Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Kosinta

10 uniikkia tapaa kosia

romanttinen kosinta kysymys

Kuva Rawpixel.com / Freepik

Osa meistä haluaa tehdä omaperäisen ja mieleenjäävän päivästä, jolloin pyytää rakkaansa kättä. Mutta kuinka kosia niin, että hetki olisi ikimuistoinen? Löydät tästä jutusta 10 ideaa, joista mikä tahansa saa partnerisi sydämen sulamaan. 

1. ”Elettäisiinkö tämä hetki uudelleen?”

Klassinen ja hyvin tuttu, mutta silti romanttinen ja mieleenjäävä kosintaidea on viedä kumppani ensitreffipaikalle ja toistaa se päivä, minä olette päättäneet, että jäätte toistenne elämiin paljon pidemmäksi ajaksi kuin yksille treffeille. Näin samalla paikalla voi tapahtua kaksi ikimuistoista asiaa yhden elämän aikana ja paikasta tulee aidosti teidän.

mies kosiiravintola pöydässä

Kuva Freepik

2. Esitä kysymys kukkasin

Yllätyskukkalähetys on aina mukava saada, mutta mitä jos siitä löytyisikin tärkeän kysymyksen osa? Ideana on suunnitella sarja kukkalähetyksiä ja piilottaa jokaiseen pieni lappunen, johon on kirjoitettu osa lauseesta ”menetkö kanssani naimisiin/mennäänkö naimisiin/tuletko puolisokseni?” ja lähettää kukat kumppanilleen minkä vain ajanjakson välillä. Viimeinen kukkakimppu on kyllä syytä toimittaa itse ja jopa polvistua samalla, jos ja kun se tuntuu oikealta. 

3. Ikuista hetkenne

Rakkaalle voi kertoa, että teidät on valittu esittelemään uutta juhla- tai hääpukumallistoa ja suunnitella kokonaiset kosintakuvaukset idean ympärille! Ja silloin kun hetki tuntuu oikealta ja toinen sitä vähiten odottaa, voi asettaa videokuvauksen pyörimään ja polvistua. Näin saatte talteen muuallakin kuin muistissa mahdollisesti elämänne parhaat hetket.

kihlasormus piilotettu jäätelöön

Kuva Jamie Coupaud / Unsplash

4. Piiloleikki

Vielä yksi tuttu klassikko — sormuksen piilottaminen, mutta miksipä ei tekisi siitä vähemmän kliseen? Kaikki tietävät jo sormuksesta samppanjalasissa tai vaikkapa kakussa, mutta mitä jos rakas on vaikka lukutoukka? Jos tietää hänen lukevan jotain, voi ostaa kopion samasta kirjasta (kannattaa merkata ylös, mihin kohtaan lukeminen jäi) ja leikata viimeisiin sivuihin sopivan aukon sormusrasialle. Voit olla varma, että partnerisi ei suutu, vaikka lukukokemus keskeytyykin hetkeksi. 

5. Teksti taivaankannessa

Vaikka otsikko voisikin siihen vinkata, en ehdota lentokoneella taivaalle kirjoittamista. Jos molemmat tykkäävät viettää aikaa luonnossa, odotta tarpeeksi hyvää säätä ja menkää piknikille ja lennättämään leijaa. Ennen sitä leijan pohjaan kannattaa kirjoittaa vaikkapa ”Marry me?” ja laittaa leija ilmaan ennen, kun partneri saapuu paikalle. Tai antaa vaikka partnerin laittaa leija ilmaan. Tällaisesta olisi vaikeaa kieltäytyä! 

kädet pitää palapelin palasia taivasta kohti

Kuva Icomp / Freepik

6. Kasaa sydämeni palaset

Kodikas ja rauhallinen tapa kosia olessa kahden kesken. Voisiko mikään olla mukavampaa? Tällaisen tunnelman voisi luoda itsetehty palapeli vaikkapa teidän kuvallanne ja/tai tekstillä ”Menetkö kanssani kihloihin?” tai miten muuten haluat kysymyksen esittää.

Palapelin voi jättää sen valmistuttua hyllylle muiden pelien keskelle ja sateisena päivänä ehdottaa palapelin kokoamista. Ja silloin, kun kuva on tarpeeksi näkyvissä ja kysymykseen on vastattu, voi olla hyvä paikka kaivaa sormus esiin. Rento tunnelma, eikä mitään paineita. 

7. Sormuksen kokoa voi kysyä suoraan

Jos kosiessa tekee mieli olla hauska, voi tuoda kotiin sormuskokomitta ja pyytää puolisoltaan etsimään hänelle sopiva koko. Todennäköisesti aika moni kosittava tässä tilanteessa olisi aika pettynyt siihen, että yllätys on pilattu, mutta ennen kun menee liian pitkälle voi sanoa ”No kokeile sitten tätä” ja polvistua oikean sormuksen kanssa rakkaan eteen. Tästä todellakin tulee mieleenpainuva ja oikeastaan hauskakin tapa kosia. 

8. Katso alleviivatut kohdat

Vielä yksi idea lukutoukkien rakkaille! Voi ostaa kopion hänen lempikirjastaan, jonka hän on halunnut lukea uudestaan tai toteuttaa toiveen lukulistalta. Antaa kirja partnerillesi tavallisena lahjana, mutta alleviivaa tiettyjä kohtia kirjasta, jotka loppujen lopuksi esittäisivät kysymyksen puolestasi. Kannattaa kuitenkin olla lähistöllä ja tietää, koska viimeinen osa rakkausviestistä on tulossa parin sivun sisällä.  

pariskunta istuu sängyllä käsikädessä kosinta

Kuva Freepik

9. Vinkeillä sviittiin

Jos haluaa puolison leikkivän salapoliisia ja ratkomaan tiensä sormuksen luokse, voi kutsua hänet työpäivän jälkeen happy hour -drinkeille mukavaan baariin. Älä saavu itse paikalle, vaan pyytää baarimikkoa esittämään ensimmäisen vihjeen puolisosi saapuessa. Useampia vihjeitä voi ketjuna keksiä, mutta lopulta ne kaikki johtaisivat romanttisesti koristeltuun sviittiin, jossa sinä olet esittämässä kysymystä puolisollesi!

10. Ikimuistoinen treffipäivä

Jotta päivästä tulisi rakkaalle oikeasti ainutlaatuinen ja hänen näköisensä, kannattaa suunnitella päivä hänen lempitekemisiensä mukaan ja kutsua hänet treffeille. Kun puoliso saapuu tapaamispaikalle, kerro hänelle, että menette ensin hänen lempimuseoon/-ravintolaan/-luontokohteeseen ja loppupäivän ohjelma riippuu hänen vastauksestaan seuraavaan kysymykseen.

Kun hän haluaa kysymystä tarkennettavan, esittävänä on ”juuri se” suuri kysymys, ja myönteisen vastauksen saatuaan paljasta, että loppupäivän ohjelmana on kihlasormusten shoppailu. Tai jos kosit kihlasormuksella, voitte mennä yhdessä ostamaan sormus sinullekin.  
 

Teksti Carolina Lind

 

Älä tuhlaa aikaa loputtomaan googlailuun, löydä kotimaassa myytävä kihlasormus Häät.fin Sormuskoneesta!

Lue kosinnasta lisää Häät.fistä

Kuinka kosia romanttisesti? Lue Häät.fistä >>

Maailman romanttisimmat kosintapaikat. Lue Häät.fistä >>

Naisilla on ”lupa” kosia miehiä karkauspäivänä. Lue Häät.fistä >>

Kosia saa kuka vain ja ketä vaan – myös karkauspäivänä. Lue Häät.fistä >>

Muokattu: 17.1.2024

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Maailman romanttisimmat kosintapaikat

Mitkä ovat romanttisimmat ja Instagramin tägätyimmät kosintapaikat? Tutkimuksessa selvitetiin mm. sa...

Kosia saa kuka vain ja ketä vaan – myös karkauspäivänä

Ajatusta siitä, että kosinta olisi miehen velvollisuus, pyritään häivyttämään nykyajan tasa-arvoa al...

Naisilla on ”lupa” kosia miehiä karkauspäivänä

Joka neljäs vuosi 29. helmikuuta vietetään karkauspäivää. Silloin naisilla on lupa kosia. Jos mies v...

Kuinka kosia romanttisesti?

Monen mielikuvissa kosinnan täytyy olla ainutlaatuinen hetki. Stressiä lisää myös länsimainen ajatus...

Näin minua kosittiin: Yllätysmatkalla Pariisissa

Sonjan haaveilema suureleinen kosinta oli yllätys yllätyksen keskellä Pariisissa.

Romanttinen ja ikimuistoinen yllätyskosinta!

Jos haluat valloittaa rakkaasi sydämen lopullisesti, kosi kuten Mattias!

Mainos: Laatukoru

Kuinka kosia romanttisesti?

rakastavaisten halaus auringon laskussa

Kuva Arthur Hidden / Freepik

Kosinta jännittää kosijaa ihan varmasti, koska mielikuvissa kosinnan täytyy olla ainutlaatuinen hetki. Sitä täytyy voida muistella yhdessä lämmöllä vielä vuosikymmenienkin jälkeen. Stressiä lisää myös länsimainen ajatus siitä, että kosinnan täytyy olla unohtumaton ja se vaatii yllätyksellisyyttä sekä suunnittelutaitoa onnellisen tulevaisuuden mahdollistamiseksi.

Ei välttämättä! Ihan tavallisetkin asiat voivat olla romattisia ja tärkeitä, kunhan asioita tehdään aidolla tunteella ja rakkaudella.

Lue tästä vinkit ja löydä vastaukset kosinnan usein kysyttyihin kysymyksiin. Inspiroidu järjestämään oma kosinta juuri sellaisena kuin se teille parhaiten sopii.

mies kosii naista kihlasormus sormessa

Kuva Tyler Nix / Unsplash

Onko kihlasormus pakollinen kosinnassa?

Kihlasormuksen antaminen tulevalle puolisolle kosinnan yhteydessä on vahvalta tuntuva perinne ja ilmeisen yleistäkin monissa länsimaisissa kulttuureissa. Suomalaiset ovat usein kamalan käytännöllisiä. Siksi kaikki rapakon takaa opitut "perinteet" eivät ole niin pikkutarkasti meillä käytössä.

Suomessa on perinteisesti suunnattu yhdessä kihlojen ostoon, kun päätös on tehty. Ainakin tarinoissa amerikkalainen kosija puolestaan hankkii upean kihlasormuksen kosintansa tueksi. Päätä siis ihan itse tai keskustelkaa yhdessä, mikä tapa sopii sinulle ja teille!

Kosinnassa on kuitenkin kyse teidän tulevaisuudestanne ja elämästänne yhdessä, joten sillä, onko kosiessa sormusta, ei taida useinkaan olla väliä. Sydämestä esitetty kysymys on puitteita tärkeämpää useimmille.

Jotkut ovat sitä mieltä, ettei tyhjin käsin saa kosia. Tarvittaessa "kihlan" voi vaikka taitella heinäkorresta tai niittykukasta. Yhtä hyvin voi käyttää vaikka Kinder-sormusta tai muuta halpaa pukeutumiskorua. Kultasepänliikkeiden mukaan useimmat kihlaparit kuitenkin menevät yhdessä kihlasormusostoksille, ja molemmat valitsevat itse mieluiset sormukset. Kultasepän luona voi käydä kosintaa ennen tai vasta sen jälkeen.


Aina voi tietysti yrittää selvittää kumppaninsa näkemyksiä aiheesta ennen kosintaa ja saada selville toiveita sekä mieltymyksiä. Apua kannattaa pyytää puolison parhailta kavereilta tai sisaruksilta. Mutta muista, että heidänkin tietonsa on lähes aina vain arvauksia.

Löydä upeita kihlasormusvaihtoehtoja Laatukorun valikoimista

Jos tiedät heti kättelyssä, että timanttisormus sen olla pitää, etsi Laatukorun Silván-mallistosta täydellinen.

Miesten mallistosta puolestaan löydät myös sopivan kihlasormuksen sulhaselle.

naista kositaan katolla auringon laskussa sormusrasia kosijan kädessä

Kuva Lookstudio / Freepik

Millaiset kihlasormukset pitää valita?

Suomessa on pitkään noudatettu vanhaa ruotsalaista tapaa, jossa sekä sulhaselle että morsiamelle on ostettu samanlaiset sileät kultasormukset. Naisen sormukseen kaiverretaan miehen nimi ja miehen sormukseen naisen nimi sekä molempiin kihlauspäivämäärä.

Tämä tapa on viime vuosikymmeninä paljolti korvautunut sillä, että kihlapari ostaa yhdessä juuri sellaiset sormukset kuin he itse haluavat. Moni nainen saattaa valita itselleen amerikkalaisen perinteen mukaan näyttävän timanttisormuksen kihlaksi, ja mies sileän tai maltillisesti muotoillun sormuksen. Kaiverruksissakin yksilöllisyys on valttia.

Kultasepänliikkeiden mukaan Suomessa naisen kihla on edelleen usein hieman vaatimattomampi kuin vihkisormus. Jokainen valitkoon sormuksensa persoonansa, mieltymystensä ja varallisuutensa mukaan.

Lisää vinkkejä erilaisista kihlasormuksista löydät Häät.fistä

Löydä oma suosikkitimanttisormus – Silván-mallistosta löydät vaihtoehtoja omaan tyyliisi. Lue Häät.fistä >>

Perinteiset samanlaiset sormukset kihlaparille vaiko omannäköiset kihlasormukset? Lue Häät.fistä >>

Täydellisen kihlasormuksen voit löytää myös Sormuskoneesta Laatukorun valikoimasta. Lue Häät.fistä >>

kihlasormus morsiamen kädessä

Kuva Darlene / Unsplash

Kuka maksaa kihlasormuksen?

Perinteen mukaan kihlasormuksen ostaa avioliittoon kosiva henkilö. Tässä ajassa jo aika vanhahtavan ajatuksen mukaan hän oli mies, koska vain karkauspäivänä neljän vuoden välein nainenkin sai kosia. Nykyaikana aloitteen tekijä eli kosija voi olla kumpi tahansa osapuoli liitossa.

Joissain samaa sukupuolta olevissa parisuhteissa on alettu tehdä niinkin, että molemmat kosivat toisiaan, eli takaisin kositaan. Tätä tapaa on käytössä ainakin Queer-parisuhteissa, joissa tietoisesti pyritään murtamaan ja kyseenalaistamaan yhteiskunnassa vallitsevia sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyviä normeja. Kaikki eivät haluta ylläpitää ajatusta kosijasta ja kosittavasta, eli aktiiviseta ja passiivisesta parisuhteen osapuolesta. Miksipä tätä ei voisi tehdä kaikissa liitoissa tasa-arvoa kunnioittaen?

Nykyaikana kihlautunut pari päättää useimmiten yhdessä kihlasormusten maksajasta. Joskus ostetaan yhdessä ja maksetaan puoliksi, toisinaan taas ostetaan toiselle hänen haluamansa sormus ja toisin päin. Pari sopii yhdessä sormusbudjetin ja kuinka maksut suoritetaan.

vastakihlautuneen parin halaus

Kuva Jonathan Borba / Unsplash

Kuinka paljon kihlasormusten tulisi maksaa?

Netistä löytyvän, jo kauan sitten vanhentuneen, ohjeen mukaan kihlaksi ostettavan timanttisormuksen hinnan tulisi olla noin 1–2 kuukauden palkan verran. Muista kuitenkin, että oikeasti mitään sääntöjä ei ole olemassa siitä, kuinka paljon sormusten kuuluisi maksaa. 

Jokaisen parin tulisi määritellä oma sormusbudjetti sen mukaan, millaiset mieltymykset ja millainen taloudellinen tilanne heillä on – ja keskustella tästä avoimesti yhdessä.

Sormusten hinnat vaihtelevat muutamien kymmenien eurojen sormuksista, satasien kultasormusten kautta, jopa tuhansien eurojen arvoisiin timanttisormuksiin. Hintaan vaikuttaa työn määrä, materiaali sekä mahdollisten timanttien koko, määrä ja laatu.

Kurkkaa Laatukorun valikoimasta suosituin kihlasormus naiselle

Silvan timanttisormus Mimosa valkokultaa

Kihlasormus naiselle Silván Mimosa-timanttisormus 0,11 ct

Vintagehenkinen naisellinen kihlasormus Silván Mimosa on herkkä ja koristeellinen. Sormuksessa on yhteensä 0,11 ct timantit. Koristeellinen krysanttireuna viimeistelee kokonaisuuden ja tekee sormuksesta kauniin. Tutustu sormukseen Laatukorun verkkokaupassa >>

Katso suosituin kihlasormus miehelle Laatukorun valikoimasta

Silvan miehen kihlasormus keltakultaa harjatulla pinnalla

5 mm flakkarunkoinen kihlasormus sulhaselle harjatulla pinnalla

Keltakultainen Silván-kihlasormuksen harjattu pinta kuvastaa jälkiä, jotka johtavat suoraan sydämeen ja muistoihin. Tutustu sormukseen Laatukorun verkkokaupassa >>

romanttinen kosinta puistossa

Kuva Daniel Velasquez / Unsplash

Päätä sopiva kosintahetki, paikka ja aika!

Usein oletetaan, että kosinnan pitää olla ihana, romanttinen yllätys. Muun muassa tv-viihteen vaikutuksesta saatetaan ajatella, että rakkautensa on osoitettava kosimalla näyttävästi, ja jos kosinta tapahtuu vain kahden kesken, ainoa oikea paikka kosia on romanttisesti ulkomailla.

Olipa kyse romanttisesta yllätyksestä tai pienimuotoisesta kysymyksestä, sovita kosinta aina kumppanisi persoonaan. "Yllätys" ei kaikille välttämättä tarkoita sitä, että järjestät yllätyskosinnan tv-lähetyksessä, festareilla tai satapäisen yleisön edessä.

Useimmille yllätys tarkoittaa vain vaikkapa kahdenkeskistä illallista ja sen lomassa tehtyä kysymystä elämäntilanteessa, jossa tulevaisuudesta yhdessä on jo puhuttu, kumppanisi on vihjaillut naimisiinmenosta tai olette asuneet yhdessä jo pidemmän aikaa. Silloin kosinta otetaan lähes varmasti ilolla vastaan!

Älä jää odottelemaan! Valitse sopiva paikka, jolla on ehkä merkitystä teille molemmille. Kenties ravintola, jossa kävitte ensitreffeillänne, hänen suosikkipuistonsa tai vain oman olohuoneen sohva.

Voit myös yrittää kuvitella, millainen kumppanisi haave kosinnasta on ja voiko hän loukkaantua, jos haave ei toteudu juuri kuvitellunlaisena. Kosinnassa henkilökohtaisuus on tärkeintä. Tuntuuko hänestä siltä, että juuri sinä kosit rakkaintasi?

Sometägien perusteella maailman on täynnä romanttisia kosintapaikkoja. Lue niistä Häät.fistä. Oleko samaa mieltä?

mies kosimassa naista vuorella

Kuva Nikola Mihajloski / Unsplash

Pitääkö polvistua?

Perinteitä kunnioittava kosittava todennäköisesti arvostaa puolisonsa elettä polvistua, mutta tapoja kosia on yhtä monta kuin pariskuntiakin. Sovita kaikki konsintaan liittyvät suunnitelmasi erityisesti kumppanisi persoonaa ja makuun. Yhdelle romanttinen kosinta kynttilöiden keskellä voi olla unelmien täyttymys, kun taas toiselle se voi tuntua liian yliampuvalta tai kliseiseltä.

Sillä kumpi polvi laitetaan maahan kosiessa, on ihan turhaan miettiä. Kosittavaa tuskin kiinnostaa, kumpiko polvi kosijalla on maassa. Eikä sillä ole mitään väliä, koska oikeaa tai väärää valintaa ei ole. Koita rentoutua ja vain kosia!

mies on kosinut yllättynyt nainen

Kuva Andre Jackson / Unsplash

Mieti haluatko kertoa etukäteen puolisosi vanhemmille aikeistasi?

Perinteen mukaan mies pyytää naisen kättä tämä isältä. Tämä perustuu siihen, että laki vaati naisen naittajalta luvan naisen avioliitolle. Avioliittolain uudistus vuonna 1930 kumosi kokonaan tarpeen kysyä naisen kättä. Osa haluaa kuitenkin edelleen noudattaa perinnettä, ehkä enemmän ilmoittaa aikomuksestaan kosia kumppaniaan kuin pyytää lupaa. Suurelle osalle vanha tapa on jo mennyttä historiaa.

Toisaalta on myös muistettava, että nykyään löytyy niitäkin, jotka suorastaan loukkaantuvat, jos henkilön oma tahto kyseenalaistetaan. 

mies kosii sohvalla istuen naista

Kuva Gpointstudio / Freepik

Tarvitseeko kosintaa varten tehdä järjestelyitä tai keksiä taustatarinoita?

Jos kumppanisi rakastaa huomiota, kosinta tuntemattomien ihmisten edessä voi olla täydellinen valinta sinulle. Rohkaistu ja suunnittele sopivan tuntuinen tapahtuma, vaikkapa yhdessä hänen ja omien ystäviesi avustuksella.

Jos rakkaimpasi on ujo eikä pidä erityisesti huomion keskipisteenä olemisesta, kannattaa valita yksityisempi tapa kosia. Esitä silloin kysymyksesi, kun olette illallisella kahdestaan tai vaikka yhteisellä lomamatkalla romanttisessa paikassa.

Amerikkalaiset tykkäävät korostaa, että valokuvaajan pitää olla paikalla ikuistamassa kosintahetkeä. Jälleen, koska me suomalaiset emme halua vaivata ketään, kihlaparit varaavan ajan kihlakuvaukseen, kun aika on heille sopiva.

Nainen kosii miestä

Kuva Yanalya / Freepik

Jäitkö odottamaan karkauspäivää?

Naisen ei todellakaan tarvitse odottaa miehen kosintaa, ja samalla ylläpitää vanhaa ajatusta miesten ohjailemasta maailmasta. Viihdekulttuuri on vuosikymmeniä syöttänyt parisuhteen romanttisuudesta mielikuvaa, että vain miehen suorittama yllätyskosinta on romanttinen ja mahdollistaa onnellisen perhe-elämän ja tekee tulevaisuudesta täydellisen.

Heitetään karkauspäivän kosinta-ajattelu jo romukoppaan ja astutaan tasa-arvoiseen maailmaan!

Kosi!

Kun teit päätöksen aikeesta kosia, olipa se improvisoitu hetki tai täysin suunniteltu ja huolellisesti valmisteltu tilanne, anna mennä. Rohkaistu kosimaan!

Kaikista tärkeintä on järjestää tulevalle aviopuolisollesi tilanne, jossa sekä sinä että hän voitte olla omia itsejänne ja rennosti. Vain suoruus ja avoimuus on tärkeää!

On aivan varmaa, että jännittää silti ihan vietävästi, mutta ei se mitään. Tulet kosimaan ihmistä, jonka kanssa haluat viettää loppuelämäsi. Takeltelut, kompastelut, unohdukset ja mokat on osa elävää elämää, joka tekee tilanteista oikeita ja tosia. Puhu sydämestäsi, ja rakkaasi varmasti huomaa sen. Esittämäsi kysymys on tärkeä, ei se, meneekö kaikki täydellisesti käsikirjoituksen mukaan.

Jos päätit hankia kihlasormuksen etukäteen ja jos sait myöntävän vastauksen kysymykseesi, aseta sormus kihlattusi vasempaan nimettömään! On suomalainen tapa, että molemmat kihlaparista pitää kihlasormuksia vasemmassa nimettömässä. Usein vain nainen saa kihlansa rinnalle myös vihkisormuksen.

Kysy siis rohkeasti "Tuletko vaimokseni?", "Tuletko miehekseni?" tai "Tuletko puolisokseni?" Se on loppujen lopuksi helpompaa kuin uskotkaan.

Alkakaa järjestää häitä!

Kosinnan jälkeen osa pistää heti pyörät pyörimään, ja häiden suunnittelu alkaa jo seuraavana päivänä. Osa taas haluaa elää pitkään kihloissa, ilman tarvetta mennä naimisiin tai edes päättää häiden ajankohtaa.
 Edetkää omaan tahtiin yhdessä päättäen, mikä on teille parasta!

Tutustu Laatukorun kihlasormuksiin

Tutustu Laatukorun timanttisormuksiin

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä LAATUKORU

Muokattu: 7.6.2024