Polttaripäivä Turussa täyttää kaikki toiveet

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Polttaripäivä Turussa täyttää kaikki toiveet

Kesän polttarit kannattaa suunnitella hyvissä ajoin ja varata ihanimmat polttariaktiviteetit ja -majoitukset.

Heinäkuun puolessa välissä Häät-blogiyhteisön bloggaajat Hanna (Hääpäiväkirjat), Iida (@morsianveitsenteralla), Satu (Satumaista), Sonja (@matchista_morsian) ja Mia (Kuparimorsian) suuntasivat viettämään yhteistä blogipolttariviikonloppua aurinkoiseen Turkuun. Ohjelmassa oli hauskoja aktiviteetteja, hyvää ruokaa ja majoittuminen uniikissa Hotel Kakolassa. Turussa asuvan Mian salaisena tavoitteena oli myös saada Turussa vierailevat ystävät rakastumaan Turkuun – lue artikkelista, kuinka hän onnistui tehtävässään!

Rentouttavaa rakkausjoogaa

Viikonloppu starttasi Yogannin ja Kukitellen'n yhteisellä polttariworkshopilla, joka järjestettiin Kukitellen-työhuoneella tunnelmallisen Linnanfältin vanhassa tehdasmiljöössä, Lainnon vanhalla kutomolla. Workshop starttasi Yogannin eli Anni Leskisen ohjaamalla rentouttavalla rakkausjoogalla, jonka keskiössä olivat sydämen avaaminen ja syvän hengityksen löytäminen. Korkeakattoinen valoisa sali antoi mahtavat puitteet hiljentymiseen ja oman kehon kuunteluun. Rakkausjoogan aikana ehdittiin niin nauraa kuin hiljentyäkin. Joogaliikkeet olivat myös sopivan rauhallisia ja yksinkertaisia, joten rakkausjooga sopi yhtä hyvin ensikertalaisille kuin enemmänkin jooganneille Sonjalle ja Mialle. Joogatunnin lopuksi Iida, joka kertoi olevansa kroonisesti kankea, totesi joogan auttaneen tehokkaasti myös selkäjumeihin.

Yoganni oli koonnut rakkausjoogan taustalle myös loistavan, teemaan sopivan soittolistan ja bloggaajia ihastutti etenkin loppurentoutuksessa kuultu Kina Granniksen Can’t Help Falling In Love. Joogatunnin kruunasi Yogannin lukema rakkausruno, joka painui kaikkien osallistujien mieleen:

”Onnellinen on se, joka rakastaa. Onnellisempi on se, joka rakkautta saa. Onnellisin on se, joka rakkautta saa siltä, jota rakastaa”

Lue lisää Mian blogista Kuparimorsian >>

Kukkaseppeleet kaunistavat koko porukan

Joogan jälkeen oli vuorossa Kukitellen Elinan ohjaama kukkaseppelepaja, jossa bloggaajat pääsivät loihtimaan itselleen upeat seppeleet. Seppelepajassa pohjana toimivat rautalangasta muotoillut rinkulat, mutta Elina ohjeisti tulevia morsiamia, että kotioloissa pohjana voi hyvin käyttää myös narua tai köyttä. Elinan rauhallisessa opastuksessa oli helppo uppoutua luovaan tekemiseen ja tyhjentää mieli ylimääräisistä ajatuksista.

Polttariaktiviteettina kukkaseppelepaja oli todella monipuolinen: yhteistä, kivaa käsillä tekemistä, jonka päätteeksi jokaisella oli oma, persoonallinen polttariasuste. Seppelepajan aikana oli samalla myös hyvä keskustella häiden kukituksesta ja poimia uusia ideoita häiden kukkatuotteisiin. Pajan lopuksi olikin hauska huomata, miten täsmälleen samoista materiaaleista syntyi viisi täysin erilaista lopputulosta, joista jokainen oli tekijänsä näköinen. Bloggaajat viihtyivätkin seppeleet päässä myöhään yöhön – ja vielä seuraavanakin päivänä!

Kukitellen >>

Vankilan ruoka onkin ihan hyvää, jopa parasta

Viikonlopun majoitus oli kiven sisässä Hotel Kakolassa. Huoneissa porukkaa odottivat tervetuliaisdrinkit! Kakolan Superior-huoneeesta Häät-blogiyhteisö piti ihanan polttariliven, jonka pääset näin jälkikäteenkin katsomaan Instagramista Häät-tililtä (@haatfi).

Ravintola sijaitsee teemaan sopivasti hämärässä ja hieman sokkeloisessa kellaritilassa. Kakolanruusu on Kuparimorsian-Mian mielestä yksi parhaista, ellei jopa paras ravintola Turussa.

– Jos menet tänne, niin valitse listalta Kakolan pidot! Menu tarjoillaan jaettavina annoksina, ja sisältö on asiakkaille yllätys, eli ruoat esitellään vasta niitä tarjoillessa, Mia vinkkaa.

Häät-blogiyhteisön bloggaajat pääsivät myös hotellikierrokselle. Kakola hurmasi palveluillaan ja sillä, että siellä voi järjestää häät alusta asti. Hotel Kakolasta nimittäin löytyy myös ihan oma kirkko! Jykevien pariovien takaa avautuu valoisa, suurilla ikkunoilla varustettu kirkkosali, jonka etuosassa sijaitsee alttari ja takaosassa urkuparvi. Upeita yksityiskohtia olivat myös näyttävät kattokruunut ja kauniit käsinmaalatut ikkunakoristeet. Vieraita kirkkoon mahtuu maksimissaan 180 henkilöä. Kirkkoa voi vuokrata kirkollisiin toimituksiin, kuten vihkimiseen tai kasteeseen sekä erilaisiin juhliin ja kokouksiin.

Lue Hannan vinkit Hotelli Kakolan häihin ja polttareihin täältä >> 

Veneilyä Lånalla – paras tapa viettää päivä Turussa

Turku-viikonloppu ei ollut vielä tässä, vaan vuorossa oli aktiviteetti, jota olin odottanut kuin kuuta nousevaa – nimittäin Låna-sähköveneellä ajelua Aurajoella. Veneily ei vaadi mitään kouluttautumista, sen kun varaat veneen kaveriporukan kanssa ja lähdet kruisailemaan. Aurajoki on Turun sydän, ja mikäs sen parempaa kuin kokea jokitunnelma aalloilta käsin! Veneeseen mahtuu mukavasti kahdeksan henkeä ja radioon saa Bluetooth-yhteydellä omat musiikit soimaan. Lånalla näet kaupunkia ympäristöystävällisellä tavalla. Lånan veneet toimivat sähkömoottoreilla ja niiden käyttö on täysin päästötöntä.

– Oli ihan mahtavaa viimein nähdä hääbloggaajaporukalla. Turku valloitti myös meidät. Aivan ihana kesäkaupunki. Satumaista-blogia pitävä Satu tiivisti tunnelmat viikonlopulta.

Låna Turku >>

Lue enemmän ja katso lisää Häät-blogiyhteisön bloggaajien tunnelmia Turku-viikonlopulta blogeista:

Hääpäiväkirjat

Kuparimorsian

Matchista Morsian

Morsian Veitsenterällä

Satumaista

SISÄLTÄ ON MAINOSSISÄLTÖÄ JA TEHTY KAUPALLISESSA YHTEISTYÖSSÄ HOTELLI KAKOLA, YOGANNI, KUKITELLEN JA LÅNA TURKU -PALVELUIDEN KANSSA

Muokattu: 10.4.2024