Huomioi ainakin nämä asiat kun järjestät polttareita

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Vinkit kaasolle ja muille polttarijärjestäjille – huomioikaa ainakin nämä asiat

polttariseurue morsian ja kaasot

Kuva Zoriana Stakhniv / Unsplash.com

Osalle morsiamista polttarit ovat yhtä tärkeä traditio kuin itse häät, osalle taas yhdentekevää tai jopa pelottavaa. Kaikki eivät halua polttareita. Pahinpelko polttareista voi olla se, että morsian viedään jonnekin ja hänet laitetaan nolaamaan itsensä.

Polttareissa on tapana nykyään hakea yhteisiä elämyksiä, hyvää oloa ja vaalia ystävyyttä. Morsiamia morsiussaunotetaan, syötetään hyvin, viedään seikkailemaan pakohuoneisiin, keilaamaan ja vaikka seinäkiipeilemää yhdessä.

Suurin vastuu onnistuneista polttareista on kaasoilla ja muilla polttareiden järjestäjillä. Jos polttareita ei suunnitella polttarisankarille, juhlat todennäköisesti epäonnistuvat. On myös muutama käytännönasia, joiden huomiottta jättäminen aika varmasti pilaa kaikkien polttarimielen.

Näillä vinkeillä onnnistut järjestämään mukavat polttarit koko porukalle

  1. Mieti polttareiden budjetti tarkkaan heti alusta lähtien! Selvitä myös paljonko osallistujat ovat valmiita maksamaan.  2. Aikatauluta polttaripäivään riittävän usein ruokaa. Ruokailut on varattava etukäteen ja varmistettava ettei tunnelman pilaava nälkä yllätä morsianta ja polttariseuruetta.

  3. Mieti kuljetukset. Millä siirrytään paikasta toiseen? Onhan kaikilla lippu julkisiinkulkuvälineisiin? Tai onko isommalle porukalle kyyti varattu?

  4. Suunnittele koko polttaripäivä alusta loppuun asti! Viimeisen bilepaikan päättäminen vasta illan päätteeksi saattaa tuntua rennolta ajatukselta, mutta käytännössä puolet polttariporukasta tipahtaa pois tai porukka jakaantuu.

  5. Tutustuta polttariporukka toisiinsa! Polttareissa voi olla toisilleen täysin tuntemattomia morsiamen ystäviä. Nopeuta heidän tutustumista toisiinsa miettimällä valmiiksi, jokin yksinkertainen tapa tutustua. Pyydä vaikka kaikkia osallistujia miettimään etukäteen, mistä he tuntevat polttarisankarin ja kuinka tutustuivat. Tällainen kierros rentouttaa tunnelmaa.  Voit myös vaikka pyytää kaikki jakamaan yhteisen muiston morsiamen kanssa.

Tässä muutama kuvaidea polttariohjelmaan

Polttariohjelma voi olla ohjattua tekemstä, vapaanpaa oleilua tai niiden yhdistelmä. Tärkeintä on miettiä tekemistä, johon kaikki uskaltavat heittäytyä mukaan ilman pelkoa itsensä nolaamisesta.

KATSO KUVAT SUUREMPINA JA KUVATIEDOT KUVIA KLIKKAAMALLA

Lue myös nämä artikkelit Häät.fistä!

Vinkkejä morsiussaunaa suunnitteleville >>

Morsiussaunaperinteitä polttareihin >>

Maailmalla pareja valmistellaan avioliittoon itkulla ja särkemällä lautasia >>

Ruusuja ja mansikoita polttaripäivään >>

Muokattu: 10.4.2024