Kesähäiden muistot talteen älypuhelimella – Viisi vinkkiä ammattilaiselta

hääkuva hyviä muotokuvia kännykällä

Kesähääsesonki lähestyy, ja osana hääparin ja häävieraankin valmistautumista juhlaan suunnitellaan myös valokuvausta. Sosiaalisen median aikakaudella erityisesti muotokuvien ja hääjuhlan tapahtumien kuvaaminen on tärkeää. Moni hääpari haluaakin kannustaa vieraitaan jakamaan juhlakuvia kehottamalla käyttämään somepostauksissa omaan häähashtagiään.


Huawei ja ammattilaisvalokuvaaja Jan Lönnberg kokosivat parhaat vinkit juhlasesongin kuvaukseen älypuhelimella. Näillä valokuvaaja vinkeillä onnistut juhlasesongin muotokuvauksessa:

Silmäile lokaatiota ja kuvan taustaa

Ensimmäisenä Lönnberg kehottaa kiinnittämään huomiota kuvan taustaan. Kuvauslokaatio kannattaa miettiä esimerkiksi sen perusteella, mitä kuvattavalla on päällään ja miten tausta ilmentää kuvattavan persoonaa. Esimerkiksi puutarha tai betoniseinä luo kuvaan erilaisen tunnelman.


Hyödynnä valoa

Valo on kuvatessa tärkeää, ja kauniissa valossa on helpompi saada onnistuneita kuvia. Kirkkaassa keskipäivän auringossa valo tulee kuitenkin melko ylhäältä ja luo kasvoille helposti kovan varjon, jolloin kannattaa siirtyä sivuun suorasta valosta.
 
– Kauneimmat kuvat saa aamu- tai ilta-auringossa, jolloin valo on pehmeää, neuvooo Jan Lönnberg.

Etsi oikea kuvakulma

Kuvan sommittelu tulee suunnitella etukäteen, jotta vältytään yleisimmiltä virheiltä. Usein kamera tähdätään niin, että kuvattavan pää on keskellä kuvaa, jolloin ympärille jää paljon tyhjää tilaa. Kuvatessa kannattaa liikkua ja etsiä sopivaa kuvakulmaa muualtakin kuin kohteen silmien korkeudelta.
 

valokuvaaja Jan Lönnberg

Rentouta kuvattavaa

Huomion keskipisteenä olevaa mallia voi rentouttaa juttelemalla tälle kuvauksen aikana, minkä lisäksi mallia voi pyytää tekemään hypähdyksen tai pyörähdyksen, jolloin kuvaan saadaan liikettä. Lönnberg kannustaa kuvaajia antamaan rohkaisevaa palautetta ja kertomaan ääneen, kun malli onnistuu kuvassa.

Nauti hetkestä

Järjestelmäkameralla kuvatessa täytyy aina miettiä kuvaustilanteeseen sopivat objektiivi ja asetukset, mutta nykyaikaisen kännykkäkameran ominaisuudet tekevät kuvaamisesta helppoa. 
 
– Kannustan ottamaan paljon kuvia myös niinä hetkinä, kun malli ei poseeraa. Tällöin kameralle saattaa tallentua mitä kaunein sattumanvarainen hetki, Lönnberg muistuttaa.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääkuvausHäävieras