Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääparin luottotyypit – isoveli ja suunnannäyttäjä bestmanina

bestmanit ja sulhanen

Kuva Maria Hedengren

Morsian ja sulhanen valitsevat sekä bestmanin että kaason. Valituksi tulevat ovat hääparille läheisiä ihmisiä, kuten hyvä ystävä, sisarus tai serkku ja ihmisiä, joihin hääpari luottaa. Bestmaniksi valituksi tuleminen on kunnia-asia ja se jättää ikimuistoisen jäljen elämänpolulle.

Joonakselle oli täysin selvää valita oma isoveli parhaan miehen rooliin hääjuhlassaan. Valinnallaan hän halusi osoittaa Jannelle, että tämä on pikkuveljen koko luottamuksen ja kunnioituksen arvoinen. Joonakselle oli täysin selvää, että bestmanin rooliin solahtaisi hänen oma isoveljensä Janne.

– Janne on aina ollut läsnä ihan kaikissa elämänvaiheissani ja antanut täyden tukensa. Hän on myös toiminut suunnannäyttäjänä ihan aina minulle. Kaksi ja puoli vuotta ikäeroa veljesten välillä on tarkoittanut sitä, että monet Jannen valinnat elämässä ovat vaikuttaneet myös Joonaksen valintoihin.

– Otin hänestä paljon mallia lapsuudessa ja nuoruudessa. Isoveljen tahto tehdä parhaansa ja saavuttaa asioita ovat piirteitä, joita olen itsekin omaan elämääni mallannut.

Luottotehtävään pyytämisen sulhanen suoritti hyvin perinteiseen suomalaiseen tapaan saunan lauteilla mökkimaisemissa.

– Bestmanina toimiminen oli minulle suuri kunnia ja juurikin luottamuksen osoitus. Lähdin mukaan iloisin ja odottavin mielin.

sulhanen Joonas ja bestman Janne

Kuva Maria Hedengren

Kauniit kiitokset

Polttomerkittyjen nimikoitujen henkseleiden lisäksi Joonas muisti bestmaniaan ja sulhaspoikiaan yhteisellä saunaillalla häitä edeltävänä iltana Salossa Mathildan Marinassa. Seurue vietti laatuaikaa syöden, juoden ja saunoen ja mikä tärkeintä: rentoutuen ennen ikimuistoista päivää.

– Tutustuimme ensimmäistä kertaa koko porukalla paremmin toisiimme. Kävimme myös viimeisen kerran läpi päivän etenemisen ja aikataulun. Tärkeintä oli kuitenkin nauttia hetkestä rentoutuen.

Sopivan rentoa

Juhlapäivä oli Jannen mukaan unohtumaton.

– Häät tosiaan olivat äärimmäisen upeat ja tunnelmalliset. Ohjelma ja päivän kulku oli suunniteltu etukäteen sopivan rennoksi. Tehtävät ja vastuut oli jaettu useammalle henkilölle, joten kaikki sujui jouhevasti omalla painollaan eteenpäin.

sulhanen ja bestman häätyyli

Kuva Maria Hedengren

Sormukset tallella

Tehtäviä oli suunniteltu Jannelle sopivasti, ei liikaa.

– Isoin vastuu taisi olla järjestää unohtumattomat polttarit koko viikonlopuksi, Janne summaa tehtäviää.

– Hääpäivänä koin kunniakkaimpana ja hienoimpana tehtävänä huolehtia sormuksista ja ojentaa ne vihkimisessä hääparille perheiden ja tuttavien edessä.

Muutoin juhlapäivän aikana Jannella oli pieniä asioita, jotka hän hoiti, jotta aikataulu ja ohjelma sujuivat sulavasti eteenpäin. 
 
Isoveljenä Janne on ollut aina läsnä Joonaksen elämässä. Siksi valinta bestmaniksi oli melkeinpä itsestään selvä. Heitä molempia yhdistää intohimo urheiluun ja sitä myötä kilpailuhenkisyys.

Bestmanin look

Hääpari halusi koko seurueelle juhlien teemaan sopivan lookin. Luonnollisen ja rennon teeman ympärille suunniteltiin ruskean ja valkoisen sävyjä yhdistelevä värimaailma. Näin bestmanin ja sulhaspoikien asut näyttäisivät tyylikkäiltä yhdessä. Kaikki saivat itse valita asun osaset toivotun lookin mukaisesti.

Joonas antoi kaikille nimikoidut nahkaiset henkselit tyylin viimeistelyyn. Jannella oli yllään Stockmannilta ostetut Gantin beiget chinohousut ja perinteinen valkoinen kauluspaita. Ruskea nahkavyö ja kengät sopivat hyvin yhteen henkseleiden kanssa. Lookille tuli hintaa noin 350 euroa.

 

Teksti Tanja Hakala

Kuvat Maria Hedengren

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2022.

 

Lue myös muut kaasovinkit Häät.fistä

Kaason muistilista. Lue Häät.fistä >>

Kuinka järjestetään oikeasti hauskat polttarit? Lue Häät.fistä >>

Vinkkejä morsiussaunaa suunnitteleville. Lue Häät.fistä >>

Miten hääpukuun pukeudutaan? Katso videolta nyöritysohjeet Häät.fistä >>

Miten hääpuku napitetaan? Katso videolta pukeutumisohjeet Häät.fistä >>

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 9.4.2024