuvoo miettimään sukulaisten ja tuttavapariskuntien kohdalla, voitko kutsua vain ne joiden kanssa olette tekemisissä.

Tee realistinen hääbudjetti

Yllätyksiltä ja kriiseltä välttyy helpoiten kun on rehellinen itselleen, ja laskee oikeasti paljonko rahaa on ja kuinka paljon sitä menee. Hääbudjetti voi tuntua pieneltä, jos laskee vain hääpuvun hinnan ja juhlapaikan tilavuokra, mutta unohtaa laskea mukaan paljonko tarjoomusten raaka-aineet maksoivat itsetehdyssä buffassa tai paljonko kustansivat alelaarista kahmitut käyttämättä jääneet hääkoristeet.

Häät.fin Hääpolku

Hääpolun hääbudjetti-työkalulla lasket helposti kuinka paljon häät maksava, ja seuraat yhdessäpaikassa rahan kulua. Aseta ensin kokonaissumma, jonka haluat varata ja saat sen perustella ehdotuksen kulujen jakamisesta eri osa-alueille. Budjetti-työkalun käyttö on ilmaista, mutta vaatii rekisteröitymistä.

Luo ilmainen Häät.fi-tili heti

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häiden suunnittelu