Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Häävieras

Kesähäiden muistot talteen älypuhelimella – Viisi vinkkiä ammattilaiselta

hääkuva hyviä muotokuvia kännykällä

Kesähääsesonki lähestyy, ja osana hääparin ja häävieraankin valmistautumista juhlaan suunnitellaan myös valokuvausta. Sosiaalisen median aikakaudella erityisesti muotokuvien ja hääjuhlan tapahtumien kuvaaminen on tärkeää. Moni hääpari haluaakin kannustaa vieraitaan jakamaan juhlakuvia kehottamalla käyttämään somepostauksissa omaan häähashtagiään.


Huawei ja ammattilaisvalokuvaaja Jan Lönnberg kokosivat parhaat vinkit juhlasesongin kuvaukseen älypuhelimella. Näillä valokuvaaja vinkeillä onnistut juhlasesongin muotokuvauksessa:

Silmäile lokaatiota ja kuvan taustaa

Ensimmäisenä Lönnberg kehottaa kiinnittämään huomiota kuvan taustaan. Kuvauslokaatio kannattaa miettiä esimerkiksi sen perusteella, mitä kuvattavalla on päällään ja miten tausta ilmentää kuvattavan persoonaa. Esimerkiksi puutarha tai betoniseinä luo kuvaan erilaisen tunnelman.


Hyödynnä valoa

Valo on kuvatessa tärkeää, ja kauniissa valossa on helpompi saada onnistuneita kuvia. Kirkkaassa keskipäivän auringossa valo tulee kuitenkin melko ylhäältä ja luo kasvoille helposti kovan varjon, jolloin kannattaa siirtyä sivuun suorasta valosta.
 
– Kauneimmat kuvat saa aamu- tai ilta-auringossa, jolloin valo on pehmeää, neuvooo Jan Lönnberg.

Etsi oikea kuvakulma

Kuvan sommittelu tulee suunnitella etukäteen, jotta vältytään yleisimmiltä virheiltä. Usein kamera tähdätään niin, että kuvattavan pää on keskellä kuvaa, jolloin ympärille jää paljon tyhjää tilaa. Kuvatessa kannattaa liikkua ja etsiä sopivaa kuvakulmaa muualtakin kuin kohteen silmien korkeudelta.
 

valokuvaaja Jan Lönnberg

Rentouta kuvattavaa

Huomion keskipisteenä olevaa mallia voi rentouttaa juttelemalla tälle kuvauksen aikana, minkä lisäksi mallia voi pyytää tekemään hypähdyksen tai pyörähdyksen, jolloin kuvaan saadaan liikettä. Lönnberg kannustaa kuvaajia antamaan rohkaisevaa palautetta ja kertomaan ääneen, kun malli onnistuu kuvassa.

Nauti hetkestä

Järjestelmäkameralla kuvatessa täytyy aina miettiä kuvaustilanteeseen sopivat objektiivi ja asetukset, mutta nykyaikaisen kännykkäkameran ominaisuudet tekevät kuvaamisesta helppoa. 
 
– Kannustan ottamaan paljon kuvia myös niinä hetkinä, kun malli ei poseeraa. Tällöin kameralle saattaa tallentua mitä kaunein sattumanvarainen hetki, Lönnberg muistuttaa.

Muokattu: 20.5.2024

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

12 vinkkiä häävieraalle – Häät.fi kokosi yhteen vinkit hääetiketistä

Tupsahtiko postiluukusta kutsu häihin? Häät.fi kokosi yhteen käytännön neuvot häävieraalle.

Häävieras, muista nämä säännöt

Hei häävieras! Olet juuri saanut kutsun häihin, tsekkaa nämä vinkit ennen hääpäivän koittoa ja ota h...

Sometatko sinä häissä? Muista kohteliaat säännöt!

Juhlavieraan on nykyään syytä päivittää käyttäytymisetikettiään saadessaan kutsun häihin. Kaikki eiv...

Hattuetiketti häävieraalle – Näin käytät sitä oikein

Moni häävieras on epävarma hattuetiketistä ja empii siksi päähineen pukemista hääjuhlaan. Kysyimme n...

Anoppi ja appiukko satuhäissä Jakartassa – Katso koskettava video

Suomalaisen Tommin vanhemmat Tuula ja Kristo kokivat jännittäviä hetkiä valmistautuessaan Jakartassa...

Vaatesuunnittelijan vinkit äitien pukeutumiseen

Vaatesuunnittelija Titvi Ikäheimo-Hall on erikoistunut omalla tuotemerkillään aikuisten naisten puke...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024