Kun kutsussa lukee tumma puku

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kun kutsussa lukee tumma puku

tumma puku pukeutumiskoodi

Kuva Scott Webb / Unsplash.com

Miten vieras pukeutuu juhliin, kun kutsussa lukee tumma puku? Naisen ei toki tarvitse valita väriltään tummaa juhlapukua vaan kirjaimellisesti ohje koskee miesvierasta.

Kutsussa mainittu pukukoodi määrittelee juhlallisuusasteen, ja naisen asu valitaan juhlallisuusasteeltaan miehen asua vastaavaksi. Naisen asun väri on vapaa, häävieraan kannattaa tosin välttää kokovalkoista.

Raija Leskinen Vip Juhlapuvuista antaa neuvoja juhlapuvun valintaan ja kutsun laatimiseen:

Kutsussa on mainittu ”tumma puku” tai ”smokki”

– Naisen asu voi olla juhlavasta materiaalista valmistettu yksimittainen tai kaksiosainen täyspitkä, nilkkapituinen tai polvipituinen puku tai juhlava housupuku, Leskinen linjaa.

– Miehen tumma puku tarkoittaa tumman harmaata, tumman sinistä tai mustaa pukua. Kangas voi olla hillitysti raidallinen, mutta ei selvää liituraitaa.

Häävieraan pukeutumisohje

Kuva Tom Pumford / Unsplash.com

Selkeä ohje auttaa vieraita

Kutsukorttiin voisi mainiosti laittaa myös naisvieraita koskevan vihjeen tilaisuuden toivotusta juhlallisuusasteesta. Lisävihje pelastaisi vieraat tarpeettomalta pohdinnalta ja kysymyksiltä. Miksipä kutsussa ei voisi lukea esimerkiksi:

tumma puku / naisilla pitkä juhlapuku

tumma puku / naisilla lyhyt juhlapuku

tumma puku / naisilla juhlava kesäinen asu

Erityisesti häävieraan on kuitenkin hyvä muistaa, että hääpari on juhlan keskipiste, joten vieraan ei ole korrektia varastaa huomiota itselleen kovin erikoisella pukeutumisella.

Muokattu: 1.7.2023