Kiittäkää talkooväkeä rapujuhlilla

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kiittäkää talkooväkeä rapujuhlilla

Kiittäkää talkooväkeä rapujuhlilla

Mikä onkaan parempi tapa kiittää häätalkoisiin osallistuneita ystäviä ja muistella hääjuhlan tapahtumia kuin kuin kutsua ystävät yhteen kirkkaanpunaisten saksiniekkojen ja hyvien juomien seuraan. Valmista Alex Nurmen reseptillä herkulliset rapuleivät koko seurueelle.

Rapuleipä

ohje 3:lle

 1 iso viipale vuokaleipää
100 g salaattisekoitusta
400 g isoja katkarapuja tai kuorittuja ravunpyrstöjä
1,5 dl majoneesia
1 - 2 keitettyä perunaa
1 dl hienonnettua tilliä sekä ruohosipulia
1 rkl hienonnettua punasipulia
½ tl sinappia
1 tl chilitahnaa
suolaa
mustapippuria

Koristeluun

8 viiriäisen munaa keitettynä
siianmätiä

Sekoita kulhossa majoneesi, kuutioitu peruna, yrtit, punasipuli, sinappi sekä mausteet ja lisää lopuksi ravut joukkoon. Anna maustua viileässä hetken aikaa. Laita tarjoiluvadille vuokaleipäviipale ja koristele haluamallasi tavalla.

Kepeitä viinejä kyytipojaksi

Suomen viileissä järvissä elävät joki- ja täpläravut ovat maultaan ainutlaatuisia. Pohjoisen ravut ovat rakenteeltaan kiinteitä ja niiden vaalean lihan maku on hienostunut. Rapujuhlien viinivalintaa miettiessä kannattaa pitää mielessä kepeys, pirteä hapokkuus ja elegantti hedelmäisyys. Liian täyteläiset viinit peittävät helposti ravunlihan oman maun. Keveitä viinejä metsästetään tänä vuonna viileiltä viinintuotantoalueilta; Saksan Moselista, Ranskan Alsacesta ja Uuden-Seelannin vehreiltä viinitarhoilta.

Alex Nurmen valinta rapuleivän kaveriksi on Gisselbrecht Riesling Tradition. Vuoden Viinit 2012 -kilpailussa kunniamaininnan saanut valkoviini on kukkea, hedelmäinen ja napakan hapokas. Alsacilainen riesling-viini on sopivassa suhteessa kukkea ja hedelmäinen. Napakan hapokkuuden ansiosta viini sopii myös rapujen jälkeen nautittavan grillatun lohen ja kantarellimuhennoksen kanssa maisteltavaksi. Laadukas ja hyvin tehty viini sopii myös juhlaan. Alkon tuotenumero 544397, hinta 11,99 euroa.

Muokattu: 6.3.2023