Ota huomioon tämä kun haaveilet puutarhahäistä

juhlakattaus puutarhassa puutarhahäät

Kuva Freepik

Häät ulkona, vaikka omassa puutarhassa, ei ole vaikea tai mahdoton unelma. Huomioon otettavia asioita on puutarhahäissä ehkä hiukan enemmän, mutta rennot ja onnistuneet häät ovat todellakin mahdolliset.

Huomioon otettavat vinkit ulkohäissä

Sää

Säälle ette voi mitään, mutta yrittäkää valita sellainen kuukausi, jolloin on yleensä lämmintä ja sataa vähemmän. Varaudu sateeseen myös päättämällä mihin siirrytään juhlimaan, jos sataa. Juhlateltta kenties, jossa on tarvittaessa seinät ja katto. Myös oma päätös, siitä ettei sade pilaa häitä auttaa. Lue Tanjan ja Jaakon häistä, joita sade ei haitannut Häät.fistä >>

Ruokailu

Missä ja miten vieraat syövät, onko kaikille paikka? Mistä ruoka tarjoillaan? Jos sataa vettä, mihin kaikki pääsevät syömään ja missä ruoka silloin on tarjolla?

Juomat ja ruoka

Jos hääpäivä on lämmin, varaa riittävästi vettä, mehua, alkoholittomia drikkejä alkoholillisten juomien seuraksi. Muistakaa pohtia myös miten juomat ja ruuat pysyvät kylminä? Jääpalat ja jääkaapit voivat tulla tarpeeseen.

Viileät kesäillat/-yöt

Palelevatko häävieraat ulkosalla ja muistavatko ottaa takkeja mukaan? Hääkutsussa on tietenkin hyvä muistuttaa, mm. iltojen viileydestä. Huopia ja vilttejä on siksi hyvä varata, jos ei kylmyyttä, niin ainakin hyttysiä vastaan. Juhlateltaan on hyvä varata myös lämmitin, ja vessakoreista löytyä hyttyskarkotinta.

Pukukoodi

Millainen pukukoodi vieraille ilmoitetaan? Muistakaa mainita jo kutsussa, että häät ovat ulkona, jotta vieraat osaavat varautua asujensa puolesta. Myös muistutus korkokengistä, että ne ainakin jokaisen vieraan kannattaa jättää kotiin. Vaikka se ehkä tuntuu itsestään selvältä, ei muistuttelusta haittaa ole.

Puutarhahäistä löydät lisää luettavaa Häät.fistä

Häät ulkona - kahdeksan vinkkiä telttahäihin. Lue Häät.fistä >>

Tanja ja Jaakko järjestivät häät ulkona  – he päättivät antaa sataa vaan! Lue Häät.fistä >>

Evan ja Aleksin häissä vihkiminen tapahtui puutarhassa omalla pihalla. Lue Häät.fistä >>


Muita teille sopivia juhlatiloja löydät Häät.fin Hääpalvelut -hakemistosta! 

Häät.fi >>

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Hääpaikan valinta