Kuinka järjestetään oikeasti hauskat polttarit?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kuinka järjestetään oikeasti hauskat polttarit?

Kuinka järjestetään oikeasti hauskat polttarit?

Tehdäänpä tämä nyt ihan ensimmäisenä selväksi: jokainen naimisiin menevä ihminen haluaa polttarit. Jos tuleva morsian tai sulhanen väittää jotain muuta, hän valehtelee. Todennäköisesti hän vain pelkää joutuvansa esiintymään julkisesti nahkastringeissä ja koppalakissa. Älä siis jätä ujoimmankaan sulhasen tai kainoimmankaan morsiamen polttareita järjestämättä!

Kaason ja bestmanin kultainen sääntö

Kaason ja bestmanin kultainen sääntö kuuluu: älä järjestä sellaisia polttareita, jotka itse haluaisit vaan sellaiset, jotka polttarisankari haluaa. Unohtumattomien polttareiden järjestäminen vaatii omaperäisiä ideoita ja tunneälyä. Matalaakin profiilia voi pitää. Koheltaminen varattakoon niille, jotka siitä nauttivat.

Polttaribisnes jyllää ja tarjolla on ohjelmaa jokaiseen makuun: kuumailmapalloilua, saunalaivaa, ennustajaa, stunt-temppuja, rakkausvalmennusta, salsaa ja joogaa. Miten olisi ammattimeikkaajan palkkaaminen tulevaa morsianta ehostamaan? Kun haluatte yllättää huumorintajuisen sulhasen oikein kunnolla, hänelle voi järjestää romanttiset treffit drag queenin kanssa. Rauhallistenkaan polttareiden ei tarvitse olla pelkät illanistujaiset – tarkoitushan on tehdä yhdessä jotakin erityislaatuista. Sellaista, mikä jää kaikille osallistujille takuulla mieleen.

Kuinka järjestetään oikeasti hauskat polttarit?

Yllätyksiä ja yhteispeliä

Bestmanin tai kaason ei pidä suunnitella ja toteuttaa kaikkea yksin. Diktaattori ei pitkälle pötki, mutta delegoimalla asiat saa sujumaan. Suunnittelukokouksissa kaikki oppivat tuntemaan toisensa ja nauttivat polttaripäivästäkin enemmän kun tuntevat itsensä tarpeellisiksi. Päämääränä on, että jokainen osallistuja sitoutuu omaan tehtäväänsä ja rooliinsa ryhmässä. Jos valmisteluista luistetaan, se kostautuu myöhemmin.

Onnistuneissa polttareissa on hyvä yhteishenki. Sankarikin nauttii, kun näkee, että muilla on hauskaa. Mieluummin tehdään asioita yhdessä sen sijaan, että päivänsankari jätettäisiin toimittamaan tehtäviään yksin. Jos juhlakalulle puetaan rooliasu, myös muut osallistujat voivat pukeutua saman teeman mukaisesti.

Yllätys on tärkeä osa polttareita. Miksei juhlia voisi pitää vaikka puoli vuotta ennen häitä? Silloin sankari ei ainakaan osaisi aavistella mitään. Varsinkin kesällä tuntuu muutenkin olevan ylitarjontaa polttareista. Jos kaveripiiriin sattuu samana kesänä useita häitä, alkaa polttarihillunta helposti maistua puulta. Ajankohdan valinnassa kannattaa siis käyttää mielikuvitusta.

Seuraavaksi polttaripäivälle valitaan juhlinnan kohteelle sopiva, hänen näköisensä teema. Sen ympärille on helppo rakentaa polttariohjelmaa.

Kuinka järjestetään oikeasti hauskat polttarit?

Budjetti kuntoon

Polttarisankari ei varmasti nauti siitä ajatuksesta, että hänen ystävänsä ovat joutuneet maksamaan itsensä kipeiksi hänen juhliaan järjestäessään. Eikä sankarille tietenkään kustannuksia kuulu kertoakaan.

Järjestelyt on hyvä tehdään aina vähävaraisimman osallistujan ehdoilla. Budjetti kannattaa sopia tarkasti etukäteen, ettei tule ikäviä yllätyksiä jälkeenpäin. Varsinkin miesten polttareissa yleiset extreme-elämykset maksavat mannaa.

Polttarisankari arvostaa sitä, että juhlien järjestelyissä on nähty vaivaa juuri hänen vuokseen. Miten olisi runo ja laulu sankarille tai albumillinen kuvia ja tarinoita yhteisen ystävyyden historiasta? Etenkin naisten polttareihin tuntuu kuuluvan luksus ja hemmottelu. Luovat ystävät osaavat järjestää kylpylähoidot kotisaunaankin. Samppanjan voi vaihtaa kuohuviiniin ja limusiinin naapurin kuplavolkkariin.

Kuinka järjestetään oikeasti hauskat polttarit?

Älä hermoile

Polttareihin ladataan yleensä paljon odotuksia. Älä kuitenkaan polttareita järjestäessäsi menetä malttiasi tai hermoile turhia. Mitä tahansa tapahtuukin, älä avaudu polttarisankarille järjestäjänä olemisen raskaudesta ja kamaluudesta.

Kannattaa muistaa, että kiireisen arjen keskellä ystävien seurassa vietetty päivä on aina juhlapäivä. Silloin kun kaikki haluavat sankarille pelkkää hyvää, hänellä on takuulla hauskaa. Kateelliset ja pahantahtoiset ihmiset kannattaa jättää kutsumatta!

Tärkeää olisi myös tavalla tai toisella varmistaa, että sankari menee polttareita edeltävänä iltana ajoissa nukkumaan, jotta hän voi yllätysbileiden alkaessa antautua juhlimiselle virkeänä.

Lopuksi vielä varoituksen sana alkoholista: kaason tai bestmanin tehtävänä ei ole juottaa sankaria edesvastuuttomaan tilaan, vaan pikemminkin vahtia, ettei tämä juo vahingossa liikaa. Edessä on pitkä ja haastava polttaripäivä, ja sankari haluaa varmasti tajuta kaiken mitä tapahtuu. Polttareiden epäonnistumiseen on lähes poikkeuksetta syynä alkoholin väärä annostus.
 

Polttaritrendit

In

1. Sankarin haaveiden toteuttaminen
2. Enemmän mielikuvitusta, pienempi budjetti
3. Teemallisuus
4. Aktiivisuus
5. Perinteiden ja trendien yhdisteleminen
6. Hyvä suunnittelu
7. Yhteishenki ja runsas osanotto
8. Pitkä kaava eli yhdessä yöpyminen
9. Valepolttarit
10. Pysyvät polttarimuistot
 

Out

1. Typerät asusteet tai vähäpukeisuus
2. Holtiton rahanmeno
3. Tavaroiden kaupitteleminen
4. Julkinen nolaus ja sadismi
5. Hiusten tai muun karvoituksen pois ajaminen
6. Auton peräkontissa ajeluttaminen
7. Benji, splättäys ja hohtokeilaus
8. Pikkutuhmat muka-hauskuudet
9. Kaatokänni ja muistinmenetys
10. Entisten poika- tai tyttöystävien kutsuminen

Teksti Jenni Kirves
Kuvat Antti Kirves, Sxc/Stephen Eastop

 

Lue myös nämä Häät.fistä!

Parhaat vinkit polttarijarjestajille: huomioikaa ainakin nämä asiat >>

Vinkkejä morsiussaunaa suunnitteleville >>

Morsiussaunaperinteitä polttareihin >>

Maailmalla pareja valmistellaan avioliittoon itkulla ja särkemällä lautasia >>

Ruusuja ja mansikoita polttaripäivään >>

Muokattu: 7.6.2023