Annin häiden pienet yksityiskohdat – kokonaisuus alkaa niistä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Annin häiden pienet yksityiskohdat – kokonaisuus alkaa niistä

Visualistina Annille pienet yksityiskohdat ovat aina olleet tärkeitä. Yksityiskohdista lähdettiin siis liikkeelle myös hänen ja puolisonsa Arton häiden suunnittelussa. 

Suunnitelmissa oli viettää häät ulkomailla eli järjestää destination wedding, joita juhlittiin Italiassa Gardajärven rannalla.

Anni esittelee tässä oliiviteemaisten häidensä tärkeimpiä yksityiskohtia.

– Yksityiskohtia oli monia, mutta ei liikaa vaan tyylikkäästi yhden teeman alle koottuna.

Herkullinen hääaamu

– Hääaamu on osa juhlaa ja aloittaa koko täydellisen päivän. Halusin ehdottomasti herkkuja morsiamen ja sulhasen valmistautumisen ajaksi. Proseccoa, mansikoita ja pieniä leivoksia. Pastellinväriset aamutakit olivat ehdottamasti yksi suosikkiyksityiskohdistani. Ystäväni Emma ompelimo Kensyrista ompeli toiveideni mukaan meille kaikille morsiusaamutakit, Anni muistelee.

Gelato hour heti vihkimisen jälkeen

– Me halusimme ehdottomasti tuoda jotain todella italialaista häihimme myös ohjelman puolesta. Gelaton, eli italialaisen jäätelön, suurina ystävinä herkullinen jäätelöhetki vieraille aurinkoisessa puutarhassa tuntui todella houkuttelevalta idealta.

– Päätimme tuoda gelatokärryn heti alkuun, vihkimisen jälkeen, nautittavaksi kuohuvan ja kakun kanssa. Samalla saimme jäätelökärrystä mukavan ajanvietteen vieraille vihkimisen ja illallisen väliin jäävälle ajalle.

– Löysimme jäätelötoimittajan, joka tarjosi 10 makua. Täydellistä!

– Valinta olikin sitten vaikea, nimittäin SenzA Altrolta löytyy aivan ihania erikoismakuja, kuten Mansikka-Prosecco ja Inkivääri-Lime-Minttu. Itse kerkesin maistaa vain kahta. Vieraat söivät jäätelöä senkin edestä. Gelatokärry keräsi useampaan otteeseen jopa jonoa, Annia hymyilyttää jälkikäteen.

Italialainen kattaus

– Suunnittelin kattauksen sopivan häiden oliiviteemaan jo ihan alussa virinneiden ideoiden pohjalta. Vieraslahjaksi halusin pöytään katettavan pienet limonchello-pullot, joihin kiinnitettiin Crocus Paperin suunnittelemat paikkakortit.

– Pitkä yhteinen pöytä kaikille vieraille, jonka keskellä me hääparina istuimme, toimi täydellisesti. Meille se oli parempi vaihtoehto kuin useampaan pöytään jaetut seurueet. Olimme kaikki lähellä toisiamme, näimme ja kuulimme toisemme. Uskon, että koko juhlaseurueella oli kotoisa olo pitkässä pöydässä, olimme kuin yhtä suurta perhettä Italian tapaan. Yksi pitkä pöytä toimii hyvin pienissä ja intiimeissä häissä, kuten meillä.

Käsin piirretyt printit

– Yksi ehdoton yksityiskohta koko kattauksessa oli lahjakkaan Crocus Paperin Irinan printit meille varta vasten suunnitellulla teemalla. Irina suunnitteli ja painatutti meille kaikki hääprintit: kutsukortit, menun, ohjelman, paikkakortit, tervetuloa-kyltin ja vieraskirjan. Irina suunnittelee ja piirtää itse kaikki kuvitukset ja tekee kaiken hääparin toiveiden mukaisesti. Meidän toiveemme olivat oliivi & pioni, jotka hän piirsi meille itse omin käsin.

Tunnelmallisia hääpotretteja

– Kuvaajamme Camilla lensi Suomesta kuvaamaan häitämme Italiaan. Halusimme juuri Camillan kuvaajaksemme hänen kauniin kuvaustyylinsä vuoksi, ja meille oli ehdottoman tärkeää luotettavan ja ammattitaitoisen kuvaajan palkkaaminen ikuistamaan päiväämme.

– Alusta asti Camillasta huokui innostus ja halu kuvata juuri meidän tärkeä päivämme.

Camilla otti huomioon täydellisesti toiveemme kuvista ja hetkistä. Hän huomioi erityisen hyvin myös Annin toiveet, jotka liittyivät osittain hänen työhönsä. Camilla työskenteli koko päivän loistavasti osana juhlaseuruetta, ja sen huomasivat myös juhlavieraat.

– Olemme todella tyytyväisiä ja kiitollisia Camillalle hääkuvistamme, joiden avulla juhlatunnelmiin voi palata uudelleen ja uudelleen.

 

Kuvaaja Camilla Bloom
Printit Crocus Paperi
Hääpuku Innocentia, Vieno Bridal
Sulhasen puku mittatilaus Vaatturiliike Sauma
Morsiustyttöjen ja morsiamen aamutakit mittatilauksesta ompelimo Kensyr
Juhlapaikka Villa Arcadio, Italia

Katso upea hääkakku Häät-lehden 25-vuotisjuhlanumerosta 2/2018 (ilm. 10.10.2018)

 

Lisää Annin häistä voit lukea hänen blogistaan Annin uunissa >>

Lue lisää häistä ulkomailla Häät.fistä

Unelmien häät ulkomailla – Destination Wedding nousussa. Lue juttu Häät.fistä >>

Häät ulkomailla - näin onnistut! Lue juttu Häät.fistä >>

Luksushäät tyylikkäällä tavalla Portugalissa. Lue juttu Häät.fistä >>

Muokattu: 5.5.2023