Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Kihlasormus

Kuinka löydän täydellisen kihlasormuksen?

hääpari halaa morsiamen kädessä kihlasormus

Kuva Freepik

Parhaan mahdollisen kihlasormuksen löytäminen voi olla haastavaa, varsinkin jos joutuu asiaa kylmiltään miettimään. Naisen vihkisormuksen valinta saattaa olla jo helpompaa, jos ja kun yksi sormus, eli kihlasormus, on jo valittuna. Eikä paineita vähennä lähtökohta, että olisi osattava tehdä valinta, joka miellyttää vielä vuosikymmentenkin päästä.

Lue tästä neuvot kuinka edetä, jotta löydät parhaan mahdollisen sormuksen, joka on juuri sinua varten.

Aloita tutustumalla sormusmalleihin

Netti, häälehdet ja tietysti häämessut ovat varmasti paras tapa aloittaa. Koita ihan aluksi vain selvittää millaisista vaihtoehdoista sinä sytyt. Oletko modernin ja minimalismin ystävä, klassisen, vintagen, timattien ja/vai värillisten jalokivien rakastaja? Pidätkö keltakullan vai valkokullan väristä?

Häät.fin Sormuskone on ylivoimainen tapa lähteä sukeltamaan sormusten maailmaan. Sen valikoimissa on paljon Suomen johtavien sormusvalmistajien mallistoa, joten erilaisia vaihtoehtoja on. Tutustu Sormuskoneeseen >>

Pelkkien kuvien perusteella täydellistä sormusta on vaikea löytää, koska omaan sormeen sovitettuna sormus näyttää varmasti erilaiselta kuin ruudulla. Piipahda siis ehdottomasti häämessuille. Kurkkaa Häät.fin Häämessukalenterista seuraavat messut lähelläsi.

Häämesssuilla on vierekkäin monia sormusvalmistajia, joiden sormuksia pääset sovittamaan omaan sormeesi nopeasti ja helposti. Muista kysyä, saisitko napata kuvan sormus sormessasi. Kun vielä varmistat, että valmistajan logo näkyy kuvassa, helpotat päätöksentekoa myöhemmin.

sulhanen laittaa kihlasormusta morsiamen sormeen

Kuva Leeloo the First / Pexels

Laske sopiva sormusbudjetti

Kun käsityksesi vaihtoehdoista ja tyyleistä on parempi, keskity miettimään paljonko olet valmis panostamaan sormukseen. Lähde sitten rohkeasti tiedustelemaan suosikki sormuksesi hintaa kultasepänliikkeistä, häämessuilta tai kotimaisista sormusverkkokaupoista.

Muista myös, että uniikin sormuksen teetättämisen hinta kultasepällä voi olla valmiin sormuksen kanssa aivan sama. Monessa tapauksessa sormuksen myyjä pystyy myös vaikuttamaan sormuksen lopulliseen hintaan. Jos olet valmis vaihtamaan timanttien laatua tai kokoa, kullan karaattimäärää, metallia tai vaihtamaan kiviä mahdollisesti halvempiin jalokiviin tai laboratoriotimanttiin, sormuksen lopullinen hinta saattaa muuttua huomattavasti.

Kierrätä ja säästä

Tiesithän, että vanhoja kulta-, timantti- ja jalokivikoruja voi käyttää uuden sormuksen raaka-aineena. Jos laatikoissasi pyörii epäsopivia, muodista menneitä tai rikkinäisiä koruja, niistä voi teettää oman kihla- tai vihkisormuksen ja säästää.

Perintökoruista, joilla on tunnearvoa, puolestaan voi mahdollisesti muokata omaan käyttöön sopivan. Tiedustele asiaa kultasepältäsi mikä on mahdollista.

Morsian esittelee kihlasormustaan ja sulhanen

Kuva Zara Hamdane / Pexels

Yksi, kaksi vai ei yhtään sormusta?

Kaikista perinteisimmän tavan mukaan hääparista molemmilla on kihlasormukset ja morsian saa vielä vihkisormuksen alttarilla, jota hän kantaa kihlasormuksen rinnalla. Sulhasen kihlasormus muutetaan myös vihkisormukseksi usein kaivertamalla siihen vihkipäivämäärä.

Haastellisesta naisten kihlasormuksen valinnasta tekee se, että olisi hyvä ottaa huomioon myöhemmin ostettava vihkisormus. Kihla- ja vihkisormuksesta täytyisi muodostua kihlasormuksen kanssa täydellinen pari. Kurkkaa kihla-vihkisormuspareista ideoita Häät.fistä >>

Mikään ei pakota paria hankkimaan yhtään sormusta, jos hääpari ei niitä halua. Vain kirkollinen vihkikaava ”vaatii” sormuksen. Mutta ei senkään tarvitse olla oma. Hääpari itse päättää, haluavatko he kihla- ja vihkisormukset erikseen, vai riittääkö ehkä vain yksi sormus symboloimaan avioliittoa. Tai vaikka vain yhteinen tatuointi muistoksi.

Tärkeintä kaikessa on, että valitsee sormuksen jonka kokee itsesä näköiseksi ja tyyliseksi eli sormus kuvastaa omaa persoonaasi. Valitse siis sormus, joka ei ole vain hetken trendi, vaan kestää aikaa. Uskalla käyttää riittävästi aikaa sormuksen valintaan. Ei ole myöskään mitään syytä pelätä tai häpeillä sormuksen näyttävyyttä. Nykyään sormuksissa saa olla niin näköä kuin kokoakin.

Kihlasormus morsiamen kädessä sulhanen pitää kättä

Kuva Transtudios photography & video / Pexels

Osta oikein!

Netistä ostaessa on oltava tarkkana siitä, mitä tilaa ja mistä. Suomeen on viime vuosina perustettu paljon hyviä ja luotettavia sormuksia myyviä verkkokauppoja, joissa asiointi on luotettavaa ja helppoa. Monet kultasepät palvelevat myös somekavanavien kautta todella hyvin. Kurkkaa juttua, jossa esitteelyssä kotimaisia sormusverkkokauppoja Häät.fi >>

Kultasepänliikkeessä asioidessasi käytössäsi on aina osaavaa henkilökuntaa, mutta erilaisia sormusvaihtoehtoja voi olla vähän vähemmän sovitettavissa.

Päätätpä ostaa sormuksesi mistä hyvänsä, muista että laadukkaan sormuksen mukana tulee olla asianmukaiset todistukset ja merkinnät siihen käytetyistä materiaaleista. Sormuksen rungossa tulee näkyä sormuksen pitoisuusleima, vuosileima sekä tekijän leima, ja sormuksen timanteille on löydyttävä timanttitodistus. Suosi kotimaista käsityötä! Lue miksi suomalainen koru pärjää niin hyvin ekologisuudessa Häät.fistä >>

Oikea koko

Varmistu sormusostoksilla myös huolella, että sormus on oikean kokoinen. Huomaathan myös, että leveärunkoinen sormus saattaa olla täysin eri tuntuinen kuin kapearunkoinen sormus sormessa.

Käytä sormuksen koon selvittämiseksi mittarenkaita tai jo olemassa olevaa sormusta. Muista myös, että sormen koko saattaa vaihdella jopa saman päivän aikana. Useimmilla meistä illalla sormet ovat hieman turvoksissa, samoin kesäkuumalla. Sormuksen koko kannattaakin mitata päivän päätteeksi, jolloin sormet ovat hieman suuremmat.

Entä kaiverrukset?

Kaiverrus sormuksessa personalisoi sormuksen ja lähes kaikki sellaisen omaan kihla- tai vihkisormukseen haluavat. Perinteisesti vihkikaiverruksesta selviää puolisoiden etunimet ja hääpäivämäärä. Kaiverrus voi olla hyvinkin vapaamuotoinen, mutta merkkimäärä on toki rajallinen.

Muista, että jos asioit verkkokaupassa sormuksen palautusoikeus poistuu, jos ostat kaiverretun tuotteen!

kihlasormus kihlapari halaus ote

Kuva вадим биць / Pexels

Suojele rakkauden symbolia arjessasi!

Vältä kihla- ja vihkisormuksen käyttöä käsille raskaissa töissä. Sormus ei saisi altistua naarmuuntumiselle, lialle ja iskuille. Kuntosali, rakennuspuuhat ja puutarhatyöt ovat vaaran paikkoja. Sormus kannattaa ottaa pois myös saunoessa ja uidessa.

Erityissesti valkokultaiset sormukset ovat arkoja, sillä valkokultainen sormus pinnoitetaan eli rodinoidaan, jotta sormus on kauniin kiiltävä ja hohtava. Lue alta lisää vuosihuollosta.

Muista vuosihuolto

Erityisesti arvokkaat timanttisormukset kannattaa huollattaa säännöllisesti. Hyvä huoltoväli on noin muutaman vuoden välein. Huollon yhteydessä timantti-istutukset tarkistetaan, ettei ne ole päässeet löystymään. Huollon yhteydessä sormus myös puhdistetaan ja kiillotetaan. Usein myös valkokultaiset korut rodinoidaan uudestaan.

Rodinointi tarkoittaa korun päällystämistä rodiumilla. Valkokullan oma sävy ei ole aivan puhtaan valkoinen, joten rodinoinnissa koru päällystetään ohuella rodiumkerroksella galvanointiprosessissa. Rodinointi antaa korulle hohtavan vaalean ja kirkkaan pinnan.

Lisää vinkkejä kihlasormuksen ostoon Häät.fistä

Häiden suunnittelussa pääset alkuun Häät.fin vinkkien avulla. Lue Häät.fistä >>

Perinteiset samanlaiset sormukset kihlaparille vaiko omannäköiset kihlasormukset? Lue Häät.fistä >>

Katso myös Timanttisormuksen osto-opas – Mitä tarkoittaa flakka tai rodinointi? Lue Häät.fistä >>

Haaveissa timanttisormus – mitä olisi hyvä tietää korukivistä? Lue Häät.fistä >>

Tiesitkö tämän kullasta ja kultakoruista? Lue Häät.fistä >>

Mikä eroa on laboratoriotimantilla ja luonnontimantilla? Lue Häät.fistä >>

Löydä erilaisia sormuksia Häät.fin Sormuskoneesta >>

Muokattu: 6.9.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Suomalainen kihlasormusperinne on maailmalla erikoinen

Naisilla meillä on enemmän sääntö kuin poikkeus käyttää kahta sormusta. Monissa muissa maissa kaksi ...

Perinteiset samanlaiset sormukset kihlaparille vaiko omannäköiset kihlasormukset?

Kihlasormuksen, eikä myöskään vihkisormusten, ulkonäön suhteen ei ole mitään sääntöjä, on vain perin...

Yhdistä kihlasormus ja vihkisormus kauniisti

Jo kihlasormusta valitessa olisi hyvä miettiä, millainen vihkisormus rinnalle jonain päivänä tulee. ...

Korkeila Helsingissä ollaan merkityksellisten korujen jäljillä

Kultasepän liikkeeseen voi olla vähän jännittävääkin astua sisään. Korkeila Helsingin liikkeeseen me...

Ota Häät.fi Sormuskone avuksesi sormuksen metsästykseen

Avaa Häät.fi Sormuskone ja löydät täydellisen kihla- ja vihkisormuksen helposti. Selaa tai suodata i...

Tiesitkö tämän kullasta ja kultakoruista?

Kulta kimaltelee usein ihmisten ajatuksisssa kauniisti keltaisena, kirkkaana ja lämpimänä. Ajattelem...

Mainos: Korkeila Helsinki

Korkeila Helsingissä ollaan merkityksellisten korujen jäljillä

Korkeila Helsingin tiimi

Kuva Korkeila Helsinki

Jukka ja Ulla Korkeilan liike sijaitsee Helsingissä Korkeavuorenkadulla. Heidän lisäkseen asiakkaita palvelee pitkään alalla työskennellyt Salla. ”Timanttikoirana” toimii ihastuttava Wilma. – Alan liikkeeseen voi olla vähän jännittävääkin astua sisään, mutta meillä ei tarvitse miettiä liikoja. Meillä on aina, tietenkin, aikaa asiakkaille ja kuulemme mielellämme heidän tarinansa ja toiveensa.

Sydämellinen perheyritys Korkeila Helsinki luo vihkisormuksen löytymisestä lempeän elämyksen.

Tutustu Korkeila Helsingin ihaniin timanttisormuksiin Häät.fin Sormuskoneessa >>

Kun 16-vuotias Jukka Korkeila luki artikkelin venäläisestä kultasepästä Carl Fabergésta, jotain suurempaa tapahtui. Juttu oli niin vaikuttava, että tuossa hetkessä Jukka päätti haluavansa kultasepäksi. Lukion matematiikkalinja vaihtui kultaseppäkouluun, jonne Jukka pääsi sisään toisella yrittämällä 17-vuotiaana 600 hakijan joukosta. Korkeila Helsingin tarinaan oli syntynyt merkityksellinen alku.

KLIKKAA KUVAA JA KATSO TARKEMMAT TUOTETIEDOT

Juuri teitä varten

Nyt tuo oma, tunnettu kultasepänliike Korkeila Helsinki sijaitsee pääkaupungissamme Korkeavuorenkadulla. Tämän perheyrityksen luokse hääparit matkustavat jopa halki Suomen. Lämmin vastaanotto sekä erityisesti pariskuntien toiveiden kuuleminen ja ymmärtäminen ovat tämän paikan vahvuuksia. Eikä ihme, sillä kultaseppämestari Jukka tekee työtä intohimoon pohjautuen yhdessä vaimonsa Ullan kanssa.

Imatra vaihtuu Helsinkiin

Jukan valmistuessa vuonna 1985 hän perusti Imatralle sarjatuotantona tehtävien korujen valmistusyrityksen. Lopulta vuonna 2000 yritys myytiin pois ja koruala jäi kymmeneksi vuodeksi kilpailukiellon ja Jukan yrittäjäjärjestön töiden vuoksi. Kunnes kutsu vuosien jälkeen estetiikan pariin alkoi voimistua vastustamattomaksi. Oli Korkeilan aika.

Mutta miten Imatra vaihtui Helsinkiin? – Ulla oli halunnut jo pitkään muuttaa Helsinkiin. Nuorin tyttäremme Marika Korkeila asuu myös

kaupungissa, joten sekin vaikutti asiaan. Muutimme vuonna 2014 ja kaksi vuotta myöhemmin perustimme vaimoni kanssa yrityksen ja avasimme liikkeen. Myös tytär lähti alalle ja perusti oman yrityksen Macor Jewelleryn ja Showroomin.

KLIKKAA KUVAA JA KATSO TARKEMMAT TUOTETIEDOT

Sopivasti yhdessä

Yhdessä työskenteleminen avioparina on hioutunut vuosien aikana melko mutkattomaksi.

– Kyllähän me aluksi Imatralla vähän kinastelimme, kun haimme omia paikkojamme. Minä kun tulin ihan toiselta alalta tähän mukaan. Harjoittelun jälkeen hommat sujuivat jo mutkattomasti, Ulla naurahtaa.

– Meillä on samankaltainen maku ja tyyli, se on mahtavaa. Ulla antaa näkemystä minulle ja on asiakkaiden kanssa. Minä suunnittelen ja valmistan korut, Jukka kiteyttää.

Liike Korkeila Helsinki Korkeavuorenkadulla Helsingissä

Kuva Korkeila Helsinki

Sormusunelmat parhaissa käsissä

Kun asiakas astuu liikkeeseen sisälle, Ullan ja helmikuussa aloittaneen Sallan valovoimaisuus lumoaa. Kimaltelevien korujen keskellä istahdetaan alas ja jutellaan kuin tuttavien kanssa. Mietitään rauhassa, millainen sormus tai muu koru olisi juuri se omien unelmien juttu.

Korkeilan tuotteet ovat hyvin siroja, kapearunkoisia ja istutustyyliltään moderneja. He ovat erikoistuneet erityisesti platinasormuksiin. Jos valmiista sormuksista ei omaa suosikkia löydy, sellainen tehdään mittatilaustyönä alusta loppuun, suurella sydämellä.

Sillä kun asiakkaalle tehdään jotain uniikkia, on tärkeää kuulla ihmistä, tutustua ja tunnistaa herkästikin, mikä juuri hänelle toimisi. Kun hetken seurailee ja kuuntelee Jukkaa ja Ullaa yhdessä, voi levollisena huokaista, että elämän tärkeimmät koruasiat ovat ihan parhaissa käsissä.

Lähes puolet asiakkaista avaa Korkeilan oven tilatakseen Jukalta mittatilaussormuksen. Ensimmäisestä tapaamisesta ja luonnoksesta valmiin korun sormeen pujottamiseen kuluu aikaa kahdesta neljään viikkoa.

 

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Korkeila Helsinki

 

Korkeila Helsinki


Liike Korkeavuorenkatu 6, 00150 Helsinki

Puhelin 050 327 0600

Sähköposti korkeila@korkeilahelsinki.fi

www www.korkeilahelsinki.fi/

Instagram @korkeilahelsinki

Facebook @korkeilahelsinki

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä KORKEILA HELSINKI

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 9.8.2024